شورای المپیک آسیا به منظور اجتناب از جنجالی که رقابت‌های بسکتبال زنان را در بازی‌های آسیایی تحت‌الشعاع قرار دارد، بدنبال یک سیاست مشترک در مورد پوشش سر برای تمام رشته‌های ورزشی است.

به گزارش گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران؛  تیم بسکتبال زنان قطر در اعتراض به ممانعت از حضور آنها در مسابقات به علت داشتن حجاب، از بازی‌های آسیایی کناره‌گیری کرد.

در حال حاضر سیاست هر ورزشی تحت نظارت فدراسیون بین‌المللی مربوطه قرار دارد.

بازیکنان قطری اجازه شرکت در مسابقه را به علت داشتن حجاب نیافتند. چرا که پوشش سر از نظر فدراسیون بین المللی بسکتبال (فیبا) ممنوع است.

دو بازیکن سیک در تیم مردان هند نیز در جام آسیا که در ماه اوت برگزار شد، به علت داشتن دستار اجازه شرکت در مسابقه را نیافتند و به همین علت برخلاف آداب مذهبی خود عمل کردند و برای آنکه نیازی به بستن دستار نباشد، موهای خود را کوتاه کردند.

با این حال ورزشکاران طیف گسترده‌ای از رشته‌های مختلف شامل دو و میدانی، بدمینتون، روئینگ، سه گانه حق استفاده از پوشش سر هنگام مسابقات را بدست آورده‌اند.

رادندهیر سینگ دبیرکل شورای المپیک آسیا گفت: ما این موضوع را با نهادهای جهانی و آسیایی مربوطه در میان گذاشتیم. ما این موضوع را نزد مسئولان ورزشی مطرح خواهیم کرد تا در اولین فرصت حل و فصل شود.

سینگ که خود یک سیک است، از نظر شخصی معتقد است که موضع فعلی اشتباه است؛ چرا که رسوم مذهبی باید حراست شود.

وی براین باور است که برای اجتناب از تبعیض مذهبی باید اجازه استفاده از پوشش سر داده شود.

وی گفت: این یک مسئله داخلی فدراسیون است، اما یک سیاست کلی است که باید اتخاذ شود و ما نمی‌توانیم تبعیض قائل شویم. آنها در سایر رشته‌های ورزشی شرکت می‌کنند و به همین علت نباید از این رشته محروم شوند.

در سال‌های اخیر، این سوال که آیا بازیکنان با داشتن حجاب باید اجازه شرکت در مسابقات را داشته باشند؛ در عرصه‌های مختلف ورزشی توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

در ماه آوریل بدنبال کمپینی که از سال شروع شد،2010 فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) ممنوعیت حجاب را لغو کرد. در آن سال تیم فوتبال زنان ایران به علت پوشش حجاب اجازه شرکت در بازی‌های المپیک جوانان را نیافتند.

سایر رشته‌های ورزشی شامل کاراته و وزنه برداری نیز طی سال‌های گذشته در قوانین خود آسانگیری‌هایی را در نظر گرفته‌اند.

فیبا در ماه جاری میلادی تصمیم گرفت یک دوره آزمایشی دو ساله را در مورد قوانین مربوط به پوشش سر ورزشکاران به اجرا بگذارد. براین اساس تیم‌ها می‌توانند در برخی تورنمنت ها و همچنین رویدادهایی که در سطح ملی برگزار می‌شود آن هم در صورت کسب اجازه قبلی با این نوع پوشش شرکت کنند.

این دوره آزمایشی شامل رویدادهای بین المللی نظیر بازی‌های آسیایی نمی‌شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.