راه اندازی بیمارستان‌های دوستدار مادر در کشور/ حل 100 درصدی مشکلات نازایی در آینده نزدیک

رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت با بیان این که برخی از بارداری ها باعث از بین رفتن نوزاد یا مادر می شود، گفت: بیمارستان هایی که دارای بخش زایمان هستند، با هدف بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی بویژه در فوریت های مامایی و زایمان، تبدیل به بیمارستان دوست دار مادر می شوند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران،دكتر محمد اسماعيل مطلق، رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي کشور در برنامه «ره آورد» گروه سلامت اجتماعی رادیو سلامت با بیان این که در حال حاضر میزان باروری کشور زیر دو است، این درحالی است که از نظر جمعیت شناسی باید بالای دو باشد، گفت: از نظر بهداشت جهانی و جمعیت شناسان، وقتی جمعیتی زیر میزان باروری کلی است، می گویند یک تغییر سلامتی وجود دارد. برای این که جمعیت پیر می شود و تعداد جوانانش کم می شود. در نتیجه پویایی، شادابی و فعالیت ها کمتر می شود؛ که برای جبران آن باید تمامی دولتمردان و مسئولان کمک کنند تا میزان باروری کشور به بالای دو ارتقاء یابد.

وی با بیان این که در حال حاضر در کشور با پیگیری دو مساله به راحتی می توان به مشکل جمعیت و نگرانی های حاصل از آن کمک کرد، ادامه داد: یکی از این مسائل، ازدواج جوانان است که در برخی از استان ها سن ازدواج 10 سال بالا رفت، یعنی ما 11 میلیون زوج جوان داریم که در آستانه ازدواج هستند و زمان باروری شان در حال از دست رفتن است و مشکلات جوانان برای ازدواج شامل مسکن، اشتغال، تحصیلات و ... است، که این مشکلات باید با همکاری مسئولان و خانواده ها برطرف شود.

مطلق در ادامه مسأله دومرا مسئله نازایی دانست و بیان کرد: در حال حاضر در کشور 3 میلیون زوج نابارور داریم که خیلی مشتاق بچه دارشدن هستند؛ ولی مشکلات نازایی دارند. از این رو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تلاش کرده است تا مشکلات دارویی آن ها را حل کند که ان شاء الله این مشکل 100 درصد با پوشش بیمه ای حل خواهد شد و ما باید روی پیشگیری اولیه و ثانویه از ناباروری کار کنیم و این 3 میلیون زوج نیز دارای فرزند شوند.

رئيس مركز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پایان با بیان این که حدود یک میلیون و 700 هزار خانم در سال باردار می شوند که از این تعداد تنها یک میایون و 400 هزار نفر منجر به داشتن فرزند می شون؛ چرا که برخی از بارداری ها باعث از بین رفتن نوزاد یا مادر می شود، و یا به بیماری هایی در قبل و بعد از بارداری دچار می شوند. برای این کار بهتر است بیمارستان های ما که دارای بخش زایمان هستند، با هدف بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی به ویژه در فوریت های مامایی و زایمان، تبدیل به بیمارستان دوست دار مادر شوند، که تشکیل کلاس های آمادگی برای زایمان برای مادر و همسران او در دروران بارداری ، آماده کردن افراد برای زایمان ، کاهش سزارین و کاهش هزینه ها از جمله مزایای این بیمارستان هاست.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.