به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، بابک دین پرست معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهل و چهارمین جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری از اعتیاد که در سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، در میان خبرنگاران حاضر شد و گفت: آمار مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر طی 5 ماهه اول سال جاری یک هزار و 188 نفر گزارش شده است که حاکی از رشد 6.3 دهم درصدی نسبت به سال گذشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در سالهای 92-82 روندی رو به کاهش داشته به طوری که تا سال 84 روزانه دوازده نفر در کشور بر اثر مصرف مواد مخدر فوت میکردند که این تعداد در سال گذشته روزانه به 8 نفر رسید اما در سال 93 این میزان به 6.3 دهم درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
دین پرست در ادامه تصریح کرد: درحال حاضر 26 درصد از مصرفکنندگان از موادی همچون شیشه و مشتقات آن، 58 درصد مواد مخدر سنتی و ما بقی هم هروئین و سایر مواد مخدر از جمله روانگردانها را استفاده میکنند.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه در خصوص وضعیت مصرف مواد مخدر روانگردان nps که دارای منشأ گیاهی است و به تازگی مورد توجه قرار گرفته، گفت: تا امروز هیچ گونه گزارشی مبنی بر مصرف و توزیع این نوع مواد مخدر در کشور نشده است اما نباید این گزارش ما را دچار غفلت کرده و از خطر ناشی از استعمال این نوع مواد غافل کند.
دین پرست در ادامه با اشاره به برگزاری چهل و چهارمین جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری از اعتیاد نیز گفت: هدف از برگزاری این جلسه را توجه جدی به نظارت بر اجرای سند جامع پیشگیری از آسیبهای مصرف مواد مخدر عنوان کرد و گفت: در این جلسه مباحث خوبی در زمینۀ برنامههای پیشگیرانه مطرح شد از جمله ضرورت توجه به ظرفیت فضاهای مجازی که با توجه به حضور و فعالیت جبهۀ مقابل در این عرصه ضروری است تا آگاهیهای لازم در این محیطها صورت گیرد.
دین پرست در ادامه از ضرورت حذف سیاستهای نفی و انکار در زمینه مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: باید به طور صادقانه با مسئله برخورد کنیم و به شناسایی عوامل مؤثر در ایجاد معضل اعتیاد راههای پیشگیری و جایگزینی مناسب را اتخاذ کنیم.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: در این خصوص همچنین شناسایی برخی محیطهای صنعتی که در معرض آسیبهای جدی ناشی از مواد مخدر هستند نیز ضروری است و باید با برنامهریزیهای مناسب پیشگیرانه در این حوزهها نیز فعال شویم.
انتهای پیام/