به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "آلن ایر" سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری ترند جمهوری اذربایجان در خصوص سخنرانی دکتر روحانی در مجمع عمومی گفت: واقعا یکی از خصوصیات بارز این هفته مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرد همآمدن نمایندگان و روسای کشورهای دنیا بمنظور تعامل و تبادل نظر است. پس ما با دقت هم به سخنرانیها و اظهارات جناب آقای دکتر روحانی و هم به اظهارات سایر نمایندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران گوش دادیم و می دهیم. و خوشحالم که رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی هم تشریف آوردند و فرصت ابراز مواضع و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در مورد مسایل مهم دنیای امروز را داشت. فی نفسه تبادل نظر شرط مهمی در جهت افزایش تفاهم است. در مورد پرونده هسته ای ایران، افزون بر مطرح کردن موضع ایران، بنظرم در این هفته خوب است هنگامیکه رییس جمهوری ایران با سایر رهبران دنیا ملاقات می کنند، به نظر آنها هم در مورد غنیمت شمردن از این فرصت تاریخی برای حل این معضله هسته ای دقت کنند. همانگونه که جناب اوباما گفتند،این فرصت بی نظیری است که نباید از دست رود. ایران می تواند هم انرژی خود را تأمین کند،هم نگرانی های جامعه بین المللی را در مورد ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای اش را رفع کند. و چنانچه ایران این راه را انتخاب کند، تحریم های هسته ای برداشته خواهند شد و اقتصاد ایران دوباره با پیوستگی مجدد به اقتصاد جهان توسعه خواهد یافت. دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که راه تعامل را انتخاب کرده است و از این انتخاب استقبال می کنیم. انشاالله این تعامل به تفاهم و نهایتا توافق جامع برسد،که این فرصت تاریخی از دستمان نرود.
وی افزود: در مورد اظهارات جناب آقای دکتر روحانی، در مورد نیاز تضعیف و نهایتا نابود کردن این تهدید، مخصوصا تهدید داعش،شکی نیست. در این مورد یکی از ضروریات حمایت از دولت فراگیر عراق،بجای دامن زدن نفاق های فرقه ای است.
رییس جمهوری ما دو هفته پیش در مورد راهبرد چند بعدیشان برای مقابله با گروه تروریستی موسوم به داعش سخنرانی کرد و گفت که برای مقابله با گروه داعش آمریکا به کار تشکیل ائتلاف گسترده ای پرداخته است. این راهبرد چهارگانه برای تضعیف و نهایتا نابود ساختن این گروه تروریستی عبارت است از:
- هدایت حملات هوایی منظم علیه داعش
- افزایش پشتیبانی ما از نیروهایی که با این تروریست ها می جنگند
- استفاده از کل توانایی های ضد تروریستی ما برای جلوگیری از حملات داعش
- ادامه کمک های انساندوستانه ما برای غیرنظامیان بی گناه که به وسیله این تروریست ها آواره شده اند.
وی افزود: دولت ایالات متحده گفته است که در این مبارزه با داعش با ایران همکاری یا هماهنگی نمی کنیم، اما همانطور که جان کری وزیر خارجه گفتند،در این مقابله، تقریبا همه کشورهای دنیا،از جمله ایران، می توانند نقشی ایفا کنند. انشاالله هیچ کشوری سعی نکند از آب گل آلود منطقه ماهی بگیرد،و بجای آن، همه کشورها در جهت برقراری صلح و آرامش و همزیستی در این منطقه پر تلاطم تلاش کنند.
وی در خصوص مسئله سانتریفوژها در مذاکرات هسته ای گفت: تا همان حدی که تا حالا در این مذاکرات پیشرفت داشتیم علتش این بود که رسانه ای مذاکره نکرده ایم و حریم مذاکرات را خوب محفوظ نگه داشته ایم. پس وارد جزییات مذاکرات نمی شوم و به این نکته بسنده می کنم که هدف ما در این مذاکرات این است که ایران به سلاح هسته ای(!) دست نیابد. دراین مورد حتی توسط مقام رهبری فتوایی صادرشد، که به آن خیلی احترام قائل هستیم. پس اصولا رسیدن به یک توافق جامع در این مورد نباید کار شق القمری باشد. همه طرف ها جدیت، احترام متقابل و حسن نیت دارند و همه ما دنبال راه حل های خلاقانه هستیم که همه بتوانند آنها را بپذیرند. احترام متقابل،حسن نیت متقابل،جدیت متقابل در این مذاکرات هست. ماخواستار آنیم که جمهوری اسلامی ایران کل این راه تعامل را طی کند،از مبدأ تا مقصد،و وسط راه مردد نشود. اگر به مقصد برسد و بتوانیم به توافق جامع برسیم .
ور در پایان گفت: درون گروه 5+1 هیچ اختلاف مهمی وجود ندارد و در مورد اهداف و رویکردمان کاملا اتفاق نظر داریم. ما همیشه در حال مشورت و رایزنی در میان اعضای این گروه هستیم تا همه از تحولات و نتیجه دیدارهای دوجانبه با ایران آگاه باشیم. این وحدت ما تابحال خلل ناپذیر بوده است و انشاالله بخاطر هدف مشترکمان ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام./