معاون وزیر نفت در امور گاز:

اروپا خواستار واردات گاز از ایران است/ سرمایه گذاری ٦٢ میلیارد دلاری تا سال ٩٦

عراقی با اشاره به اینکه کشورهای هند، عراق، پاکستان و برخی از کشورهای اروپایی خواستار گاز ایران هستند که مذاکرات با این کشور ها در حال انجام است گفت:برای توسعه گاز تا سال ٩٦ باید ٦٢ میلیارد دلاری سرمایه گذاری صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت در امور گاز در نشست خبری اظهار داشت: آمارها نشان می دهد که توسعه مصرف گاز در کشور از توسعه تولید پیشی گرفته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سالانه ١٨٩ میلیارد مترمکعب گاز در کشور تولید می شود و این میزان تا چهار سال آینده به ٣٣٠ میلیارد مترمکعب افزایش می یابد.
 
ایران 34تریلیون مترمکعب گاز دارنده بزرگترین کشور ذخیره گاز جهان
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که ایران با ٣٤ تریلیون مترمکعب بزرگترین ذخیره گازی جهان را داراست تصریح کرد: کشورهای دنیا به دنبال امنیت انرژی هستند و ایران می تواند نیاز آنها را تامین کند.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره استراتژی های این شرکت گفت: تزریق گاز به مخازن، تبدیل گاز به ارزش افزوده (تبدیل برق، انتقال گاز به واحدهای پتروشیمی و تبدیل به کود شیمیایی) استفاده از گاز برای رفاه مردم و افزایش حجم صادرات، از استراتژی های شرکت ملی گاز ایران به شمار می آید.
 
عراقی تصریح کرد: بر اساس برنامه از پیش تعیین شده در سال ٩٦ باید تعداد ایستگاه تقویت فشار از ٧١ به ٩٠ ایستگاه، تعداد پالایشگاه ها از ١٣ مورد به ١٧ پالایشگاه و حجم خطوط انتقال گاز از ٣٥ هزار کیلومتر به ٤٠ هزار کیلومتر افزایش یابد.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه 5 درصد از گاز خود را صادر اما به میزان 95 درصد درآمد داریم تصریح کرد: هند، عراق، پاکستان و برخی از کشورهای اروپایی خواستار گاز ایران هستند که مذاکرات با این کشور ها در حال انجام است.
 
وی افزود: اگر ترس کشورهای دنیا از کشورهای 5+1 نباشد قطعا برای تامین انرژی خود به سمت ایران که دارنده بزرگترین مخازن گاز طبیعی در دنیا است سرازیر خواهند شد.
 
عراقی با اعلام اینکه نقش شرکت ملی گاز در آینده مدیریت تأمین گاز خواهد بود، توضیح داد: اگرچه در سال‌های گذشته بخشی از واحدها به بخش خصوصی واگذار شد اما این واگذاری مناسب صورت نگرفت چرا که تنها سود کلانی را نصیب عده‌ای کرد و باقی مردم از این موضوع ضرر کردند. شاید یکی از دلایل مشکلات خصوصی سازی در گذشته مدیریت اشتباه این موضوع بود.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه هم اکنون 63 میلیون نفر معادل 84 درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی برخوردارند، گفت: این رقم درسال 96 به 71 میلیون معادل 94.5 درصد جمعیت خواهد رسید؛ البته گازرسانی به باقی خانوارها نیز از طریق سی.ان.جی و مینی ال.ان.جی صورت خواهد گرفت. در همین زمینه با شرکت‌های روسی برای حضور در طرح‌های مینی ال.ان.جی مذاکراتی صورت گرفته است.
 
سرمایه گذاری ٦٢ میلیارد دلاری تا سال ٩٦
 
وی به سرمایه گذاری مورد نیاز برای تحقق اهداف یاد شده اشاره کرد و افزود: در مجموع برای اجرای فعالیت های توسعه ای در شرکت ملی گاز به ٦٢ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
 
عراقی در توضیح گفت: به منظور پالایش ظرفیت جدید گاز تا سال ٩٦ به به ٢١ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که مقرر شده از منابع بالادستی تامین شود.
 
وی ادامه داد: در بخش انتقال گاز به ٣٤ میلیارد دلار، در بخش ذخیره سازی به ٣ میلیارد دلار و در بخش گازرسانی برای بهره مندی ٣.٥ میلیون خانوار جدید از نعمت گاز، ٤.٥ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است و این بدان معناست که سالانه به ١٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت گاز (تا سال ٩٦) نیاز داریم.
 
ارسال 145 میلیون متر مکعب گاز به نیروگاهها
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به گاز مورد نیاز نیروگاه ها در زمستان گفت: در بهترین حالت باید روزانه 145 میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه ها ارسال شود اما در شرایط فعلی واگذار شده است که بقیه به دلیل کمبود گاز در کشور تنها 30 تا 40 میلیون متر مکعب گاز بیشتر به نیروگاه ها داده نمی شود که با تلاشی که در 6 ماه ابتدایی سال جاری انجام دادیم توانستیم 7.7 میلیارد متر مکعب گاز بیشتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نیروگاه ها ارسال کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه باید بخشی از درآمد بدست آمده را بابت یارانه های نقدی به دولت پرداخت کنیم تصریح کرد: از درآمد بدست آمده سه چهارم را به دولت و تنها یک چهارم را برای خودمان نگه می داریم.
 
عراقی با اشاره به اینکه سال گذشته 200 میلیون متر مکعب کمبود گاز در کشور وجود داشت خاطرنشان کرد: برای جبران این میزان کمبود گاز ابتدا محدودیت هایی را برای نیروگاه ها و صنایع ایجاد کردیم اما به نظر می رسد امسال شرایط تولید گاز بهتر از سال گذشته باشد و بتوانیم به طور میانگین 50 تا 60 میلیون متر مکعب گاز در زمستان به نیروگاه ها برسانیم.
 
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره سرنوشت ساخت طرح پالایشگاه گاز بیدبلند2 نیز توضیح داد: در دولت قبل مدیرعامل بانک صادرات با روحیه خاصی که داشت تمایل داشت در مسائل اقتصادی نیز دخالت کند، وی با توافقی که با وزیر نفت وقت انجام داد توانست مالکیت 80 درصد پالایشگاه بیدبلند2 را به دست آورد اما در ادامه با گذشت 5 سال این بانک نتوانست کوچکترین تغییری در وضعیت توسعه این طرح ایجاد کند. بنابراین آقای زنگنه با تصمیمی که گرفت قرار شد سپهر انرژی جای خود را به هلدینگ خلیج فارس بدهد تا بلکه با توجه به نیاز این هلدینگ به گاز پالایشگاه مورد نظر توسعه این طرح سریعتر انجام شود.
 
عراقی از امکان اجرای طراح‌های ذخیره سازی به صورت قراردادهای بی.او.او خبرداد و گفت: در این نوع قراردادها بخش خصوصی گاز ذخیره شده را به شرکت ملی گاز ایران می‌فروشد.
 
احداث مخازن به روش BOOتوسط بخش خصوصی
 

وی همچنین درخصوص مخازن ذخیره‌سازی گاز طبیعی در ایران گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قصد داریم کار احداث این مخازن از طریق روش BOO به بخش خصوصی واگذار شود.
 
عراقی با اشاره به قیمت گاز طبیعی تصریح کرد: در تابستان قیمت گاز به دلیل کاهش شدید مصرف یکسان است اما در زمستان به دلیل افزایش 7 برابری مصرف گاز در کشور قیمت گاز از 44 تومان تا 364 تومان می رسد که براساس قانون هدفمندکردن یارانه ها 20 درصد برقیمت گاز افزوده شده است.
 
وی با اشاره به قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی گفت: براساس مصوبه مجلس قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی 13 سنت است که شرکت ملی گاز ایران این قیمت را که به صورت ریالی 344.5 تومان می شود از واحدهای پتروشیمی باخوراک گاز دریافت می کند و اگر واحدی هم این قیمت را نپردازد به حساب بدهکاران می رود بنابراین تمام واحدهای پتروشیمی موظف هستند این نرخ را پرداخت کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۷ مهر ۱۳۹۳
خوب معلومه امن امن ، دیگه هر سال زمستونم روسها نمتونن بچزوننشون! امممممما ، علاوه بر حق غنی سازی که چه بخوان چه نخوان ، نه تنها شده ؟ بلکه وارد باشگاه ده تائی ها شده ۱۰+۱ دیگه تمومه!مختومه شده ، اما واسه خرید گاز اول باید کفشامونو واکس بزنن، بعد اگه دیدیم کارشون خوبه و آدآم شدن!!! آنموقع یه فکری بحالش میکنیم ، ولی نباید فرصت امتیاز زمستان رو از دست بدیم،.؟شاید!. من بیلمیرم.
Iran (Islamic Republic of)
بیژن
۱۷:۳۷ ۰۷ مهر ۱۳۹۳
"اروپا خواستار واردات گاز از ایران است"

بد نیست گاز را مصرف کنند ولی پولش را تحریم ونپردازند معامله بدی نیست!!!
آخرین اخبار