قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: اتوبان تهران ـ‌ قم با ۶۸ مورد عملیات جاده‌ای همچنان پرحادثه‌ترین جاده کشور است و بعد از آن، جاده ارومیه ـ خوی با ۵۹ مورد و کرج ـ قزوین با ۵۸ مورد حادثه‌سازترین جاده‌های کشور به شمار می‌روند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، دکتر مجتبی سیف در نشست خبری که ظهر یکشنبه برگزار شد، با اشاره به اینکه از ۱۵ خرداد تا ۵ مهر ماه ۹۳ که طرح تابستانه اجرا شد، ۱۲هزار و ۹۱۲ مورد عملیات و خدمات امداد و نجات به مردم ارائه شده است افزود: کل عملیات‌های هوایی سازمان امداد و نجات ۶۶۵ مورد بود که در جریان برخی از عملیات‌ها اقلام و تجهیزات امدادی توسط آن‌ها جابه‌جا شده و در اختیار حادثه‌دیدگان قرار داده شده است.

وی با اشاره به نجات ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر از مرگ حتمی گفت: به بیش از ۲۶ هزار مصدوم و ۱۵۵ هزار حادثه‌دیده امدادرسانی شده است که در این میان ۸ هزار و ۲۸۰  نفر از مصدومان به مراکز درمانی منتقل و ۲۸ هزار نفر آن‌ها به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

سیف با تاکید بر اینکه تعداد کل عملیات‌های جاده‌ای کشور در سال جاری را ۶ هزار و ۷۳۳ مورد بوده تصریح کرد: این مقدار در مقایسه با سال قبل ۲.۶ درصد رشد داشته است.

به گفته وی، بیشترین عملیات‌های جاده‌ای به ترتیب در استان‌های اصفهان با ۸۳۴ مورد، مازندران با ۶۰۵ مورد و خراسان رضوی با ۳۸۴ مورد به انجام رسیده است.

سیف افزود: اتوبان تهران - قم با ۶۸ مورد عملیات جاده‌ای همچنان پرحادثه‌ترین جاده کشور است و بعد از اتوبان تهران ـ‌ قم، جاده ارومیه ـ خوی با ۵۹ مورد و کرج ـ قزوین با ۵۸ مورد حادثه‌سازترین جاده کشور به شمار می‌روند.

وی همچنین از انجام ۳۳۹ مورد عملیات در کوهستان‌های کشور خبر داد و گفت: کوهستان‌های تهران با ۶۴ مورد، مازندران با ۴۱ مورد و گلستان با ۳۰ مورد بیشترین عملیات‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته سیف، ارتفاعات دربند تهران با ۳۴ مورد عملیات همچنان رکورددار عملیات امدادی در کشور محسوب می‌شود.

قائم مقام سازمان امداد و نجات هلال احمر تعداد کل عملیات‌های دریایی و ساحلی کشور در سال جاری را ۳۶۱ مورد عنوان کرد و گفت: استان مازندران با ۱۷۰ مورد عملیات بیشترین عملیات‌ها را به خود اختصاص داده است و ساحل بابلسر با ۶۸ مورد عملیات حادثه‌سازترین ساحل کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به برپایی ۱۴۶۳ پایگاه ثابت و موقت امداد و نجات در سراسر کشور گفت: تعداد پایگاه‌های امدادی نسبت به سال گذشته با ۸ درصد افزایش همراه بوده است.

قائم مقام سازمان امداد و نجات افزود: امسال شاهد افزایش قابل توجه تجهیزات و خودروهای نجات بودیم که شامل افزایش ۹ درصدی ست‌های نجات و به طور کلی افزایش ۳۰ درصدی تمامی تجهیزات بودیم.

سیف با اشاره به افزایش ایمنی جاده‌ها و خودروها در سال جاری اظهار کرد: بر همین اساس از حوادث جاده‌ای کاسته شده اما هنوز به استانداردها در خصوص میزان حوادث جاده‌ای نرسیده‌ایم.

به گفته قائم مقام سازمان امداد و نجات، بر اساس آمار حوادثی که امدادگران در آن‌ها فعال بوده‌اند میزان حوادث نسبت به گذشته افزایش یافته اما تعداد سانحه‌دیدگان و فوتی‌های حین انتقال کاهش چشمگیری مشاهده می‌شود به طوری که در خصوص فوتی‌های حین انتقال ۳۱ درصد کاهش داشته‌ایم.

ویرایش آیین نامه امداد و نجات پس از ۱۲ سال

قائم مقام سازمان امداد و نجات در ادامه با اشاره به ویرایش آیین‌نامه امداد و نجات هلال احمر تصریح کرد: این آیین نامه پس از ۱۲ سال با کمک اساتید مؤسسه علمی کاربردی هلال احمر و فعالان این عرصه پس از ۱۲ سال در حال ویرایش است که می‌تواند در ارایه خدمات کیفی تر راهگشا باشد.

برگزاری کنگره اضطراب برای امدادگران

وی در ادامه با اشاره به اینکه میانگین سنی امدادگران خاطرنشان کرد: این امدادگران در طول همکاری خود با سازمان امداد و نجات با صحنه‌های دلخراشی مواجه می‌شوند که بر همین اساس کنگره اضطراب به زودی با هماهنگی مرکز تحقیقات علوم شفا و مرکز تحقیقات هلال احمر و بنیادشهید برگزار خواهد شد.

همکاری متقابل امداد و نجات و سازمان انرژی اتمی

قائم مقام سازمان امداد و نجات با اشاره به برنامه امضای تفاهم‌نامه بین سازمان امداد و نجات و انرژی اتمی اظهار کرد: طبق این تفاهم‌نامه و زمان مورد نیاز تجهیزات و نیروهای متخصص هلال احمر در زمان نیاز با سازمان انرژی اتمی و بالعکس همکاری خواهند کرد.

سیف خاطرنشان کرد: همچنین سازمان امداد و نجات تیم‌هایی را برای کسب مهارت‌های لازم در زمینه انرژی هسته‌ای تربیت می‌کند که در زمان نیاز بتوانند با مهارت و تخصص کافی ارایه خدمت کنند.

تصویب دستورالعمل مصداق شهدا و جانبازان برای امدادگران هلال احمر

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر کسر خدمت امدادگران هلال احمر گفت: به دلیل اینکه جمعیت هلال احمر داوطلب‌محور است با ارگان‌هایی که وظایف حاکمیتی دارند، رایزنی می‌کنیم تا بتوانیم این امدادگران در مرحله سربازی نیز در کنار امداد و نجات به فعالیت بپردازند.

به گفته سیف، این موضوع در مرحله مذاکره بوده و هنوز به رسمیت نرسیده است.

وی همچنین از برنامه تصویب دستورالعمل مصداق مشاهده و جانبازان برای امدادگران خبر داد و گفت: به صورت مصرانه این موضوع را دنبال می‌کنیم تا امدادگران در هنگام بروز آسیب از تسهیلات جانبازان استفاده کنند.

سیف در خصوص بیمه مسئولیت امدادگران هلال احمر نیز توضیح داد: تمام امدادگران در حال حاضر بیمه دانا دارند که اگر در صحنه حادثه دچار آسیب شدند تحت پوشش بیمه قرار داشته باشند اما ممکن است سر حادثه امدادگر کاری را انجام دهد (مثل برش خودرو) که به این منظور مقدمات بیمه مسئولیت انجام شده تا در زمان چنین مواردی خسارات وارده را جبران کند.

 

برچسب ها: جاده ، پرحادثه ، وبگردی ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.