بوستانیپور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
بوستانیپور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
علیرضا بوستانیپور استاد دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با بیان این مطلب افزود: پوشش لباس هم تحت تأثیر شخصیت افراد است و هم روی شخصیت افراد تأثیر میگذارد.
این استاد دانشگاه افزود: وقتی از منظر اجتماعی به شخصیت افراد مینگریم، درمییابیم که افراد شاغل یا قشرهای خاص پوششهای مختلفی دارند که نسبت به دیگران شخصیت آنها را متمایز میکند.
وی با اشاره به اینکه نوع پوشش افراد، بیانگر علامتهایی برای دریافت سطح اجتماعی آنها است گفت: وقتی فرد پوشش خاصی را برای خود انتخاب میکند در حقیقت نشانگر نحوه تعامل دیگران با وی است.
بوستانی پور افزود: اگر افراد پوشش خاصی را برای خود انتخاب کنند، طبیعتا نوع نگاه و برخورد دیگران با آنها متفاوت خواهد بود و همین چرخه تا زمانی که فرد تحت تأثیر تعاملات دیگران شخصیتش شکل گیرد، ادامه پیدا میکند.
این استاد دانشگاه به تأثیرات نوع پوشش افراد بر جامعه اشاره و اظهار داشت: قطعا نوعی تبلیغ یا ارائه کردن و نوعی طرز فکر در سطح جامعه وجود دارد وقتی نوع خاصی از پوشش غربی یا شرقی یا پوششی که مربوط به قومیت خاص است، در جامعه رواج پیدا کند، آن پوشش در سطح کلان نرم و هنجار میشود.
وی در ادامه گفت: در جامعه ایرانی اگر تنوع پوشش و لباس با آگاهی از فلسفههای زیربنایی پوشش همراه باشد، به هویت جامعه ما نزدیکتر است.
بوستانیپور در ادامه افزود: باید از ابزار رسانه و فرآیندهای تبلیغات در زمینه مدسازی در راستای اهداف جامعه ایرانی استفاده بهینه کنیم.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: استفاده از طرح خط نستعلیق بر روی تیشرتها ایده جدید و جذابی است که باید استفاده از فرآیند تبلیغات برای پوششهای جامعه ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
وی با گلایه از عملکرد رسانهها در این امر افزود: متأسفانه اطلاعاتی در خصوص پوشش اقوام مختلف ایرانی در رسانهها دیده نمیشود و عمدتا در سریالها افرادی که سطح اجتماعی و تحصیلات پایینی در جامعه دارند، از پوششهای بومی و ایرانی استفاده میکنند که این امر به صورت ناخودآگاه تأثیرات منفی بر جامعه خواهد گذاشت.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: پوشش افراد تعیینکننده شخصیت آنها است. باید به جای واکنش و مقابله کردن با پوششهایی که متناسب با فرهنگ ایرانی نیست، قدرت فرهنگی خود را در زمینه پوششهای بومی و ایرانی افزایش دهیم که این نوع نگاه پایدارتر خواهد بود.
انتهای پیام/