به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ؛خبرگزاری رویترز در گزارشی از استانبول نوشت: "رجب طیب اردوغان"؛ رئیس جمهور ترکیه روز شنبه اعلام کرد این کشور ممکن است از نیروهای ارتش خود برای کمک به ایجاد یک منطقه امن در سوریه استفاده کند.
اردوغان در این باره گفت در صورتی که موافقتنامه بینالمللی مبنی بر ایجاد چنین منطقه امنی حاصل شود، ترکیه ممکن است از نیروهای ارتش خود برای ایجاد این منطقه استفاده کند. این منطقه قرار است به منظور حمایت از آوارگانی که از تروریستهای داعش فرار میکنند ایجاد شود.
رئیس جمهور ترکیه که از سفر خود به نیویورک باز میگشت، در گفتگو با روزنامه "حریت" گفت: این منطق که ترکیه در این جریان، هیچ گونه نقش نظامی به عهده نداشته باشد یک منطق نادرست است.
اردوغان افزود مذاکرات با هدف تعیین چگونگی و فهرست اسامی کشورهایی که قرار است در حملات هوایی و حملات زمینی بالقوه مشارکت داشته باشند، در جریان است.
ترکیه تا کنون از پذیرش نقش اصلی در ائتلاف به رهبری آمریکا علیه داعش خودداری کرده است. این در حالی است که مقامات ارشد ترکیه پیشتر طی هفته کنونی اعلام کردند اردوغان اکنون در حال مذاکره در خصوص نقشی است که این کشور میتواند در مقابله با این تروریستها به عهده بگیرد.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه گفت: در هنگام تقسیم وظایف، هر کشور نقشی خاص به عهده خواهد داشت. نقش ترکیه نیز هر گونه که تعیین شود، آن را انجام خواهیم داد.
اردوغان همچنین در سخنان خود تاکید کرد حملات هوایی علیه سوریه به تنهایی کافی نخواهد بود. وی گفت: نمیتوان یک سازمان تروریستی را تنها با حملات هوایی نابود کرد. اعزام نیروهای زمینی نیز ماهیت تکمیل کننده خواهد داشت. من یک سرباز نیستم، اما میتوانم اعلام کنم عملیات هوایی، عملیات پشتیبانی است. در صورتی که نیروهای زمینی (به سوریه) اعزام نشود، دستاوردها دائمی نخواهد بود.
اردوغان همچنین گفت ترکیه در صورت نیاز، از مرزهای خود دفاع خواهد کرد. وی افزود زمانی که پارلمان ترکیه مجوز عملیات نیروهای ارتش این کشور را در خارج از مرزها صادر کند، اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی در این خصوص که آیا ترکیه به تنهایی، منطقهای امن را برای پناهندگان در سوریه ایجاد خواهد کرد یا نه، پاسخ داد: این اقدام باید با همکاری سایر مشارکت کنندگان در منطقه انجام شود. باید با یک یک آنها گفتگو کرد. علت نیز آن است که ما باید در جامعه بین المللی، مشروعیت داشته باشیم.
انتهای پیام/