سلامت مردم دهستان میانکاله با باران‌های اسیدی و ریزگردهای سفید که حاصل بیش از 8000 تن مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا تهدید می‌شود.

به گزارشخبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران: سال‌هاست که کشاورزی، دامپروری، آبزی پروری و سلامت مردم این منطقه در معرض خطر جدی قرار گرفته است و در این سال‌ها با وجود پیگیری منالان محیط زیست هیچ راهکار جدی در این باره توسط مدیران ارائه نشده است.  
 
حر منصوری فعال محیط زیست که سال‌های متوالی است این موضوع را پیگیری می‌کند در این باره گفت: نیروگاه شهید سلیمی نکا از اوایل دهه 50 شمسی مهمان مردم چهارقله بوده و لحاظ کردن استانداردهای زیست محیطی باتوجه به حساسیت‌های منطقه و رعایت اصول بهداشتی باعث شده که پیمانکار آلمانی نیروگاه را با بالاترین تکنولوژی و استاندارد زمان خود بسازد تا کمترین میزان آلایندگی را داشته باشد.  
 
وی در ادامه تصریح کرد: پیمانکاران آلمانی تأکید کردند، مکانیزم تبدیل انرژی این نیروگاه براساس مصرف گاز طبیعی طراحی شده است که آلودگی بسیار کمتری نسبت به سوخت‌های مایع داراست. اما در این سال‌های اخیر به واسطه کمبود تولید گاز در کشور نیروگاه شهید سلیمی با سوخت جایگزینی به نام مازوت کار می‌کند که میزان آلودگی آن بسیار زیاد است. 

این فعال محیط زیست در ادامه افزود: مازوتی که در این نیروگاه استفاده می‌شود دارای حدود 3 تا 5 درصد ترکیبات گوگرد است که گازهای آن برپایه گوگرد، نیتروژن و کربن بوده تأثیرات بسیار مخربی خواهد داشت و باتوجه به آمار ارائه شده در مقایسه با گاز طبیعی خسارت 5 برابری دارد.  
 
وی درخصوص آثار سوء این گاز‌ها اظهار داشت: فلزات سنگینی نیز از طریق این گازها متصاعد می‌شود که از جمله آن می‌توان به سرب، کروم و جیوه اشاره کرد و وارد شدن این فلزات به آب و خاک باعث ایجاد بیماری‌های صعب‌العلاج می‌شود.
 
منصوری درخصوص میزان عوارض و خسارت وارد شده به افراد و محیط زیست از سوی مازوت خارج شده از این نیروگاه گفت: یکی از عوارض ناشی از مازوت استفاده شده در نیروگاه شهید سلیمی باران‌های اسیدی است که باعث تخریب جنگل‌ها، زمین‌های کشاورزی و مسمومیت آب در محیط زندگی مردم شهر می‌شود. 

وی در ادامه گفت: میزان خسارت‌های ناشی از گوگرد و مازوت در خصوص بروز بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی و برونشیت چیزی حدود 2 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 

وی در پایان گفت: در این سال‌های گذشته از سوی فعلان محیط زیست اقدامات گسترده‌ای در این زمینه صورت گرفته است اما متأسفانه هیچ همکاری از سوی مسئولان وزارت نیرو صورت نگرفته و آلودگی به شدت تالاب بین‌المللی لپوی زاغمرز و تالاب بین‌المللی دیاتکاله را نیز تهدید می‌کند. 

انتهای پیام/  
 

برچسب ها: تالاب ، میانکاله ، مازوت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار