فوق تخصص تخصص قلب گفت: شکستن دل از نظر روانی خیلی بدتر از مشکلی است است که در قلب به عنوان فیزیکی رخ می‌دهد.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران؛ دکتر داریوش جاویدی، فوق تخصص قلب یکی از مهمانان ویژه برنامه رادیو 7 به مناسبت شروع فصل پاییز بود،دکتر جاویدی در مورد دلی که در اشعار شعرا و خوانندگان مطرح می شود و تفاوت آن با دل و قلبی که در وجود انسان است، گفت: از نظر فیزیکی قلبی که ما می بینیم با قلبی که شعرا و خوانندگان از آن صحبت می کنند فرق دارد، اما آنچه که حقیقت دارد و صحیح است، آن است که احساسات، عواطف و عشق را همه در قلبشان احساس می کنند و دلیلش این است که آنچه اتفاق می افتد به عنوان بروز این عواطف، آن چیزی است که مغز می بیند واحساس می کند و این از طریق ارتباطات عصبی و هورمون هایی که وجود دارد بر روی قلب تاثیر می گذارد و قلب این عواطف را احساس می‌کند.

این  فوق تخصص قلب، به رابطه دلتنگی و درد روی سینه و قلب انسان اشاره کرد و اظهار داشت: زمانی که می گوییم دلتنگ کسی هستیم در قلب اتفاقاتی می افتد. ممکن است قلب به خاطر ترشح برخی هورمون ها مثلا آدرنالین، به تپش بیافتد و ممکن است تپشش بالا برود و گاهی اوقات ممکن است که حتی قلب کند بزند. چون این اتفاقات را تمام افراد در سینه شان حس می کنند برای همین است که این فکر به وجود می آید که این دوست داشتن و یا دلتنگی ها در قلب احساس می شود ولی دلیل اصلی این است که  همه این اتفاقات از مغز به قلب می‌آید. 

وی افزود: استرس های شدید از هر نوعی، می تواند باعث اختلالاتی در عضله قلب شود که فرد را دچار ضعف عضلانی کند که به این اختلالات سندروم قلب شکسته می گویند. این سندروم کاملا شناخته شده است. و باید توجه داشته باشیم که آنچه را که می بینیم، چقدر بر روی قلب تاثیر می‌گذارد.

دکتر داریوش جاویدی، با اشاره به اینکه درمان قلب شکسته از نظر روانی به مراتب سخت تر از درمان قلب فیزیکی است، گفت:  قلب شکسته که در عرف از آن صحبت می شود را باید از نظر روحی روانی بند بزنند و امیدوارم قلبی نشکند که بند زدن آن مشکل است. اما خیلی از بیماران می گویند وقتی قلب ما عمل می شود ما هم می شویم مثل چینی بند زده و این خیلی غلط است بخاطر اینکه واقعا چینی بندزده نیستند و این عمل جراحی مثل خیلی از عمل های دیگر است. افراد عمل می شوند و می توانند به زندگی طبیعی شان برگردند. ولی شکستن دل از نظر روانی خیلی بدتر از مشکلی است است که در قلب به عنوان فیزیکی رخ می‌دهد.

این فوق تخصص قلب، اصطلاح بند دل پاره شدن در میان عوام را صحیح دانست و تشریح کرد: موقعی که یک اتفاق و یا هیجان آنی می افتد قلب که دارد با یک ریتم معینی کار خودش را انجام می دهد ممکن است دچار یک وقفه شود که این وقفه را در ترمینولوژی پزشکی، پی وی سی می گویند. یعنی یک ریتمی هست که نابجا زده شده و موقعی که این اتفاق می افتد قلب یک ریتم نابجا پیدا می کند به دنبال این ریتم نا بجا، ریتم اصلی که باید باشد، نمی آید و غائب می شود و به این علت بند دل آدم پاره می‌شود.

دکتر داریوش جاویدی با اظهار به اینکه نباید در دوست داشتن مسئله عقلانیت فراموش شود، گفت: می دانیم که ورزش برای قلب و بدن خوب است و ضربان قلب را بالا می برد. ورزش کردن به انسان احساس شادی و فرحبخشی می دهد و همچنین دوست داشتن باعث می شود ضربان قلب بالا رود و این خوب و فرحبخش است. اماهمان طوری که نمی شود به کسی گفت از صبح تا شب ورزش کند تا ضربان قلبش بالا رود، چرا که ضربان قلب بالا به هیچ وجه خوب نیست و استرس زا و اضطراب زا است و اگر ضربان قلب از 120 بالاتر رود اثرات شکنندگی در متابولیسم بدن دارد و فرد را خرد می کند؛ اگر اتفاقات عاطفی در طول روز مکررا برای فرد اتفاق بیافتد و عقلانیت بر آن حاکم  نباشد می تواند فرد را دچار مشکلاتی همانند افرادی که با ضربان قلب بالا هستند، کند.


انتهای پیام/ اس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۹ اسفند ۱۳۹۴
بی نهایت از آقای دکتر جاویدی سپاسگزارم نگرانیم رفع شد