رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: مسئولان دانشگاه‌ها باید مراقب باشند که دانشگاه‌ها باشگاه سیاسی احزاب نشود که بی‌شک به روند توسعه علمی کشور آسیب خواهد زد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه اول مهرماه) در نطق میان دستور خود ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به جامعه فرهنگی کشور، دانش آموزان و دانشجویان اظهار داشت: تقارن هفته دفاع مقدس با آغاز سال تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌ها را به فال نیک گرفته و امیدواریم کلاس و مدرسه عشق که در صحنه‌های مختلف دفاع مقدس را شاهد بودیم با مجاهدت معلمان و اساتید در صحنه‌های علم و فناوری، تعلیم و تربیت همچنان ادامه داشته که عزت و عظمت کشورمان در گرو آن است.   
 
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به آغاز سفر رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک ضمن آرزوی توفیق برای وی گفت: یقین دارم که روحانی نماد عزت و غرور ملی در آنجا خواهد بود و به لبخندهای فریبکارانه و مغرضانه استکبار «نه» بزرگ خواهد گفت.   
 
زاهدی با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید گفت: آموزش و پرورش مشکل ساختاری داشته و علی رغم اینکه حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان بودجه دارد، اما ۹۸ درصد بودجه آن صرف هزینه‌های جاری می‌شود.   
 
وی با بیان اینکه مگر می‌توان این دستگاه عظیم را با چنین وضعیتی اداره کرد، تاکید کرد: چاره‌ای نیست جز اینکه تغییر اساسی در ساختار وزارتخانه آموزش و پرورش صورت گیرد و امیدواریم در این زمینه دولت و وزارت آموزش و پرورش تلاش کرده و مجلس نیز آماده همکاری است.   
 
این نماینده مجلس با اشاره به سند بنیادین تحول آموزش و پرورش گفت: در این سند به حیات طیبه اشاره شده و بنابراین برای رسیدن به چشم اندازهای مورد نظر باید برنامه جامع تربیت و فعالیت‌های پرورشی را تدوین کرد و برای آن باید از ظرفیت حوزه، دانشگاه و بزرگان تعلیم و تربیت بهره‌مند شد.   
 
وی اضافه کرد: بدون شک توسعه و تعمیق فرهنگ اقامه نماز و توسعه فرهنگ قرآنی باید در مدارس در اولویت قرار گیرد.   
 
زاهدی با تاکید بر اینکه برخی از مولفه‌های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است، گفت: لایحه رتبه‌بندی معلمین هرچه سریع‌تر در دولت باید تدوین شده و به مجلس ارائه شود و همچنین ارائه زیرنظام‌های سند تحول از واجبات بوده و بدون اجرا شدن زیرنظام‌ها امکان تحقق سند تحول میسر نیست.   
 
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به حجم وسیع مدارسی که باید تخریب و مجددا احداث شوند، گفت: مدارسی که نیاز به مقاوم‌سازی و بازسازی اساسی دارند، دولت باید طی لایحه‌ای حدود یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای انجام این مهم به مجلس ارائه کند که خدای نکرده در حادثه غیر مترقبه شبیه زلزله‌هایی که در سالهای گذشته شد، شاهد تلفات دانش آموزان نباشیم.   
 
وی همچنین افزود: توجه به حقوق بازنشستگان فرهنگی در کنار رتبه بندی معلمین شاغل از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.   
 
این نماینده مجلس ضمن تشکر از ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: وظیفه دولت و مجلس است که با همکاری یکدیگر به این سیاست‌ها جنبه اجرایی دهند که متاسفانه در لایحه بودجه سال ۹۳ برای اولین بار به میزان اعتبار پژوهش کشور توجهی نشده و از آنچه که انتظار بود به مراتب کمتر شد و حتی با پیشنهاد کمیسیون آموزش مجلس برای اختصاص حداقل یک درصد تولید ناخالص ملی برای امر پژوهش مجلس و دولت موافقت نشد.  
 
 همچنین زاهدی تاکید کرد: مسئولان دانشگاه‌ها باید مراقب باشند که دانشگاه‌ها باشگاه سیاسی احزاب نشود که بی‌شک به روند توسعه علمی کشور آسیب خواهد زد.
 
وی افزود: این در حالیست که در پایان برنامه پنجم توسعه بایستی به سه درصد برسیم و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ایشان مطالبه کردند که تا پایان سال ۱۴۰۴ بایستی به حداقل ۴ درصد برسد، لذا امیدواریم دولت و مجلس در بررسی بودجه سالیانه به این امر مهم توجه کند.   
 
زاهدی در ادامه با مورد توجه قراردادن برنامه‌های وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور تصریح کرد: این دو وزارتخانه پیاده نمودن سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع کشور،  اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان را در سرلوحه برنامه‌های آتی خود قرار دهند، چرا که اقتصاد دانش بنیان محرکه اقتصاد مقاومتی است و برای خروج از اقتصاد تک محور توسعه‌های کمی و کیفی را مورد ارجحیت قرار داد.  
 
این نماینده مجلس در پایان به بیان مشکلات حوزه انتخابیه‌اش پرداخت و خواستار رسیدگی مسئولان شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار