اختلالات عقلی ناشی از آلزایمر می‌تواند افراد را با مشکلات جدی روبرو کند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ بیماری آلزایمر، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که طی آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود و بارزترین نشان آن اختلال حافظه ‌است.

اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری شود.

در موارد شدید آلزایمر، بیمار برای انجام کارهای اولیه شخصی نیاز به کمک پیدا می‌کند و ممکن است توانایی کنترل ادرار و مدفوع را هم از دست دهد. بیمار دچار زوال عقل ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب هم مشکل پیدا کند.

در موارد پیشرفته تر بیماری، فرد آگاهیش را نسبت به بیماری از دست داده و ممکن است دست به کار های پر خطر نیز بزند. 

نخستین بار یک روانپزشک آلمانی به نام اَلویز آلزایمر در سال ۱۹۰۶ میلادی این بیماری را کشف کرد. 
این روز ها، 2 تا 5 درصد افراد مسن به این بیماری دچار می‌شوند. در سال ۲۰۰۶ میلادی ۲۶٫۶ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بودند و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر ۸۵ نفر یک مبتلا به آلزایمر وجود داشته باشد.

محمد علی اکبریان، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید: "کم خونی" و برخی بیماری‌ها ممکن است با بیماری آلزایمر تشخیص داده شوند در واقع اگر متخصصان مغز و اعصاب یک تست حداقل فرآیند مغزی از این افراد بگیرند اگر بیمار از بارم 30 نمره 30 را آورده هیچ نوع مشکلی ندارد با "ام آر آی"، یک آزمایش خون بیماری فرد تشخیص داده می‌شود.

وی اضافه می‌کند: ورزش، تغذیه مناسب، مطالعه مداوم و تفکر از راههای پیشگیری آلزایمر است، پیشگیری بیماری آلزایمر 50-50 است و گاهی اوقات نمی توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.  

هر ساله روز ۲۱ سپتامبر یا ۳۰ شهریور به مناسبت روز جهانی آلزایمر در دنیا مراسم و همایش‌های مختلف بر‌گزار می‌شود تا بیشتر حواسمان به این بیماران باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار