به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه پرس تیوی، پارلمان منطقهای کاتالونیا با وضع قانونی، برگزاری همه پرسی در خصوص استقلال این منطقه از اسپانیا را تصویب کرده است.
پارلمان کاتالونیا با اعلام این مطلب در روز جمعه (۲۸ شهریور) به رهبران کاتالانی اجازه داد یک همه پرسی غیر الزام آور در تاریخ ۹ نوامبر (۱۸ آبان) برگزار کنند.
این قانون با رای موافق ۱۰۶ نفر در برابر ۲۸ رای مخالف به تصویب رسید.
"ماریانو راخوی"، نخست وزیر اسپانیا مخالف کمپین همه پرسی استقلال کاتالونیا میباشد زیرا قانون اساسی همه پرسیهایی که در برگیرندهی تمام مردم این کشور نباشد را ممنوع میداند.
این تصمیم درست بعد از آن مطرح شد که مردم اسکاتلند در یک همه پرسی مشابه با استقلال این سرزمین از بریتانیا مخالفت کردند.
"آرتور ماس"، رئیس دولت منطقهای کاتالونیا ضمن حمایت از استقلال اسکاتلند گفته بود هم اینک کاتالانها فرصتی مشابه فرصت مردم اسکاتلند میخواهند.
ماس گفت: اتفاقی که در اسکاتلند و انگلیس رخ داد باعث عقب نشینی ما نمیشود زیرا چیزی که ما در کاتالونیا به دنبالش هستیم فرصتی برای رای دادن است، فرصتی مشابه» آنچه در اسکاتلند رخ داد.
همه پرسی کاتالونیا بر خلاف رای گیری اسکاتلند منجر به جدایی نمیشود. این همه پرسی از کاتالانها میپرسد که آیا مایل به جدایی هستند یا خیر. در صورتی که پاسخ آنها مثبت باشد، ماس این اختیار را خواهد داشت تا برای (برگزاری) همه پرسی استقلال مذاکره کند.
استقلال اسکاتلند می توانست الگویی برای ایجاد کشوری جدید باشد، الگویی که نه تنها برای کاتالانها، بلکه برای سایر جدایی طلبان اروپایی نیز که قصد دارند کشور خود را در حاشیه دریای مدیترانه به وجود آورند، می توانست کاربرد داشته باشد.
گروههای اصلی جدایی طلب در اروپا شامل این موارد میشود: منطقه استقلال طلب باسک در شمال اسپانیا، مردم ساکن جزیره کرس که قصد جدایی از فرانسه را دارند، ایتالیاییهای ساکن چندین منطقه شمالی این کشور و فلامان زبانها در بلژیک که خواستار اختیارات بیشتر، استقلال یا اتحاد با هلند هستند.