حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: بررسیها نشان دهنده این است که به طور متوسط زنان دو برابر مردان دچار افسردگی میشوند واین آمار تقریبا در تمام دنیا به همین ترتیب است.
وی با اشاره به اینکه دلایل متعددی برای افسرده شدن زنان ذکر شده است اظهار داشت: عدهای معتقدند افسردگی میتواند به عنوان یک مسئله ژنتیکی محسوب شود چراکه زنها دو کروموزوم X دارند و مردها یک کروموزوم X احتمالا افسردگی روی کروموزوم X مینشیند و به همین خاطر افسردگی در زنان دو برابر است.
وی گفت: عدهای دیگر افسردگی را به عنوان بعضی از هورمونها مثل استروژن و پروژسترون نسبت میدهند که در اثر استفاده از قرصهای ضد بارداری و یا سیکلهای ماهانه در خانمها دچار مشکل میشوند به همین دلیل فرد حالتهای افسردگی را نشان میدهد.
این روانشناس تصریح کرد: از نظر موقعیتهای شغلی معمولا خانمها شغلهای دست دوم از قبیل مسائل مدیریتی را نسبت به شغلهای دست اول دارا هستند و به همین دلیل احتمال بروز مشکلات افسردگی در زنان بیشتراست.
وی در ادامه بیان کرد: امکانات تفریحی و ورزشی نیز عمدتا برای مردان بیشتر از خانمها است به همین خاطر تخلیه انرژیهای منفی معولا در مردان با موفقیت بیشتری همراه است.
ابراهیمی مقدم در پایام خاطرنشان کرد: خانمها به دلیل نداشتن موقعیتهای اقتصادی به اندازه مردان توانمندی کمتری برای بر طرف کردن نیازمندیهای خود دارند، که برای بهداشت روانی این قشر عظیم از جامعه فکر جدی تر صورت گیرد.
انتهای پیام/