فرماندار شهرستان سقز گفت: سقز بعلت داشتن آب، خاک و شیب مناسب، مستعد توسعه‌ی اراضی آبی است که باید اقدامات اساسی در این حوزه انجام شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،، «فخری» از اختصاص مبلغ 600 میلیارد ریال با پیگیری استاندار از طرف ستاد اجرایی احیای دریاچه ارومیه خبر داد و با بیان اینکه هم‌اکنون همه‌ی طرح‌ها و پروژه‌های حوزه‌ی این دریاچه به جز سد چراغ ویس و سد شهید مدنی تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: این مبلغ علاوه‌بر اعتبارات مصوب برای تسریع در بهره‌برداری از این سد در سال 94 در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به بازدید مدیرکل حوزه‌ی دریاچه ارومیه، شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون امور تولیدی معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری و معاون شرکت آب منطقه‌ای کردستان از پروژه‌های حوزه آب شهرستان و با عنوان اینکه بهره‌برداری از سد چراغ ویس تحول عظیمی در بحث کشاورزی منطقه و شهرستان پیش می‌آورد، یادآور شد: حوزه‌ی کشاورزی شهرستان سقز، ظرفیت‌های ارزشمندی برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی دارد.

فرماندار شهرستان سقز با اشاره به نحوه‌ی اختصاص و هزینه‌کرد این 600 میلیارد ریال افزود: برای تکمیل طرح آبرسانی به شهر سقز از طریق سد چراغ ویس علاوه‌بر120 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده امسال، مبلغ 50 میلیارد ریال نیز از طرف ستاد اجرایی احیای دریاچه‌ی ارومیه اختصاص یافته است.

فخری در تشریح نحوه‌ی هزینه‌کرد و اختصاص این مبلغ به پروژه‌های حوزه سد گفت: برای ساماندهی و لایروبی رودخانه‌ی سقز هم به طول 12 کیلومتر مبلغ 230 میلیارد ریال در نظر گرفته شده که امسال، برای اجرای دو کیلومتر آن در محدوده‌ی شهرستان مبلغ 30 میلیارد ریال تصویب شده است.

وی در تشریح اختصاص این میزان اعتبار افزود: برای تکمیل و تجهیز شبکه‌ی اندازه‌گیری آب‌های سطحی و زیرزمینی، تعادل بخشی و تغذیه‌ی مصنوعی به همراه اطلاع‌رسانی و شناسایی چاه‌های غیرمجاز در حوزه‌ی شهرستان نیز بیش از 70 میلیارد ریال اعتبار تصویب شده است.

فرماندار شهرستان سقز با تشریح وضعیت آب کشاورزی و منابع آبی شهرستان گفت: در راستای ارتقای راندمان بخش کشاورزی و بر اساس ماده 143 قانون برنامه‌ی پنجم پنج ساله‌ی توسعه، باید 40 درصد زمین‌های آبی شهرستان تحت آبیاری بارانی قرار گیرد که این میزان در سقز تحقق نیافته که تلاش برای تحقق این امر در دستور کار قرار دارد.

فخری با بیان اینکه تبدیل زمین‌های دیم به آبی به رونق کشاورزی می‌افزاید، یادآور شد: شهرستان سقز بعلت داشتن آب، خاک و شیب مناسب، مستعد توسعه‌ی اراضی آبی است که باید اقدامات اساسی در این حوزه انجام شود.

وی با بیان اینکه 35 تا 40 درصد زمین‌های آبی شهرستان سقز به سیستم آبیاری نوین مجهز هستند، گفت: این مقدار فقط 4000 هکتار از 22هزار هکتار اراضی آبی را شامل می‌شود که باید در پنج سال آینده، همه‌ی اراضی آبی از سیستم آبیاری نوین استفاده کنند.

رئیس کارگروه بخش کشاورزی شهرستان سقز استدلال کرد: با توجه به بهره‌مندی کم شهرستان سقز از آب سد‌ها و دیگر منابع آبی برای تبدیل زمین‌های دیم به آبی، تلاش‌های خوبی برای دفاع از حق آب کشاورزان، احیای حقابه‌های سنتی، ایجاد حقابه‌های سنتی در سدهای در دست ساخت در محدوده‌ی زمین‌های کشاورزی شهرستان و مدیریت این امر و تبدیل زمین‌های آبی به آبیاری بارانی و قطره‌ای انجام شده است.

فرماندار سقز در ادامه با تقدیر از پیگیری‌های استاندار تصریح کرد: باید از همه‌ی ظرفیت‌های قانونی برای افزایش و ارتقای رضایت‌مندی مردم استفاده کرد تا با نگاه توسعه‌ای و با اجرای سیاست‌های «اقتصاد مقاومتی» و توجه به ظرفیت‌های شهرستان و منابع انسانی، کارهای اساسی انجام شود.

انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: اعتبار ، سقز ، چراغ ویس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.