بار دیگر در آستانه فصل بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی با صدای زنگ مدارس لرزهای بر مصوبات خاک خورده شهرمان طنینانداز شد؛ مصوباتی که همچنان در اجرای آن از سوی مدیران شهری با چالشهایی روبهرو هستیم و این در حالی است که بر اساس آمار هر 9 روز یک کودک قربانی و هر روز 3 تا 4 کودک در شهر تهران مجروح میشوند.مصوباتی که همچنان در اجرای آن از سوی مدیران شهری با چالشهایی روبهرو هستیم.
در شهر تهران درصد بالایی از تصادفات مربوط به کودکان است. به گزارش اداره آموزش سازمان حملونقل و ترافیک براثر سوانح رانندگی هر 9روز یک کودک قربانی و هر روز 3 تا 4 کودک در شهر تهران مجروح میشوند. از آنجا که در 30 تا 50درصد تصادفات که منجر به کشته و مصدوم شدن افراد میشود کودکان سهیم هستند، در جامعه با خلأ جدی در حوزه قوانین ایمنی راهها برای کودکان مواجه هستیم.
با توجه به اینکه بیش از یک میلیون و500 هزار دانشآموز در شهر تهران به مدارس خواهند رفت، رفت و آمد این جمعیت در ساعاتی مشخص بر سنگینی ترافیک و ازدحام در معابر میافزاید. به همیندلیل لزوم استفاده از راهکارهایی بهمنظور ایمنسازی راهها و صیانت از حقوق دانشآموزان در برخورداری از شهری ایمن محرز است.
امروزه پژوهشگران چراغ راهنمایی و رانندگی و هوشمندی عرضه کردهاند که درصورت ازدحام جمعیت عابر پیاده برای عبور از چهارراهها، مدت زمان سبز بودنش افزایش مییابد. برخورداری از چنین فناوریهایی برای ارتقای ایمنسازی معابر و حفظ جان عابرین پیاده بهویژه دانشآموزان در ساعات بازگشایی و تعطیلی مدارس بسیار ضروری است.
امروزه بهعلت عدم رعایت استانداردهای فضاسازی در مدارس شاهد تحرک کمتر دانشآموزان در سطح مدارس هستیم. همچنین در شهر تهران عوامل رادیکالزا و اکسیدان فراوانی وجود دارد که تهدید کننده سلامت قشر آسیبپذیر و بهویژه کودکان است. بنابراین تعریف سبد تغذیهای مناسب در مدارس بهمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماریها و حفظ سلامت کودکان امری ضروری بهشمار میآید. الگوی غلط غذایی و مصرف کنسرو، مواد یخزده و فستفودها، اکثر نوجوانان به ویژه دختران را دچار معضل کمبود آهن و کمخونی ناشی از آن کرده است.
از این رو اشاعه الگوی مناسب تغذیه، ارتقای سطح امنیت و ایمنی غذا و همچنین فراهم آوردن تسهیلات لازم به منظور استفاده دانشآموزان از فضاهای ورزشی تحت پوشش شهرداری ازجمله اقدامات ضروری است که لازم است بسترسازی مناسب در راستای نیل به آنها در سطح شهر صورت پذیرد. از نظر فرهنگی و اجتماعی نیز یکی از عمده دلایل آسیب کودکان، فقر فرهنگی در میان میانسالان و عدم آموزش صحیح به دانشآموزان در سالهای نوجوانی و جوانی است. از آنجا که بر اساس گزارشهای اخیر، میزان شیوع مصرف سیگار در میان نوجوانان رو به افزایش است، توجه جدی در نظام آموزش و پرورش به منظور آگاهسازی نوجوانان از مخاطرات پیش رو، ضروری بهنظر میرسد.
بنابراین لازم است تا احساس مسئولیت خانوادهها و مسئولان را نسبت به ایمنی کودکان در مدارس افزایش داد.
انتهای پیام/