"سام کاهامبا کاتسا" که پیشتر وزیر خارجه اوگاندا بود در نخستین نشست مطبوعاتی خود در جایگاه رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: به عنوان رئیس جدید در مسیر ارتقاء همکاری بین کشورهای عضو سازمان ملل درباره تصمیم گیری و دستیابی به راه حل هایی برای منافع مشترک تلاش خواهد کرد.
وی گفتگوها درباره توسعه پس از 2015 میلادی را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: دستیابی به دستور العملی برای توسعه پس از 2015 میلادی، پیشرفت در تساوی جنسیت و توانمندی و ارتقاء حقوق زنان، تغییرات آب و هوا، تقویت مذاکرات چندجانبه در مجمع عمومی و اصلاحات در شورای امنیت و دیگر نهادهای سازمان ملل، ارتقاء روابط سازمان ملل با نهادهای منطقه ای و فرامنطقه ای برای پیشرفت در برقراری صلح و امنیت را از اولویت های برنامه کاری خود در شصت و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل قرار داده است. رئیس شصت و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن که سال آینده مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس خود را برگزار می کنند باید به نحوی عمل کنند که پاسخگوی مسائل کنونی جهان باشند.
کاتسا با توجه به آغاز نشست های عالیرتبه در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: مهمترین موضوعات مورد بحث در نشست های عالیرتبه این مجمع را مقابله با فقر و گرسنگی، بیکاری مداوم، درگیری های مسلحانه، افت نظام آموزش و پرورش، تغییرات آب و هوایی وافزایش سطح دریا و زیر ساخت های ناکافی برشمرد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره اصلاحات در شورای امنیت گفت: پیشرفت هایی در زمینه اصلاحات در شورای امنیت صورت گرفته است ولی ضرورت دارد تلاش ها برای اصلاحات وارد مرحله جدیدی شود.
رئیس شصت و نهمین دوره مجمع عمومی گفت: سعی بر آن است نتیجه توافق شده ای درباره اصلاحات در شورای امنیت حاصل شود.
وی درباره چگونگی و تدابیر برای ایجاد همکاری های چند جانبه در سازمان ملل با توجه به بحران هایی که در سطح جهانی وجود دارد نیز گفت: از اینکه هم اکنون برای مثال در مقابله با داعش در خاورمیانه سعی بر ایجاد ائتلاف است ابراز خرسندی می کنم. وی تاکید کرد: با این همه همکاری چند جانبه یکی از موضوعات مورد بحث در سازمان ملل بوده است ولی تجربه نشان می دهد هر گاه اقدامی توام با حمایت سازمان ملل و جامعه بین المللی صورت گیرد موفقیت بیشتری حاصل خواهد شد در نتیجه سعی بر آن است تا بر همکاری های چندجانبه بیشتر تاکید شود.
شصت و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل از سه شنبه بیست و پنجم شهریور، شانزدهم سپتامبر آغاز به کار کرد. نشست های عالیرتبه مجمع عمومی از بیست و چهارم سپتامبر آغاز و تا بیست و یکم اکتبر ادامه خواهد یافت. بیش از یکصد و چهل نفر از رهبران و سران دولت ها و شمار بسیاری از روسا و نمایندگان نهادهای بین المللی و غیردولتی در این نشست ها شرکت خواهند کرد.
انتهای پیام./