
"ایراندخت
فیاض" در گفتگو با
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با اشاره به بحث امروز جهان در خصوص مقابله با دانشمندان و فرهیختگان کشورهای مختلف، اظهار داشت: این موضوع ریشه تاریخی دارد چرا که بررسی جنگها در سیر تطور و تحول تاریخ نشان میدهد که بسیاری از جنگهای نظامی و فیزیکی گذشته امروز به صورت جنگهای علمی و فکری خود را نشان میدهد.
وی ادامه داد: همواره شاهد هستیم که در ادبیات امروز جهان جنگهای نرم به جز بخش فرهنگی به سمت جنگهای علمی پیش میرود علت به وجود آمدن چنین موضوعی این است که قدرت هر کشوری وابسته به علم آن است چرا که با داشتن علم تولید فناوری به وجود میآید که بازده آن تولید ثروت خواهد بود و در نتیجه منجر به رفاه اجتماعی، استقلال و قدرت سیاسی می شود.
مدیرگروه آموزش دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: به این دلیل است که جهان امروز در پی کسب علوم مختلف و تسلط بر برخی علوم پیش میرود بنابراین باید دانش اولیه و لیسانس خاص هر علمی را به صورت واجد کسب کنیم.
فیاض افزود: در طول تاریخ جنگهای علمی و ترور دانشمندان شایع و در کشورهای مسلمان این ترور توسط تروریستها قویتر بوده است از جمله این ترورها شهدای علمی کشورمان در بحث هستهای مطرح است اینگونه است که امروز در جهان دانشمندان تراز اول اگر برای تروریستها کارکرد داشت آن را حفظ میکنند در غیر این صورت آن را ترور میکنند.
وی تصریح کرد: امروزه ترور علمی به عنوان یکی از ابزارها و وسایل جنگی در جهان مطرح است، یعنی یک تحول جدید قدرتها در جهان مطرح است؛ این مسئله در جهان موجب شده که مانع پیشرفت هر کشوری که واجد یک دانش است، شوند علت اینکه از دانشجویان کشورمان در نروژ ممانعت علمی به عمل میآورند و گاهی به اخراج از دانشگاهها منجر میشود، به همین دلیل است و این برای ما مطلب تازهای نیست.
مدیرگروه آموزش دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: طی زمانهای گذشته در زمان قرون وسطی در اروپا نیز چنین اتفاقی رخ داد به این صورت که دانشمندی مانند گالیله که نظریهای داشت را در آن زمان ترور کردند اما قرنهای گذشته این ترورها به دلیل واجد شدن قدرت و تسلط سیاسی و اقتصادی نبود بلکه با یک نگاه انحرافی ایدئولوژیک دانشمندان را ترور میکردند به این صورت که اگر دانشمندی نظری داشت باید با آموزههای مسیحیت و اربابان کلیسای کاتولیک مطابقت داشت در غیر این صورت دانشمندان را مورد آزار و اذیت قرار میدادند.
فیاض با اشاره به اینکه امروزه بحث قدرت مطرح است و در حال حاضر توهش قرون وسطایی را نه اروپا و نه
جهان دارد، افزود: انتظاری که امروز از تعامل جهانی میرود این است که در یک فضای بیمرز جهانی که ادعای همه مدعیان قدرت در جهان، دهکده کوچک جهانی است وقتی دهکده کوچک جهانی مطرح میشود، یعنی این موضوع ابزار مدیریت میشود و اعمال دموکراسی و تن دادن به دموکراسی یعنی حقوق نسبی مساوی، این عنوان یکی از ابزارهای مهم توسعه دموکراسی درجهان است که ما حقوق و وظایف ملتها را به طور مساوی در نظر گیریم.
وی تصریح کرد: با این وجود علیرغم ادعای دهکده کوچک جهانی و دموکراسی، در جهان
امروز کشورها نوعی برده پروری و رفتاری ارباب رعیتی به شکل نوین اعمال میکنند که نه تنها جامعه فرهیخته و دانشمند و بزرگان را برنمیتابانند، بلکه در فضای تودهها هم امروز مورد پذیرش نیست چرا که تودهها امروزه آگاه و مطلع به حقوق شهروندی ملی و جهانی هستند و به موضوع بردگی جدید تن نمیدهند.
مدیرگروه آموزش دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: به همین دلیل حرکتی که امروز کشور نروژ انجام داده خلاف دهکده جهانی، دموکراسی و اقتضاعات اصلی زمان عصر فراصنعتی و رسانههای مجازی است برای ما به عنوان یک کشور مسلمان این قضیه مطرح است که هر جایی که یک مسلمان خواسته استقلال علمی و عزت خود را در مسیر توسعه یافتگی حفظ کند ممانعت به وجود آمده، از همین فضاهای سخت جامعه مسلمین جهانی مسیرش را طی کرده و با تمام گرفتاریها برای ما یک انگیزه، غیرت ملی و مذهبی قویتر را ایجاد میکند.
فیاض تصریح کرد: مایه افتخار بنده است که صحبت از این موضوع میشود که هر مشکلی در کشور آمریکا به وجود می آید عقیده ندارد ایران دخالت داشته است از جهتی این یک حرف غیرمنطقی و آزاردهنده است، اما از جهت دیگر که امروز ایران را به عنوان ابرقدرت میشناسند حداقل تاثیرگذار است، بنده فکر میکنم قدرت ایران اسلامی برای کشورهای خارجی و به خصوص آمریکا، ملت ایران را خوشحال میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال راه توسعه دموکراسی در جهان اینگونه نیست که فرهیختگان، اندیشمندان و اصحاب علم را تحت فشار قرار دهیم چرا که صاحبان اندیشه، علم را در هر گوشه جهان با توجه به دستور اسلام دریافت خواهند کرد از این جهت ما دغدغهای نداریم و خوشحالیم که ته مانده ذهنی جهان استکبار که مدعی دموکراسی و توسعه علم در جهان است برای تودهها روشن میشود.
انتهای پیام/