پوکی استخوان، بیماری شایعی است که در مردان به طور معمول بعد از 55 تا 60 سالگی است. ولی در طی سالهای اخیر، سن ابتلا به آن کاهش یافته است.

آرمان احمدزاده، فوق تخصص روماتولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دو عامل مهم در پایین آمدن سن ابتلا به پوکی استخوان موثر است. اولین و مهمترین عامل،‌ عدم تحرک و نداشتن فعالیت بدنی است. امروزه با افزایش استفاده از کامپیوتر، استفاده از بازیهای کامپیوتری به جای دویدن به جنب و جوش در کودکان و کاهش میزان انجام ورزش‌های هوازی،‌ سن ابتلا به پوکی استخوان به سنین کودکی و نوجوانی نزدیک شده است. 

وی ادامه داد: طی بررسی‌های انجام گرفته در کودکان و نوجوانانو انجام تست تراکم استخوان،‌ میزان تراکم استخوان در این گروه‌های سنی،‌ کمتر از حد مورد انتظار برای این سنین است و این موجب می‌شود پوکی استخوان در سنین جوانی به سراغ این گروه آید. 

احمد زاده گفت: دومین عامل ابتلا به پوکی استخوان، تغذیه است. تقریبا همه مردم می‌دانند که کلسیم و مصرف لبنیات برای جلوگیری از پوکی استخوان ضروری است. ولی کمتر کسی است که بداند، مکمل کلسیم و عامل جذب کلسیم در بدن،‌ ویتامین D است که از طریق نور آفتاب، در پوست ساخته می‌شود. البته این ویتامین در روغن‌های مثل روغن ماهی هم وجود دارد. 

این فوق تخصص روماتولوژی توصیه کرد: قرار گرفتن همه گروه‌های سنی به خصوص کودکان در معرض تابش مستقیم آفتاب، حداقل 10 دقیقه در طی روز علاوه بر مصرف مداوم لبنیات، بسیار مهم است. ضمن اینکه به طور کلی چربی موجب افزایش جذب ویتامین D می‌شود ویتامین D هم جذب کلسیم را بالا می‌برد. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار