به گزارش
گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ نشست ویژه معرفی و ثبت جهانی چوگان در اجلاس میراث معنوی و ناملموس جهان روز گذشته در دفتر مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان برگزار شد.
این نشست با هدف همافزایی و هماهنگی در راستای برگزاری جشنواره چوگان به منظور معرفی و ثبت جهانی این رشته در قالب اجلاس میراث ناملموس جهان با حضور ایلخانیزاده رئیس فدراسیون چوگان و هیئت همراه ، مسعود حسین میرزایی دبیر اجرایی این اجلاس، مدیران عامل باشگاههای ذوبآهن، فولاد مبارکه سپاهان و مقاومت، جمالی نژاد معاون هماهنگی شهرداری اصفهان، سلطان حسینی مدیرکل ورزش و جوانان استان و روسای هیئتهای چوگان و سوارکاری اصفهان در دفتر مدیر کل ورزش و جوانان برگزار شد.
مسعودحسین میرزایی دبیر اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس در این نشست اظهار کرد: هر کشور همه ساله فرصت دارد پرونده یکی از میراثهای ناملموس خود را به یونسکو ارائه دهد و با توجه به این مهم، رشته اصیل ایرانی چوگان بهترین موفقیت را پیدا کرده تا در سال ۲۰۱۶ به منظور ثبت جهانی معرفی شود.
وی تصریح کرد: به همین منظور اجلاس میراث ناملموس جهان که ۱۶ تا۲۰ مهرماه به میزبانی اصفهان برگزار میشود، فرصت مناسبی است تا این رشته که به عنوان بخشی از فرهنگ ایران اسلامی هم تلقی میشود معرفی شده و زمینه ثبت جهانی آن نیز صورت پذیرد.
دبیر اجلاس میراث ناملموس جهان گفت: در این اجلاس، جشنواره چوگان در قالب نمایشگاهی، کارگاهی، میدانی، تولیدات و منشورات برگزار خواهد شد تا زمینه ارسال پرونده چوگان ایرانی برای ثبت جهانی به نام ایران اسلامی در سال ۲۰۱۶ صورت گیرد.
ایلخانیزاده رئیس فدراسیون چوگان از همکاری و حمایت اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان به منظور برگزاری باشکوه جشنواره چوگان در اجلاس میراث ناملموس جهان به نیکی یاد کرد و افزود: چوگان تنها یک ورزش نیست و یک فرهنگ برای کشور ما قلمداد میشود و از آن جا که بزرگترین و قدیمیترین میدان چوگان جهان(میدان امام) در قلب اصفهان جای گرفته، اصفهان بهترین شهر برای ثبت چوگان ایرانی به عنوان قدیمیترین بازی توپی جهان است.
سلطان حسینی که به نمایندگی وزارت ورزش و جوانان در شورای راهبردی اجلاس میراث ناملموس جهان حضور دارد، با اشاره به این که چوگان ورزشی است که در تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران اسلامی ریشه دارد، بر برنامهریزی ویژه برای برگزاری باشکوه این اجلاس تاکید کرد.
انتهای پیام/