به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی آنتی وار در گزارشی به قلم "ران پال"، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هفته پیش اذعان کرد که دولتش هیچ راهبردی برای نحوه مقابله با داعش که به عنوان نیرویی قدرتمند در خاورمیانه ظهور کرده، اتخاذ نکرده است. با وجود این، در حالی که داعش به پیشروی در سوریه و عراق ادامه می دهد، بسیاری از اعضای دولت آمریکا معتقدند همانطور که چاک هیگل، وزیر دفاع این کشور اعلام کرد، داعش تهدیدی « فراتر از آن است که ما تصور می کردیم.»
همانطور که احتمال می رفت، نومحافظه کاران از سخنان اوباما به شدت انتقاد کردند. آنها معتقدند راه حل هر مشکلی تشدید حملات و اعزام نیروهای بیشتر به منطقه است، بنابراین علت تردید اوباما را درک نمی کنند.
باک مک کئون، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا به صراحت اعلام کرد مبارزه با داعش هزینه های بسیار بیشتری به آمریکا تحمیل خواهد کرد و موجب خواهد شد نظامیان آمریکایی برای سومین بار به عراق بازگردند. مک کئون هفته پیش گفت:« داعش تهدیدی جدی است، بنابراین اتخاد رویکردی ساده انگارانه برای پشتیبانی نیروهای دولتی ضعیف عراق و سوریه را در مبارزه دشوار با داعش تنها با حملاتی محدود، برای حفاظت از منافع ما و تضمین امنیت به موقع ما کافی نیست.»
معنای این سخنان چیست؟ اگر نومحافظه کاران موفق شوند، بانک مرکزی آمریکا برای تامین بودجه یکی دیگر از مداخلات نظامی گسترده آمریکا در خاورمیانه، دلارهای بیشتری چاپ خواهد کرد. در واقع این به معنای تضعیف هر چه بیشتر ارزش دلار و افزایش فشار بر شهروندان آمریکایی است.
مداخله نظامی جدید آمریکا منجر به شکست داعش نخواهد شد، بلکه ابزاری را در اختیار این گروه قرار خواهد داد تا بیش از پیش جذب نیرو کنند ، و در عین حال خزانه دولت آمریکا را خالی خواهد کرد درست همانطور که اسامه بن لادن، سرکرده سابق شبکه تروریستی می خواست.
مک کئون و دیگر جنگ طلبان آمریکایی به گونه ای رفتار می کنند و سخن می گویند که گویی به تازگی از تهدید داعش مطلع شده اند، یا اگر هم متوجه این تهدید شده اند، تظاهر می کنند آمریکا سیاستی برای مقابله با این گروه ندارد.
مک کئون هفته پیش همچنین گفت: « تهدید داعش در طول زمان ایجاد و تقویت شد.»
آنتی وار نوشت: در واقع، سیاست آمریکا برای تغییر نظام سوریه عامل مستقیم پیدایش داعش در سه سال گذشته است. همانطور که اریک مارگولیس ، خبرنگار به تازگی اعلام کرد ظهور داعش « منشاء همه شکست هاست.» نومحافظه کارانی که خواستار سختگیرانه تر شدن رویکرد ما در قبال داعش- از جمله حمله آمریکا به سوریه - هستند، همان کسانی هستند که مدتی پیش خواهان حمایت ما از گروههایی مانند داعش برای سرنگونی دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بودند.
سه سال پیاپی حمایت از همه گروههایی که ممکن بود در برکناری بشار اسد از قدرت توفیق یابند، هیولای جدیدی را در خاورمیانه به وجود آورده است که نومحافظه کاران تاکید دارند آمریکا باید آن را از میان بردارد. چرا این افراد بر اشتباه خود اذعان نمی کنند؟ چرا این حامیان مداخله در امور کشورهای دیگر این واقعیت را نمی پذیرند که حمایتشان از تغییر نظام سوریه، اشتباهی فاجعه بار بود؟ اگر داعش به اندازه ای که آنها ادعا می کنند، تهدیدی بزرگ است، چرا از اسد نمی خواهند در مبارزه با داعش به آنان کمک کند؟ اسد هرگز آمریکا را تهدید نکرده است، اما داعش این کار را کرده است. اسد با داعش و گروههای افراط گرای دیگر سه سال جنگیده است. همین که دولت راهبردی برای مقابله با داعش ندارد، امیدوار کننده است. شاید رئیس جمهوری در نهایت به سخنان نومحافظه کاران و جنگ طلبانی که پیشنهادهایشان ما را گرفتار این وضعیت آشفته کرده است، گوش ندهد و این خود یک راهبرد است که مانع از کشیده شدن پای آمریکا به بحرانی دیگر در خاورمیانه می شود.
انتهای پیام/