رضا لک سرمربی تیم فوتسال میثاق تهران در گفتگو با
خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران گفت: به عنوان کسی که با حضور در رقابتهای آسیایی سال گذشته نزدیکترین تجربه را نسبت به این رویاروییها داشتم نتایج دبیری برایم تا حدودی قابل پیشبینی بود زیرا فوتسال کشورهای آسیایی شرقی تا حدی پیشرفته داشته که نتوان رویارویی با آنها را ساده فرض کرد و نمایندگان ایران را پیروز رقابت با تیمهایی همچون ناگویا و چونبوری دانست، البته تیم دبیری نیز قادر به کسب نتایج رضایت بخش نبود و با عدم صعود به دیدار نهایی یکی از بدترین نتایج را رقم زد. ناکامی امروز تیم دبیری به عنوان نماینده ایران در آسیا نشانگر آن است که مشکلاتی که در چند سال اخیر گریبانگیر فوتسال ایران بوده همچنان به قوت خود باقی است و ما با صحبتهای عیبجویانه خود تنها به مسائل حاشیهای پرداختهایم و فرصت پیشرفت فنی فوتسال را گرفتهایم.
وی افزود: طبق گفته های شمس ابتلای بازیکنان به بیماری چشمی در یک روز مانده به آغاز رقابتها برای هر تیمی ضربه بزرگی به حساب میآید و جای تامل دارد، زیرا این مورد از فاکتورهایی نبوده که به کار سرمربی مربوط باشد و بتوان صدمات ناشی از آن را به مربی نسبت داد، اما تمام ناکامی دبیری به بیماری مربوط نمیشد و رقابتهای ایدهآل مقابل تیمهای عربی و ضعف تیم دبیری در مصاف با تیمهای آسیایی شرقی به طور مستقیم به مسائل فنی مربوط میشد و کادر فنی باید پاسخگو باشد.
وی افزود: در همین راستا توقع داشتم شمس با توجه به سمتش در آسیا به جای شانه خالی کردن از مسائل فنی و انجام مصاحبهای که تمام ناکامی را متوجه بیماری کند اطلاعاتی را در اختیار مربیان جوان قرار دهد تا از همین جا نخستین گام بازگشت فوتسال به روزهای خوب خود برداشته شود، زیرا شکست مقابل تایلند و ژاپن با چنین اختلاف گل بالایی را نمیتوان با مسائل غیر فنی توجیه کرد، حتی تساوی دبیری در وقت اضافه مقابل تیم چنین که تاکنون هیچ افتخاری در آسیا نداشته قابل قبول نیست. انتظار میرفت پس از کسب این نتایج در نگرش و همچنین نوع صحبتهای شمس تغییری ایجاد شود که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. البته نباید از تناقض موجود در صحبتهای این مربی نسبت به گذشته که ناعادلانه است چشم پوشی کرد، زیرا شمس نتایج گیتیپسند، منصوری و تیم ملی ایران را در رقابتهای آسیایی به باد انتقاد میگرفت، بدون اینکه گوشه چشمی نیز به مسائل غیر فنی داشته باشد و به گفته وی مربی باید حاکم بر مسائل فنی و غیر فنی تیم باشد ولی حالا در این موقعیت تمام ناکامی خود را متوجه مسائل غیر فنی کرده است، این درحالیست که نمیتوان ادعا کرد بازیکنان با وجود اینکه زمان کمی از بیماری خود را میگذراندند، در رقابت با تیمهای عربی از شرایط بهتری نسبت مقابله با تیمهای تایلند و ژاپن برخوردار بودهاند، از سوی دیگر شمس هیچ گاه نمیپذیرفت که در ضربات پنالتی، شانس حرف اول را میزند اما در مقابله با شن ذن ضربات پنالتی که به سود تیم خوش شانستر خواهد بود وی را نگران کرده بود. اگر شرایطی نگران کننده است برای تمام مربیان ثابت است باید آنها را درک کرد اما اگر بدون منطق و با توجه به منافع خود شروع به انتقاد کنیم به همین جا که در حال حاضر در آن قرار داریم میرسیم.
لک در ادامه بیان داشت: با توجه به اینکه در دوره اخیر ایران موفق به کسب عنوان قهرمانی در رده باشگاهی و ملی نشده، فرصت مناسبی است که نگرش دقیق و فنی به فوتسال کشورمان داشته باشیم و از سوی دیگر به فعالیتهایی که در فوتسال جهان به خصوص کشورهای آسیایی شرقی در حال انجام است، نگاهی بیندازیم و به صورت واقع بینانه و به دور از هر حاشیه، دشمنی و منفعت طلبی این ورزش را در کشور خود مورد بازبینی قرار دهیم تا به جایگاه واقعی و شایسته خود برسیم.
وی ادامه داد: کارشناسان دلسوز فوتسال باید میزگرد فنی تشکیل دهند و با تبادل نظر به آنالیز مسائلی بپردازند که باعث شده، دیروز تایلند و ژاپن و امروز چین حریف فوتسال ایران باشد. جای کلاسهای توجیهی و فنی در فوتسال ما خالی است و صدماتی که به این ورزش وارد آمده به دلیل همین کبمودهاست که امیدوارم با یاری کمیته فوتسال این موانع را مرتفع کنند، اما متاسفانه میتوان ادعا داشت که تیم کشورهای ژاپن و تایلند نه تنها به فوتسال ایران رسیدهاند بلکه ما را نیز پشت سرگذاشتهاند، پس تادیر نشده باید رشته امور را در دست بگیریم و بار دیگر تیم بیرقیب آسیا باشیم و رنکینگ جهانی خود را ارتقاء بخشیم برای تحقق این امر میتوانیم بدون زیر سوال بردن و بیاحترامی به کسی از بررسی فیلم تیمهای دبیری - گیتیپسند در آسیا استفاده کنیم، زیرا نتایج دبیری در آسیا همانند دانشگاه بزرگی است که میتوانیم برای ترمیم پیکر صدمه دیده فوتسال از آن استفاده کنیم. در پایان نیز به مجموعه مدیریت، کادر فنی و ترکیب تیم دبیری که این مرحله سخت را پشت سر گذاشتند، خسته نباشید میگویم.
انتهایپیام/