به گزارش
گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ دومین دوره بازی های المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ که به میزبانی شهر نانجینگ چین برگزارشد ، نمونه ای بود از حضور کیفی ورزشکاران به جای تاکید بر کمیت. جایی که 16 ورزشکار ایرانی حاضر در مسابقات موفق به کسب سه مدال طلا و سه مدال برنز شدند و بر اساس آمار میزبان ، حدود 38 درصد کاروان ایران موفق به کسب مدال از این بازیها شد.
آماری قابل قبول به نسبت دوره قبلی حضور ایران در بازیهای المپیک نوجوانان. ایران در دوره پیشیشن بازیها ( اولین دوره – 2010 سنگاپور) توانسته بود با به دست آوردن ۲ مدال طلا، ۲ نقره و ۱ برنز رتبه بیست و ششم را کسب کند. علاوه براین کاروان 16 نفره ایران در دومین دوره بازیهای المپیک نانجینگ با 2 دو دستاورد مهم ، کسب اولین مدال طلای بانوان در بازیهای المپیک توسط پرچمدار ایران – کیمیا علیزده – و کسب اولین مدال طلای رشته جودو در بازیهای المپیک را برای خود در این دوره به ثبت رساند.بازیهای المپیک نوجوانان ، یکی از مهمترین رویدادهای جهانی ورزش است که با تاکید ویژه کمیته بین المللی المپیک و اسقبال بسیار زیاد کشورها روبه رو است.
این بازیها ، آغازی است برای یک فعالیت دراز مدت حرفه ای و تربیت قهرمانان المپیک های تابستانی و زمستانی بزرگسال.
امسال دومین دوره این بازیها به میزبانی کشور چین برگزار شد. جایی که بیش از 200 کشور و سه هزار ورزشکار در کنار یکدیگر به رقابت پرداختند. در بازی های 2014 ایران مجموعا با 16 ورزشکار شرکت کرد که 14 نفر از این ورزشکاران پسر و دو نفر دختر بودند. دو دختر شرکت کننده ایران در رشته های تیراندازی با تفنگ و تکواندو در بازی ها حاضر شدند و پسران ورزشکار نیز در رشته های شنا، دوومیدانی، والیبال ساحلی، اسب سواری ، جودو، تکواندو، وزنه برداری، کشتی به مصاف رقبای خود رفتند.
در دومین دوره بازی های المپیک نوجوانان، چین میزبان با 65 مدال( 38 طلا، 13 نقره و 14 برنز) بالاتر از سایر رقبا ایستاد و روسیه 57 مداله را پشت سر گذاشت.
روس ها 27 طلا، 19 نقره و 11 برنز کسب کردند. آمریکا با 10 طلا، 5 نقره و 7 برنز سوم شد. فرانسه با هشت طلا چهارم شد و سایر عناوین جدول با توجه به تعداد مدال های نقره و برنز دستخوش تغییرات شد؛ مثلا ژاپن، اوکراین و ایتالیا برنده 7 طلا شدند.
اما ژاپن صاحب 9 نقره بود و به همین دلیل پنجم شد. اوکراین و ایتالیا نیز برنده 8 نقره شدند اما اوکراین 8 برنز داشت و ایتالیا 7 برنز. مجارستان و برزیل نیز با 6 طلا و 6 نقره در حالی مکان های هشتم و نهم را از آن خود کردند که اولی 11 برنز کسب کرد و دومی تنها یک برنز. آذربایجان، بریتانیا و لهستان نیز 5 طلا از آن خود کردند و دهم تا دوازدهم شدند.
پس از کره جنوبی، استرالیا و بلاروس که چهار طلا از آن خود ساختند، نوبت به رقابت فشرده آسیایی ها رسید. قزاقستان، تایلند، چین تایپه و کره شمالی هم 3 طلا و 2 نقره داشتند اما برنزهای تایلند 3 بود و تایپه 2. کره شمالی نیز برنزی به دست نیاورد و سرانجام پس از قزاقستان که برنده سه طلا و یک نقره و چهار برنز شد، کشوری ایستاد که مدال نقره نداشت.
ایران با سه طلا و سه برنز بیست و چهارم شدتابه نسبت ترکیب تیمی اعزامی به این بازیها ، آماری قابل قبول از خود به جای گذاشته باشد. یازده کشور نیز برنده دو طلا شدند. آلمان نیز با وجود کسب 25 مدال پایین تر از ایران ایستاد زیرا تنها دو مدال این کشور طلا بود!
در این بازی ها رشته هایی که برگزار شدند، عبارت بودند از شیرجه، شنا، تیراندازی با کمان، دوومیدانی، بدمینتون، بسکتبال، والیبال ساحلی، بوکس، قایقرانی کانو، دوچرخه سواری، اسب سواری، هاکی روی چمن، شمشیربازی، فوتبال، گلف، ژیمناستیک، ترامپولین، هندبال، جودود، پنج گانه مدرن، قایقرانی، راگیب هفت نفره، تیراندازی با تفنگ، تنیس روی میز ، تکواندو، تنیس، سه گانه، وزنه برداری، کشتی.
کاروان ایران در این دوره از مسابقات خیلی زود به مدال رسید و این موفقیت را تا روز پایانی ادامه داد تا بالاتر از بسیاری از مدعیان جای گیرد. نکته قابل توجه ای که در مورد کاروان ایران می توان به آن اشاره داشت تعامل و همدلی و هماهنگی نفرات اعزامی بود برای همین هم می توان در مورد گروه اعزامی شعار «یکی برای همه، همه برای یکی» را به کار برد.
اسحاقی اولین مدال را صید کرد در روز نخست مسابقات و در رشته تکواندو مهدی اسحاقی تکواندو کار وزن منهای ۴۸ کیلوگرم کشورمان -که عنوان قهرمانی نوجوانان جهان را در کارنامه دارد- پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم رقابت ها به مبارزه با تاوین هانپرب تایلندی -که در رقابت های کسب سهمیه المپیک عنوان نخست را کسب کرده بود- پرداخت و در پایان موفق شد با نتیجه ۲۰ بر ۱۲ حریف خود را شکست دهد و راهی مرحله ماقبل فینال شود. اسحاقی در مرحله نیمه نهایی با استفان اودیبرت از فرانسه رقابت کرد و با حساب ۱۶ بر صفر حریف را شکست داد تا فینالیست شود. یو وانگ چن از چین تایپه نیز با شکست ۱۴ بر ۹ دنیل شووتا از آلمان به فینال رسید تا دیدار پایانی را با مهدی اسحاقی برگزار کند. در دیدار پایانی اسحاقی مبارزه حساب شده ای را به نمایش گذاشت و در دیداری نفس گیر توانست با حساب ۱۷ بر ۹ یو وانگ چن را شکست داد و اولین مدال را که خوشرنگ ترین آن بود ازآن کاروان کشورمان کرد.
نجمه خدمتی عنوان چهارم تفنگ بادی را کسب کرد در روز دوم مسابقات نجمه خدمتی تیرانداز کاروان ایران در مرحله مقدماتی رقابت های ۱۰ متر تفنگ بادی شرکت کرد و با مجموع امتیاز ۴۱۶/۳ و قرار گرفتن در رتبه دوم در جمع هشت نفر برتر جای گرفت و به فینال این مسابقات راه یافت. خدمتی در فینال به ترتیب رنکینگ با تیراندازان کشورهای سوییس، آلمان، سنگاپور، صربستان، چین، مغولستان و کرواسی رقابت کرد و در پایان در جایگاه چهارم قرار گرفت.
در پایان سارا هورنانگ از سوییس با ۲۰۷/۸ امتیاز قهرمان شد. لیند زی ولوسو از سنگاپور با ۲۰۷/۲ امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و جولیا بود از آلمان با ۱۸۶/۳ امتیاز سکوی سوم را ازآن خود کرد. نجمه خدمتی هم با ۱۶۳/۹ امتیاز مقام چهارم را کسب کرد.
دومین طلا را صفویه از جودو کسب کرد در ادامه مسابقات رامین صفویه جودو کار وزن منهای ۱۰۰ کیلوگرم ایران در رقابت جودو بازی های المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ نانجینگ ابتدا با غلبه بر دومنیک اسچون فلدت از آلمان موفق شد جواز حضور در فینال این مسابقات را کسب کند. در ادامه نماینده آلمان موفق شد در دیدار رده بندی بر نماینده آرژانتین غلبه کرده و به مدال برنز برسد. نماینده کشورمان در مبارزه فینال به دیدار روستیس لاو داشکوف از قرقیزستان رفت و موفق شد با ضربه فنی حریف خود را شکست داد و صاحب مدال طلا شود.
صالحی مهر به تکواندوکار آلمان باخت و برنز گرفت در روز چهارم رقابت ها دانیال صالحی مهر تکواندوکار عنواندار تیم نوجوانان در نخستین مبارزه خود به رقابت با نماینده کانادا پرداخت و در پایان با حساب ۱۰ بر ۵ از سد حریف خود عبور کرد. وی در دیدار ماقبل فینال با حمزه عدنان کریم از آلمان مسابقه داد و ۱۴ بر ۹ شکست خورد تا حضور در فینال را از دست داده و صاحب مدال برنز شود.
.پرچمدار ایران صاحب مدال طلای تکواندو شد در ادامه مسابقات تکواندو کیمیا علیزاده پرچمدار کاروان ایران در فینال نماینده روسیه را شکست داده و به مدال طلا رسید. علیزاده تکواندوکار کشورمان که پرچمدار کاروان ایران نیز بود در اولین مبارز خود موفق شد با حساب ۲۳ بر صفر تکواندوکار کامرون را شکست دهد. علیزاده در مبارزه دوم با آمبر پنمنس نماینده بلژیک رقابت کرد و در پایان با حساب ۱۵ بر ۲ به پیروزی رسید. تکواندو کار کشورمان در دیدار ماقبل فینال ناتالیا یوپاسا گومز إز کلمبیا را شکست داد و به دیدار پایانی راه یافت. علیزاده با حساب ۱۲ بر دو حریف خود را شکست داد.علیزاده دیدار پایانی را با یولیا توروتینا از روسیه برگزار کرد و توانست با نتیجه ۱۰ بر ۷ حریف ر شکست داده و قهرمان شود.
پیروانی از راهیابی به فینال ۲۰۰ متر کرال پشت باز ماند مسابقت شنای بازی های المپیک نوجوانان نانجینگ در حالی برگزار شد که ایران یک نماینده در این پیکارها و در ماده ۲۰۰ کرال پشت داشت. روهام پیروانی در این ماده با رکورد ۲:۶:۸۱ به کار خود پایان داد و از حضور در فینال این ماده بازماند.
این در حالی است که رکورد روهام پیروانی ۲:۶:۳۵ است.
بیرانوند در وزنه برداری چهارم شد همه از وزنه برداری انتظار مدال داشتند اما رضا بیرانوند در جایگاه چهارم رقابت های وزنه برداری ایستاد. در رشته وزنه برداری و در دسته ۸۵ کیلوگرم بیرانوند به روی تخته رفت و در اولین انتخاب خود در حرکت یک ضرب موفق شد وزنه ۱۳۹ کیلوگرم را بالای سر ببرد. بیرانوند در دومین حرکت خود نتوانست وزنه ۱۴۴ کیلوگرم را مهار کند. او در سومین باری که روی تخته آمد توانست وزن انتخابی ۱۴۴ کیلوگرم را بالای سر نگاه داشته و به نام خود ثبت کند و در جایگاه سوم یک ضرب ایستاد.
در حرکت یک ضرب ختاگ خوگایف نماینده روسیه با مهار وزنه های ۱۵۰، ۱۵۷ و ۱۶۴ کیلوگرم از رقبای خود پیشی گرفت.فرخودبیک سوبیرف از ازبکستان هم با مهار وزنه های۱۴۰، ۱۴۵ و ۱۴۷ جایگاه دوم حرکت یک ضرب را به خود اختصاص داد. در این دسته محمد شوشا از مصر و سیونگ هوان هوانگ از کره جنوبی هم حضور داشتند که در حرکت یک ضرب خود به ترتیب وزنه های ۱۴۰ و ۱۳۵ را بالای سر بردند.
حرکت دو ضرب با وزنه ۱۶۰ کیلوگرم درخواستی وزنه بردار کره که موفق به مهار آن شد، شروع شد. او در حرکت دوم وزنه ۱۶۵ را نیز بالای سر برد. او در آخرین حرکت خود نتوانست وزنه ۱۷۰ کیلوگرم را بالای سر ببرد و با مجموع ۳۰۰ کیلوگرم کار خود را تمام کرد تا پنجم شود. بیرانوند با وزنه ۱۶۹ کیلوگرم کار خود را در دوضرب آغاز کرد و بالای سر برد. او در حرکت دوم وزن ۱۷۳ کیلوگرم را مهار کرد.
رضا در حرکت سوم وزنه ۱۷۷ کیلوگرم را انداخت تا با مجموع ۳۱۷ کیلوگرم به کار خود پایان دهد و عنوان چهارم را به نام خود ثبت کند.
نماینده ازبکستان ابتدا وزنه ۱۷۰ را مهار کرد و در حرکت دوم وزنه ۱۷۴ کیلوگرم را بالای سر برد. او در حرکت سوم خود وزنه ۱۷۷ را نتوانست مهار کند و با مجموع ۳۲۱ کیلوگرم کار خود را به اتمام رساند تا روی سکوی دوم برود. وزنه بردار مصر که در حرکت اول و دوم خود نتوانسته بود وزنه ۱۷۸کیلوگرم را بالای سر ببرد بار سوم موفق به مهار این وزنه شد تا با مجموع ۳۱۸ کیلوگرم و تنها یک کیلوگرم بیشتر از بیرانوند سوم شود.
وزنه بردار روسیه در اولین انتخاب خود حرکت دوضرب وزنه ۱۸۰ کیلوگرم را بالای سر برد تا قهرمان شود. او در حرکت دوم ۱۹۱ کیلوگرم را مهار کرد و در حرکت سوم وزنه ۲۰۱ کیلوگرم را درخواست کرد و در حالی که بالای سر برد اما در مهار آن ناکام ماند.
زرعکانی در جایگاه سوم فینال B پرش ارتفاع جای گرفت آرین زرعکانی دوومیدانی کار کشورمان که در دور مقدماتی نتوانست جواز حضور در فینال گروه A را کسب کند در فینال B ماده پرش ارتفاع به رقابت با 6 ورزشکار دیگر حاضر در این ماده پرداخت و در پایان جایگاه سوم را به خود اختصاص داد. آرین ابتدا از ارتفاع ۱۹۴، ۱۹۸ و ۲۰۵ عبور کرد؛ اما نتوانست از ارتفاع ۲۰۸ عبور کند و سوم شد. این جایگاه در گروه B در حالی به دست آمد که دیگر شرکت کنندگان نیز همچون او از ارتفاع ۲۰۵ عبور کرده؛ اما نتوانسته بودند از ارتفاع ۲۰۸ بگذرند ولی با توجه به خطای کمتر در جایگاه بالاتر قرار گرفتند. نمایندگان پاناما و برزیل در جایگاه دوم و سوم فینال B قرار گرفتند.
رحمانی در فینال C دوی ۴۰۰ متر آزاد اول شد محمدرضا رحمانی دونده دوی ۴۰۰ متر آزاد کشورمان که در دور مقدماتی نتوانسته بود جواز حضور در فینال A و B را کسب کند، در فینال C مسابقات دو و میدانی بازی های المپیک ۲۰۱۴ نوجوانان نانجینگ به رقابت با رقبای خود پرداخت و در پایان توانست به عنوان نفر نخست از خط پایان عبور کند. رحمانی که در دور مقدماتی بالای ۵۰ ثانیه از خط گذشته بود اینبار توانست با رکورد ۴۹/۸۰ از خط پایان عبور کند. در این گروه چهار دونده حضور داشتند.
رضازاده در وزنه برداری چهارم شد سعید رضازاده در مسابقات وزنه برداری بازی های المپیک نوجوانان چهارم شد تا این رشته بدون مدال المپیک را ترک کند. در حرکت یک ضرب مسابقات دسته مثبت ۸۵ کیلوگرم وزنه برداری سعید رضازاده به نمایندگی از ایران روی تخته رفت و به ترتیب وزنه های ۱۳۵، ۱۳۷ و ۱۴۰ را بالای سر برد تا در این حرکت بعد از وزنه برداران ارمنستان، صربستان و فرانسه چهارم شود. سیمون مارتیروسیان از ارمنستان با وزنه ۱۷۰ کیلوگرم، تاماس کجوکی از صربستان با وزنه ۱۵۰ کیلو گرم و آنتونی کولت از فرانسه با وزنه ۱۴۲ کیلوگرم در یک ضرب اول تا سوم شدند. در حرکت دو ضرب رضازاده ابتدا وزنه ۱۸۰ کیلوگرم را مهار کرد. سعید در حرکت دوم خود وزنه ۱۸۳ را بالای سر برد و برای قرار گرفتن روی سکوی سوم باید وزنه ۱۸۷ را در حرکت سوم مهار می کرد که نتوانست تا با مجموعه ۳۲۳ کیلوگرم در کل چهارم شود.
وزنه بردار فرانسه وزنه ۱۸۱ کیلوگرم را یکبار اوت و بار دوم بالای سر برد و در حرکت سوم وزنه ۱۸۵ کیلوگرم را مهار کرد و به مجموع ۳۲۷ رسید تا سوم شود. نماینده صربستان ابتدا وزنه ۱۸۲ کیلوگرم را بالای سر برد و در حرکت دو وزنه ۱۸۶ کیلوگرم را هم به نام خود ثبت کرد.
او در حرکت سوم نتوانست وزنه ۱۹۱ کیلوگرم را بالای سر ببرد و با مجموعه ۳۳۶ کیلوگرم دوم شد. وزنه بردار ارمنستان در حرکت نخست ۱۹۲ کیلوگرم را مهار کرد. در حرکت دوم خود وزنه ۲۰۵ کیلوگرم را به نام خود ثبت کرد و در سومین باری که روی تخته حرکت دوضرب آمد وزنه ۲۱۰ کیلوگرم را هم بالای سر نگاه داشت تا با اقتدار و اختلاف بسیار با رقبای خود با مجموع ۳۹۱ کیلوگرم قهرمان شود.
سوارکار ایران در جایگاه ۲۳ سعید کلانتری سوارکار ایران در بازی های المپیک نوجوانان بود که در دور مقدماتی نتوانست در جمع ۸ نفر برتر جای گیرد و در ادامه در راند B مسابقات برای کسب عنوان نهم تا سی ام با دیگر سوارکاران رقابت کرد و در نهایت جایگاه ۲۳ را به دست آورد.
شوریابی در دوی ۴۰۰ متر با مانع هشتم شد جواد شوریابی دیگر نماینده ایران در دوومیدانی بود که در ماده دوی ۴۰۰ متر با مانع به میدان رفت و در دور مقدماتی از رسیدن به فینال گروه A باز ماند تا در ادامه در فینال B به رقابت با رقبا بپردازد. شوریابی در فینال B با رکورد ۵۲/۳۱ به عنوان نفر نخست از خط پایان عبور کرد تا در کل هشتم شود.
آقانیا صاحب مدال برنز کشتی فرنگی شد محمدرضا آقانیا در وزن ۵۰ کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی های المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ نانجینگ برای کسب مدال برنز با هاوسام بوناسری از الجزایر رقابت کرد و در پایان با حساب ۷ بر صفر پیروز شد تا عنوان سوم را ازآن خود کند.وی در کشتی نخست با دورین کوجوکاری از جزایر مولداوی کشتی گرفت و در حالی که ۱۰ بر صفر از حریف پیش بود با ضربه فنی به پیروزی برسد.آقانیا در کشتی دوم خود با جبار نجف اف فرنگی کار آذربایجان مبارزه کرد و نتیجه را با حساب ۹ بر ۵ به این کشتی گیر فنی واگذار کرد. فرنگی کار ایران در کشتی سوم با حساب ۱۲ بر ۴ یوگور بی تیکین از ترکیه را شکست داد.
عبدولی در کشتی فرنگی سوم شد کرامت عبدولی کشتی گیر وزن ۵۸ کیلوگرم کشتی فرنگی ایران در بازی های المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ نانجینگ برای کسب مدال برنز با آگوستین آلخاندرو دیستراباتس از آرژانتین کشتی گرفت و موفق شد با نتیجه ۴ بر ۲ حریف خود را شکست داده و سکوی سوم را ازآن خود کند. وی در مبارزه اول خود با اجرای فن سالتو و بارانداز موفق شد با حساب ۸ بر صفر متیو داونز از نیوزلند را شکست داد. کرامت در کشتی دوم خود با اصلان زوبایرف از روسیه کشتی گرفت و در خاک با قبول فن سالتو بارانداز و بارانداز با حساب ۹ بر صفر نتیجه را به حریف خود واگذار کرد.
عبدولی در مبارزه سوم خود در گروه با رایان بیک قربان علیف از قزاقستان کشتی گرفت و با نتیجه ۴ بر ۲ حریف خود را شکست داد.
تیم والیبال ساحلی کشورمان متشکل از محمدرضا شبیری و کیوان صحنه اولین ورزشکاران کاروان ایران بودند که به رقابت با رقبای خود پرداختند. این دو در ورزشگاه المپیک اسپورت پارک به صاف تیم پورتریکو رفتند و در پایان دو ست به ترتیب با نتیجه ۲۱ بر ۱۳، ۲۱ بر ۱۱ شکست خوردند. این تیم در بازی دوم خود با تیم پرو بازی کرد در پایان سه ست با نتیجه ٢١بر ١٨به نفع پرو، ٢٣ بر ٢١ به نفع ایران و ١٨ بر ١٦ به نفع پرو مغلوب این تیم شد. ساحلی بازان کشورمان در سومین رقابت خود با تیم فرانسه مصاف دادند و در پایان دو ست با نتیجه ٢١بر ۷ و ۲۱ بر ۱۵ مغلوب این تیم شدند. این تیم در بازی چهارم با تیم جزایر ویرجینیا رقابت کرد و در پایان دو ست با نتیجه ٢١بر ۶ و ۲۱ بر ۱۲ به پیروزی رسید تا به صعود امیدوار شود.
تیم کشورمان در بازی آخر با تیم غنا رقابت کرد و امید داشت که با شکست این تیم راهی مرحله بعد شود که متاسفانه موفق به این کار نشد. تیم ایران که ست نخست را ۲۱ بر ۱۷ از حریف برده بود در ست دوم با حساب ۲۴ بر ۲۲ نتیجه را واگذار کرد و در ست پایانی در حالی که ۱۴ بر ۸ از حریف عقب بود به دلیل مصدومیت کهنه شبیری از ادامه رقابت انصراف داد تا نتیجه در مجموع ۲ بر صفر به نام غنا ثبت شود.
انتهای پیام/