حسن سعید طاهری کارشناس حقوق در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، گفت: قبل از ورود به مبحث یارانه نقدی، توجه به این نکته ضروری است که در عقد دائم نفقه زن به عهدهی شوهر است که در این باره قانون گذار گفته است که نفقه شامل تمام نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل لباس، مسکن، هزینههای درمانی میباشد.
وی اظهار داشت: منبع نفقه در اصل الزام قانونی است چرا که نفقه مخصوص زوجیت است و تا زوجیت نباشد نفقه مفهومی ندارد.
این کارشناس تصریح کرد: بحث راجع به یارانه نقدی، بحثی حمایتی است که قانون گذار برای سرپرست خانوار ایجاد کرده است که به صورت ماهیانه مقرر شده است که پرداخت شود و تا وقتی که این شخص از حمایتهای قانونی برخوردار است این یارانه نقدی را به سرپرست خانواده میپردازند. لذا تا زمانی که زن و مرد با یکدیگر زندگی میکنند این یارانه به مرد پرداخت میشود که در زندگی مشترک و در چرخهی اقتصادی از آن استفاده کنند.
وی در ادامه بیان کرد: اگر چنان چه بین زن و مرد اختلافی بوجود آید، زن بایستی به دادگاه مراجعه کند و ثابت کند که مرد نسبت به پرداخت نفقه اقدام نمیکند که همزان با این مطالبه نفقه میتواند به مراجع ذیربط مراجعه کند و نسبت به تفکیک یارانهاش از همسر خود اقدام کند و یارانه خود را به صورت مجزا دریافت کند.
وی گفت: در این باره نیازی نیست که طلاق جاری شود و همین که مجزا زندگی کنند زن میتواند یارانهاش را خودش دریافت کند.البته باید به این نکته توجه نمود که زن در تمکین مرد باشد و ناشزه نباشد.
طاهری در پایان خاطرنشان کرد: اگر چنان چه زن در مراحل فوق موفق نشد، به این دلیل که مرد در جایی قرار دارد که مستحق آن نبوده زن میتواند به جهت استیفای بلاجهت با دارا شدن غیر عادلانه، تمام حقوق مالی خود اعم از گذشته را نیز مطالبه کند.
انتهای پیام/