ستاری در جمع نخبگان و دانشگاهیان خراسان جنوبی:

زمان ارزیابی تاثیرگذاری پژوهشکده‌ها در کشور فرارسیده است

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با افزایش کمی پژوهشکده ها و آزمایشگاه ها، تأثیر چندانی در زمینه اقتصاد دانش‏بنیان شاهد نخواهیم بود چرا که در حال حاضر پژوهشکده و آزمایشگاه به اندازه کافی در کشور وجود دارد. زمان آن فرارسیده است تا میزان تأثیرگذاری این نهادها مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و اطلاع‏ رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سفر به استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند، در جمع اساتید، دانشگاهیان و نخبگان این استان گفت: از مزایا و پتانسیل‏های قابل توجه استان خراسان جنوبی تعداد زیاد فارغ‏التحصیلان دانشگاهی در این استان است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور در استان خراسان جنوبی بر استفاده از ظرفیت‏های فکری استان برای حل مشکلات استانی تأکید کرد و گفت: معاونت از دریچه‏های گوناگون اعلام آمادگی می‏کند تا ظرفیت‏های استانی را برای حل مشکلات استان و توسط استعدادها و کارآفرینان خود استان به‏کار گیرد.

ستاری در ادامه تصریح کرد: وقتی در رابطه با اقتصاد دانش‏بنیان صحبت می‏کنیم به صورت پایه‏ای به موضوعیت دانش می‏پردازیم. اما سوال این است که با وجود 52 هزار دانشجو در این استان که عدد قابل توجهی هم هست آیا تغییر در کمیت این عدد بر تأثیرگذاری دانش و فناوری در تولید ثروت در استان مؤثر است یا خیر. اینجاست که فعالیت مفید این تعداد دانشجو مشخص می‏شود. سوال دیگر هم این است که در حاشیه فعالیت‏های این اساتید و دانشجویان آیا جایگاه بخش خصوصی دیده شده‏است؟

وی افزود: ما در مقوله اقتصاد دانش‏بنیان موضوعی به‏عنوان بخش دولتی نمی‏شناسیم، در این زمینه تنها بخش خصوصی قابل شناسایی و حمایت است. از ما نخواهید که تعداد پژوهشکده‏های استان را افزایش دهیم یا آزمایشگاه تازه‏ای بنا کنیم. با افزایش کمی این نهادها تأثیر چندانی در زمینه اقتصاد دانش‏بنیان شاهد نخواهیم بود چرا که در حال حاضر پژوهشکده و آزمایشگاه به اندازه کافی در کشور وجود دارد و وقت آن فرارسیده تا میزان تأثیرگذاری این اماکن مورد ارزیابی قرار گیرد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به لزوم بررسی عملکرد پژوهشکده‏ها و آزمایشگاه‏های ایجاد شده در کشور، توضیح داد: اگر با وجود این تعداد نهاد پژوهشی هنوز نتیجه قابل توجهی در بخش اقتصاد دانش بنیان در کشور حاصل نشده است باید دلیل را در روش عملکرد این نهادها بررسی کرد.

 ستاری با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت‏هایی حمایت می‏کند که در راستای رفع مشکلات استان گام بردارند، ادامه داد: مشکلات استان با افزایش کمی پژوهشکده‏ها و آزمایشگاه‏ها قابل حل نیست بلکه در راستای رفع مشکلات استان خود اهالی استان و نخبگان و دانشگاهیان آن باید تلاش کنند.

وی با اشاره به تعداد زیاد فارغ‏التحصیلان در استان خراسان جنوبی افزود: حال همین فارغ‏التحصیلان هستند که باید مشکلات استان را در زمینه‏های کم‏آبی، اشتغال، گیاهان دارویی و انرژی‏های نو حل کنند. تمام این مشکلات در داخل خود استان قابل حل است.

دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین اظهار کرد: لازم است راهکارهای مناسبی برای بهره مندی از حمایت ها و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در استان خراسان جنوبی دیده شود تا ذینفعان استان بتوانند از تسهیلات این صندوق برای رفع مشکلات استان استفاده کنند. همچنین می توانند از امکانات خود معاونت علمی که در ستادهای راهبردی معاونت استفاده کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان در پایان تأکید کرد: مسئولان استانی بررسی کنند که چگونه می‏توان نخبگان استانی را در استان نگه داشت. برای این منظور هم اگر کمکی از دست معاونت بر می‏آید به طور حتم همکاری خواهیم کرد. به همین منظور از جمله وظایف دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان استفاده از ظرفیت‏های نخبگان و استعدادهای برتر در استان در نظر گرفته شده است. در نتیجه حل مشکلات اشتغال و معیشت نخبگان و استعدادهای برتر در اولویت کاری دفاتر استانی بنیاد قرار دارد.

ستاری در سفر یک روزه خود به استان خراسان جنوبی، با حضور در مزار شهدای گمنام به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد. سپس با حضور در دانشگاه بیرجند و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و پارک علم و فناوری بیرجند با روسا، اساتید و دانشگاهیان دیدار و همچنین از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری بیرجند بازدید کرد. دیدار با حجت الاسلام والمسلمین رضایی امام جمعه بیرجند از دیگر برنامه های معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بود. 

شایسته یادآوری است که در سفر دکتر ستاری به استان خراسان جنوبی، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری، روسای ستادهای فناوری راهبردی گیاهان دارویی، انرژی های نو و آب، خاک، خشکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونین استاندار خراسان جنوبی نیز وی را همراهی می کنند. 




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار