به گزارش
گروه دولت باشگاه خبرنگاران؛ محمد باقر نوبخت با بیان این که برای اجرای برنامه ششم توسعه نیازمند نظام اداری مناسب هستیم، گفت: نقشه راه اصلاح نظام اداری برای این منظور با هشت برنامه مشخص آماده شده است.
معاون رئیس جمهور صبح شنبه این مطلب را در نخستین جشنواره شهید رجایی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته برای ایجاد تحولی که بتواند بهبود معیشت مردم را از طریق افزایش قدرت خرید و بهبود و تعادل بخشی در نظام اقتصادی و تسویه بازارها به وجود آورد، بودجه سال 1392 به دستور رییس جمهوری به دلیل ناهماهنگ بودن با این سیاست تغییر کرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: متعاقب آن لایحه بودجه سال 93 در وقت مقرر تنظیم شد و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و شاید بتوان گفت که با این تدبیر بود که همه آیین نامه های اجرایی و ضوابط مالی بودجه سال جاری برای نخستین بار قبل از شروع سال تصویب شد، البته به جز یک مورد که به فروردین کشید و در اولین جلسه به تصویب رسید.
نوبخت خاطرنشان کرد: لایحه بودجه سال 1394 نیز امسال نه تنها در وقت مقرر، بلکه با اصلاحی در نظام بودجه نویسی و پی ریزی آن بر پایه بودجه عملیاتی تقدیم مجلس می شود.
وی ادامه داد: رییس جمهوری همچنین دستور فرمودند تا همکارانشان در حوزه برنامه ریزی با عنایت به این که سال آینده ، سال پایانی برنامه پنجم توسعه است، برنامه ششم را تهیه کنند،
معاون برنامه ریزی و نظام راهبردی رییس جمهوری تصریح کرد که نظام تدوین برنامه ششم توسعه تهیه و تقدیم رییس جمهوری شد.
پیش نویس سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در 16 جلد تقدیم شده استنوبخت تصریح کرد: پیش نویس سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در 16 جلد پیوست که همواره برنامه های دیگر با ابتنای آن اجرایی می شود بنا به دستور رهبر معظم انقلاب تدوین و تقدیم شد.
وی همچنین گفت: در کنار برنامه و بودجه باید یک نظام اداری مناسبی هم فراهم شود که اجرای این بودجه و برنامه را ممکن کند، در بخش دیگر امور اداری و استخدامی که با عنوان معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی یاد می شود، باید بتوان برای این برنامه نظام اداری تدارک دید.
سخنگوی دولت با بیان این که در یک سال گذشته یک آسیب شناسی و یک گزارش شناختی از وضعیت نظام اداری تهیه شد، افزود: این اقدام فرصتی برای همه قوای کشور فراهم کرد تا به نوعی نظام اداری آنها منعکس شود.
نوبخت با بیان این که با توجه به خیزی که دولت تدبیر و امید دارد، باید نظام اداری اصلاح شود، خاطرنشان کرد: به دستور رییس جمهوری در این حوزه، نقشه راه اصلاح نظام اداری با هشت برنامه مشخص آماده شد که در شورای عالی اداری در اسفندماه 92 به تصویب رسید.
وی ادامه داد: هدف نهایی ما اصلاح نظام اداری و تحول در همه شئون کشور است،جمهوری اسلامی ایران باید بتواند در رقابت های منطقه ای همانطور که در سند چشم انداز 20 ساله تصویب شده است در جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری قرار گیرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری با تاکید بر این که مردم ایران باید در جامعه ای توسعه یافته استمرار حیات و زندگی داشته باشند، افزود: ما همچنان برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله راه طولانی در پیش داریم که انشاءالله با مدیریت شایسته آقای دکتر روحانی و همکاری شما همکاران این اهداف دست یافتنی خواهد بود.
خدمات شهیدان رجایی و باهنر همچنان ماندگار استنوبخت در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری سالروز شهادت دو مرد بزرگ، شهیدان رجایی و باهنر افزود: شهیدان رجایی و باهنر هرچند طول دوره خدمت کوتاهی داشتند ولی عرض اثرگذاری آنها به اندازه عرض نظام جمهوری اسلامی ایران همچنان ماندگار است.
وی اضافه کرد: از برکات وجود این دو شهید بزرگوار نه تنها این است که هر سال در هفته نخست شهریورماه به نام هفته دولت از خدمات این دو شهید گرانقدر تکریم و تقدیس می شود، بلکه همکاران ایشان که در ادامه راه آنان در حال تلاش و پیگیری هستند، فرصتی پیدا می کنند تا گزارش عملکردی ارایه کنند.
سخنگوی دولت ادامه داد: بخشی از این گزارش بصورت عینی با راه اندازی پروژه ها ، بخشی دیگر به صورت مکتوب و نوشتاری و بخشی نیز به صورت شفاهی بیان خواهد شد.
وقفه ای چند ساله در برگزاری جشنواره شهید رجاییوی با یادآوری این که جشنواره شهید رجایی با وقفه ای چند ساله در حال برگزاری است، گفت: این جشنواره به عنوان یک گردهمایی که فرصتی مناسب برای این ارایه گزارش فراهم می کند، سال ها تعطیل بود و خوشبختانه در اولین سالگرد فعالیت دولت تدبیر و امید این جشنواره نیز فعال شد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری توضیح داد: در سال 60 با اصلاحی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بوجود آمد مسوولیت های متنوع و بزرگی برای رییس جمهوری تعیین شد به طوری که در اصل 113 قانون اساسی رییس جمهوری پس از رهبر معظم انقلاب، عالی ترین مقام رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران است و مسوولیت اجرایی قانون اساسی و مدیریت قوه مجریه را برعهده دارد.
نوبخت با یادآوری این که به تناسب این مسوولیت متنوع در قانون اساسی، اختیارات متناسبی هم برای رییس جمهوری تعریف شده است ، ادامه داد: طبق اصل 124 قانون اساسی رییس جمهوری برای ابقای این مسوولیت ها و ماموریت ها دارای معاونینی است که وظایف به نوعی تقسیم می شود، به جز چند وظیفه که شخص رییس جمهوری به طور مستقیم عهده دار آن است.
انتهای پیام/