جایگاه عبدالرئوف در گروه جندالشیطان بگونه ای بود که عبدالمالک ریگی سرکرده این گروه نیز دلیل اصلی جنایات خود را پیروی بی چون و چرا از فتواهای عبدالروف برادر بزرگترش عنوان کرده بود.
در این میان عبدالمالک ساختار قدرت را در جندالشیطان بگونهای طراحی کرده بود که نهایتا همه تصمیمات اصلی و مهم توسط خانواده وی گرفته میشد و عملا هم مسئولت فتوا و گروه علمای جندالشیطان و هم مسئولت فرماندهی و اجرایی عملیاتها به خانواده ریگی ختم میشد.
پس از هلاکت عبدالمالک جریان نزدیک محمد ظاهر – فرمانده جیش العدل – تلاش کرد فرماندهی تروریستها را از خانواده عبدالمالک ریگی خارج کند. وی در این راه با همراهی تعدادی از اعضای شورای مرکزی موفق به این کار میشود.
در حالیکه انتظار می رفت اعضای شورای مرکزی عبدالرئوف را به عنوان جانشین عبدالمالک معرفی کنند ولی محمد ظاهر بلوچ به عنوان فرمانده جدید معرفی شده و نام گروه را از جندالله به جیش العدل تغییر میدهد. اما محمد ظاهر به صورت کامل موفق به حذف عبدالرئوف از روند تصمیمگیری و تاثیر گذاری در میان باقیماندههای گروه عبدالمالک نمی شود.
عبدالرئوف پس از این ماجرا همچنان تلاش میکند در جایگاه مفتی شرعی این گروه باقی بماند و زیرکانه خود را به عنوان سخنگوی رسمی جیش العدل به محمد ظاهر تحمیل میکند.
صلاح الدین فاروقی ( اسم مستعار محمد ظاهر) و عبدالرئوف
عبدالرئوف پس از مدتی با مصاحبههای خودسرانه با رسانههای عربی و جریان فتنه در خارج از کشور عملا تبدیل به شخصیتی میشود که در رسانههای عربی و منطقهای جیشالعدل را به نام وی میشناسند. همین مسئله سبب احساس خطر بیشتر محمد ظاهر از رئوف میشود.
وی در ابتدا تلاش می کند با معرفی سخنگوی دوم نقش عبدالرئوف را تعدیل کند ولی در عمل عبدالرئوف جای پای خود را آنقدر در سخنگویی تحکیم کرده که محمدظاهر چارهای بجز حذف وی از جیش العدل برایش باقی نمیماند. به همین دلیل طی یک پروسه چند هفتهای به سرعت از اعتبار شرعی عبدالرئوف در میان تیم فرماندهی جیش العدل کاسته شده به گونهای که در علمیات ها و تمصیمات مهم چند ماه گذشته عملا به نظرات عبدالرئوف هیچ توجهی نشده است.
موضوعی که در قضیه تصمیم گیری درباره تعیین سرنوشت جمشید داناییفر مرزبان ربوده شده حتی بدست خود عبدالرئوف در گفتگو با العربیه نیز بیش از پیش آشکار می گردد.
نکته مهم دیگر اینکه ظاهر که متوجه شده بود که نزدیکی نسبی به عبدالمالک سبب گرایش و جذب برخی اعضای گروههای تروریستی به آنها میشود، پروژه عبدالمالک زدایی و نابودی اعضای خانواده ریگی تنها راه فرار از این مشکلات می بیند.
همچنانکه در چند هفته اخیر برخی اعضای جیش العدل از این گروه جدا شدند و به گروه جیش النصر که تماما بوسیله خانواده ریگی اداره می شود، پیوستهاند.
بر همین اساس برخی تحلیلگران امنیتی معتقدند روند ترور چهرههای موثر در خانواده ریگی همچنان از طرف جیش العدل و گروهها و شخصیت های رقیب ادامه پیدا خواهد کرد هر چند که این اقدامات از جانب طرف مقابل هم بی جواب باقی نخواهد ماند.