به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ، تقی کهوریان در همایش منطقهای صنعت سنگ کشور به مرکزیت شهرستان ارومیه که در سالن آمفیتئاتر شهرک فناوری الکترونیک و صنایع غذایی ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: پویایی صنعت در گرو شکلگیری تشکلها و خوشههاست.
معاون برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به مواجه بودن با تداخل مدیریت و مالکیت، ادامه داد: اگر مدیریت از مالکیت تفکیک شود دستیابی به پویایی صنعت محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه عوامل موثر در پویایی صنعت باید شناسایی شود، خاطرنشان کرد: عوامل داخلی و خارجی بنگاه در پویایی صنعت تاثیرگذار است و در خصوص شکلگیری خوشهها شرایط نهادهها، تقاضا، منابع پشتیبان، رقابت و... منجر به شکلگیری ایده خوشهسازی است.
کهوریان با بیان اینکه در خصوص مباحث توسعه هشت مورد شناسایی شده است، اعلام کرد: انسجام درونی یکی از مواردی است که میتواند زمینه توسعه را فراهم کند و تعریف جدید امنیت در بحث توسعه تاثیرگذار است به طوری که اگر فهم جدیدی از امنیت داشته باشیم میتواند به بحث توسعه کمک کند.
معاون برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی داشتن نگرش بینالمللی را از دیگر عوامل موثر در توسعه عنوان کرد و افزود: کاهش سیاستزدگی در مباحث توسعه بسیار مهم است و باید از ظرفیت نیروی انسانی به دور از گرایشات سیاسی به درستی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه تکالیف مجریان باید مشخص شود، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بخش خصوصی را موتور محرکه توسعه مطرح کردند که باید مدنظر باشد و در این راستا سیاستگذاری دولت در جایگاه بخش خصوصی تاثیرگذار است.
کهوریان تصریح کرد: شرایط برای خوشهسازی و ایجاد خوشههای سنگ فراهم شود و سیاست دولت در این راستا تاثیرگذار است و بسترها باید به گونهای فراهم شود که خوشهها توسعه و به اشتراک گذاشته شود.
وی خروج از رکود و ایجاد فعالیتهای اقتصادی را از اولویتهای دولت عنوان کرد و ادامه داد: اگر تکالیف به درستی مشخص و عملیاتی شود به خروج کشور از رکود کمک میکند.
کهوریان خاطرنشان کرد: بنگاه اقتصادی، دولت و مراکز تحقیقاتی در خصوص خوشهها بسیار تاثیرگذار است و خوشههای دانشمحور از اهمیت بیشتر برخوردار میشوند و به مشارکت مراکز تحقیقاتی بهای بیشتری داده میشود.
معاون برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه نقش دانش و فنآوریهای نوین انکارناپذیر است، گفت: بهرهوری افرادی که در زمینه معدن تحصیلات دارند، بالاتر است و دانش به روز افزایش ارزش افزوده را در پی دارد.
وی با بیان اینکه مجموعه اقدامات و فعالیتهای کنونی باید به سطح بالاتر ارتقا یابد، اضافه کرد: امید است سیاستگذاری بین فعالان اقتصادی و دولت حل شود و موانع قانونی به حداقل برسد و مشارکت مراکز دانشگاهی افزایش یابد تا مشارکت فعالان اقتصادی، مراکز دانشگاهی و دولت منجر به توسعه اقتصادی استان شود/ش/ن.