در سال‌های اخیر بیش از 11 هزار مورد ابتلا به مسمومیت ناشی از مصرف تخم‌مرغ خام در دنیا به ثبت رسیده است. باکتری «سالمونلا» پیش از خروج جوجه‌ها از تخم، محیط داخل تخم‌مرغ را آلوده کرده و تشخیص آن غیرممکن بوده و تنها راه از بین رفتن این باکتری، کامل شدن مراحل پخت تخم‌مرغ است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بهداشت و سلامت غذاهایی که می‌خوریم برای سالم ماندن بدن اهمیت زیادی دارد. این امر هنگام خرید نقش زیادی دارد به‌طوری که انتخاب مواد غذایی تازه‌ای که از تولید آن زمان زیادی سپری نشده و توجه به تاریخ انقضای درج شده روی آن مهم‌ترین مساله‌ای است که باید رعایت کرد و  عدم توجه به این مسائل ساده می‌تواند مسمومیت‌های غذایی را به دنبال داشته باشد که گاه می‌توان ساده از کنار آن عبور کرد ولی گاه این قبیل مسمومیت‌ها می‌تواند فرد را تا سر حد مرگ بکشاند.

سبزیجات برگ سبز

سبزیجات معمولا به دلیل اینکه خام و نپخته مصرف می‌شوند، درصد مسمومیت‌زایی بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی دارند از این رو، باید به دقت شست‌وشو، آبکشی و ضدعفونی شوند تا گل و لای باقی‌مانده در لابه‌لای برگ‌ها به کلی از بین برود. بین سال‌های 1998 تا 2008 ، 8836 مورد ابتلا به مسمومیت‌های ناشی از مصرف سبزیجات گزارش شده است.

تخم‌مرغ خام

در سال‌های اخیر بیش از 11 هزار مورد ابتلا به مسمومیت ناشی از مصرف تخم‌مرغ خام در دنیا به ثبت رسیده است. باکتری «سالمونلا» پیش از خروج جوجه‌ها از تخم، محیط داخل تخم‌مرغ را آلوده کرده و تشخیص آن غیرممکن بوده و تنها راه از بین رفتن این باکتری، کامل شدن مراحل پخت تخم‌مرغ است.

گوشت

مصرف گوشت خام به دلیل انگل‌های موجود در آن می‌تواند باعث بروز مسمومیت شود بنابراین، پزشکان معتقدند پیش از پختن مواد گوشتی، از قرار دادن مواد دیگر در نزدیکی آن خودداری کنید.
همچنین برای از بین رفتن کامل باکتری‌های موجود در گوشت خام، باید پیش از مصرف مراحل پخت را به‌طور کامل انجام داد تا از مسمومیت احتمالی جلوگیری شود.

جوانه

معمولا شست‌وشوی انواع جوانه کار دشواری است. از سوی دیگر، به دلیل رشد جوانه‌ها در محیط گرم و مرطوب، شرایط مناسبی را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌آورد. از این رو باید موقع شستن این مواد خوراکی نهایت دقت را به خرج داد.

طالبی

طالبی از آن دست میوه‌هایی است که در بیشتر مواقع بدون شست‌وشوی پوست آن خورده می‌شود از این رو احتمال مسمومیت‌زایی آن بسیار بالاست. در این حالت باکتری‌ها هنگام بریدن طالبی، از سطح پوست به ناحیه گوشت میوه منتقل می‌شود. برخی نیز هنگام خوردن این قبیل میوه‌ها، آن را با دست‌های آلوده مصرف می‌کنند که باعث انتقال آلودگی به درون بدن و در نتیجه ایجاد مسمومیت می‌شود.

شیر خام

تا سال‌ها قبل که امکانات فعلی برای پاستوریزه و استریلیزه کردن شیر وجود نداشت، افراد معمولا شیر خام را از گاوداری‌ها و مزارع تهیه می‌کردند که سرشار از انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها بود و احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌داد. در واقع، مصرف شیر خام به اندازه مصرف گوشت خام و نپخته خطرناک است.

ماهی

معمولا انواع ماهی‌ها از زمان صید تا طی مراحل پخت، باید در محیط بسیار خنکی نگهداری شوند. در تن ماهی نوعی سم به نام «اسکومبروتوکسین» وجود دارد که در صورت نگهداری آن در دمای بالاتر از 15 درجه سانتی‌گراد، می‌تواند باعث بروز انقباضات عضلانی و سردرد شود. بنابراین باید بلافاصله پس از خریداری داخل یخچال قرار داد.

توت‌ها

توت جزء میوه‌هایی است که معمولا شست‌وشوی آن دشوار بوده و متخصصان توصیه کرده‌اند قبل از مصرف باید در شست‌وشوی آن دقت کرد. آلودگی‌های موجود در بافت توت می‌تواند یکی از عوامل انتقال ویروس هپاتیت A باشد./فرهیختگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار