به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، "نازخند صبحی" زنجان، اظهارکرد: گیاهان دارویی باید زراعی شوند تا از انقراض آنها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: بخشی از پوشش گیاهی زمین دارای خواص دارویی است که یکی از مهمترین ثروتهای جهانی را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه تنوع گونههای گیاهان صنعتی در ایران بالا است، افزود: تنوع این گیاهان در مناطقی همچون طارم به وضوح دیده میشود و در کشور ما هیچ قطعه زمین کشاورزی را نمیتوان یافت که در آن حداقل یک گیاه دارویی روییده نشود، در واقع طبیعت ایران یک داروخانه بزرگ الهی است.
این مسوول خاطرنشان کرد: گونههای این داروخانه الهی شامل بومادران، افسنطین، سنبل لعین، ترنجبین، عناب، زیره، شیرین بیان، گل گاوزبان و گل ختمی است.
این مسوول افزود: آثار مکتوب دانشمندان بزرگ ابوعلیسینا بر پایه طب گیاهی استوار بوده است و تحقیقات نشان داده که درسال 1995 میلادی پیش از 55 درصد داروهای مصرفی در آلمان منشاء گیاهی داشته است.
صبحی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی و صنعتی بیمانند و تجدید ناپذیرند با این وجود بشر با غفلت و بیتوجهی به نقش آنها در درمان دردها و آلام خود اقدام به تخریب منابع طبیعی میکند و با نادیده گرفتن نقش گیاهان در صنایع مختلف از جمله رنگرزی نیز به نابودی آنها کمک میکند.
وی افزود: گیاهان دارویی ایران در سراسر جهان از لحاظ گوناگونی و خواص همتا ندارند. ولی با برداشت بیرویه و صادرات خالص و بدون فناوری آنها موجب میگردد که ارز حاصل از صادرات آنها بسیار ناچیز، باشد.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز زنجان در ادامه افزود: با توجه به وجود گیاهان دارویی و صنعتی در کشور شایسته است که به این گیاهان بها داده شود، که از جمله این موارد میتوان به جلوگیری از صادرات خالص گیاهان صنعتی و صدور اسانس و یا عصاره این گیاهان اشاره کرد.
وی، بستهبندی مطلوب برای صادرات را یکی از راههای افزایش این صادرات دانست و عنوان کرد: محصولات صنعتی باید بیمه شوند و تهیه لیست دارویی تایید شده از داروهای گیاهی به نفع این صنایع خواهد بود.
صبحی ادامه داد: واحدهای درسی در زمینه گیاهان صنعتی باید پیشبینی شود و ایجاد بانک اطلاعاتی و ژن گیاهان صنعتی یکی دیگر از راههای کمک به شناسانده شدن این گیاهان است.
این کارشناس همچنین افزود: باید از چرای بیرویه دامها در مناطقی که داروهای گیاهی وجود دارد جلوگیری کرد.
انتهای پیام/م