به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،محمدرضا خلفباغی، با اشاره به تشکیل کارگروه گیاهان دارویی در این سازمان، هدف اصلی این کارگروه را شناسایی گونههای اقتصادی گیاهان دارویی و تلاش برای ترویج کاشت این گونهها اعلام کرد.
وی تصریح کرد: گونههای مختلفی از گیاهان دارویی کشور را در استان یزد داریم که در این بین تعداد کمی از این گونهها سازگار با شرایط آب و هوایی استان هستند و البته کشت آنها اقتصادی نیست.
خلفباغی درباره گونههای اقتصادی قابل کشت در استان خاطرنشان کرد: به غیر از گیاه "زعفران"، گونههای دیگری چون "آویشن باغی"، "مرزنجوش"، "گلزوفا"، "خارمریم"، "گیاه ختمی" و "آرتیشو" از گونههای بومی دارویی استان هستند که از لحاظ اقتصادی کشت آنها توجیه اقتصادی دارد.
وی معتقد است، برای ترویج کشت گیاهان دارویی باید علاوه بر سازگاری گونه با شرایط محیطی استان، جنبه اقتصادی آن را نیز برای تولیدکنندگان در نظر گرفت بنابراین کارگروه گیاهان دارویی سازمان نظام کشاورزی اقدام به شناسایی و بررسی این گونهها کرده است.
این کارشناس ادامه داد: اخیراً قراردادی برای کشت برخی از این گونهها در داخل گلخانههای استان تنظیم شده است که از طریق آن خرید محصول تولیدی از کشاورزان تضمین میشود و عمدهترین فعالیت سازمان در این حوزه روی این اقدام متمرکز شده است.
وی از تلاش سازمان برای برگزاری دورههای آموزشی کشت گیاهان دارویی برای فارغالتحصیلان خبر داد و گفت: به هر کدام از این افراد، علاوه بر ارائه آموزشهای تئوری یک قطعه زمین به وسعت 200 مترمربع برای کشت گونههای اقتصادی دارویی داده میشود تا بتوانند در عمل نیز اجرا کنند. افراد آموزش دیده خواهند توانست به عنوان کارشناس و مروج کشت گیاهان دارویی در توسعه این بخش در آینده موثر باشند.
انتهای پیام/م