به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز سهشنبه 4شهریور طرحی را بررسی کردند که قرار بود براساس آن تکلیف استخدام معلمان حق التدرس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مشخص شود.
ماده واحده این طرح تصریح میکرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش دبستانی و نیروهای خریدخدمت آموزشی را که در اولویت استخدام قرار دارند منحصرا و بدون رعایت ماده 8این قانون تا زمان اجرای قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعین تکلیف معلمین حق التدریس و آموزش یاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش به کار گیرد.
هم چنین در تبصره ماده واحده این طرح تصریح شده بود بار مالی ناشی از این امر از محل تامین کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تامین خواهد شد.
دو فوریت طرح مذکور با 142 رای موافق در جلسه علنی روز یکشنبه تصویب شده بود و نمایندگان در جلسه علنی با سلب فوریت مخالفت کردند و هم چنین اخطار داشتن بار مالی را نیز وارد ندانستند.
فضای مجلس در مورد این طرح حساس بود و نمایندگان به شدت خواستار تصویب این طرح بودند.
احمد توکلی از مخالفان طرح مذکور بود چرا که معتقد طبق اصل 75قانون اساسی تصویب این طرح بار مالی خواهد داشت و قطعا شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد.
توکلی با بیان این که متاسفم جوانان بسیار خوب کشور ما معطل هستند گفت: ولی ما قسم خوردیم و باید به وظیفه خودمان عمل کنیم.
وی تصریح کرد: وقتی میخواهیم 60هزار نفر را استخدام کنیم بار مالی خواهد شد و اگر هزینه هر یک از این 60هزار نفر ماهانه یک میلیون تومان باشد در هر سال مجموع هزینه آنها 720میلیارد تومان خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: در سه ماهه اول سال جاری به جای 11 هزار میلیارد تومان هزینه عمرانی پیشبینی شده فقط 320میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است بنابراین اختصاص رقم 720میلیارد تومان بعید خواهد بود.
لاریجانی با وارد دانستن اخطار داشتن بار مالی آن را به رای گذاشت ولی نمایندگان با 92 رای موافق، 82رای مخالف و 3 رای ممتنع با وارد دانستن اخطار موافقت نکردند.
هم چنین در ادامه غلامرضا مصباحی مقدم به عنوان دیگر مخالف این طرح گفت: در حال حاضر80 درصد بودجه جاری کشور صرف حقوق و دستمزد میشود و این یعنی این که 20درصد بودجهها برای برنامهها اختصاص مییابد.
وی اظهار داشت: معلوم نیست این افراد از طریق شرکتها و بدون آزمونها وارد شدهاند از کجا آمدهاند شاید مدارک تحصیلی بالایی هم ندارند.
وی خطاب به نمایندگان گفت: آیا شما حاضر هستید فرزندان خود را به افرادی بسپارید که مدرک تحصیلی بالایی ندارند.
البته جبار کوچکینژاد به عنوان موافق این طرح در پاسخ به اظهارات مصباحیمقدم گفت: اکثر این افراد تا فوق لیسانس و حتی دکترا هستند.
وی افزود: وقتی آمار دانش آموزان پایین بیاید دلیل بر این نیست که کلاسها حذف شده است بنابراین هم چنان به نیروی بیشتر نیاز است.
عضو کمیسیون آموزش تصریح کرد: این افراد ده سال صادقانه کار کردند و باید به خدمت گرفته شوند.
در ادامه این جلسه عسگری آزاد معاون معاونت برنامهریزی ریاست جمهوری به عنوان نماینده دولت در مخالفت با این طرح گفت: در سال 92،80 درصد بودجه کل کشور صرف هزینههای جاری شده و این رقم در سال 93 به 83 درصد رسیده است.
وی افزود: اگر به این روند توجه نکنیم تا 4 سال آینده تمام بودجه کشور صرف هزینه جاری خواهد شد.
عسگری آزاد تصریح کرد: 96 درصد اعتبارات آموزش و پرورش صرف هزینههای پرسنلی میشود به طوری که از 20هزار میلیارد تومان بودجه این وزارتخانه فقط 800هزار میلیارد تومان صرف مباحث کیفی میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 12 میلیون نفر دانش آموز و یک میلیون و 24 هزار نفر کارکنان دولت داریم این در حالی است که در سال 77، 18میلیون نفر دانش آموز با همین رقم کارکنان وجود داشتند.
عسگری آزاد گفت: تعداد دانش آموزان یک سوم کاهش داشته ولی کارکنان کاهش نداشتند.
وی هم چنین تصریح کرد: پیش دبستانیها چه کسانی هستند از کجا آمدهاند، چند نفر هستند در کجا کار کردهاند.
وی تصریح کرد: چگونه ما حاضر هستیم کسی که در یک کودک معلمی را در یک اتاق نگه داری میکرده است و احتمالا مدرک دیپلم دارد به عنوان معلم در آموزش و پرورش جذب کنیم.
وی تصریح کرد: ما دانشگاه تربیت معلم داریم که 4 شعبه دارد و فارغ التحصیلان آن انتظار دارند در آموزش و پرورش جذب شوند.
در ادامه قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش تصریح کرد: این که گفته میشود هزینههای جاری زیاد است باید تمهیداتی اندیشیده شود و نباید همه مشکلات را در آموزش و پرورش آوار کنیم.
وی تصریح کرد: دولت جسارت توزیع نیرو را ندارد، اگر شما میتوانید نیروهای مازاد را در کلانشهرها جابهجا کنید.
سخنگوی کمیسیون آموزش تصریح کرد: ما در روستاها نیرو نداریم و دولت باید بیاید مشکل مردم را حل کند کسانی که میخواهیم به عنوان حق التدریس جذب کنیم بیسواد نیستند بلکه لیسانس، فوق لیسانس و دکترا هستند.
وی تصریح کرد: در مازندران 8هزار ساعت کسری در ماه و در خوزستان 40هزار ساعت در ماه کسری آموزش داریم.
سرانجام کلیات طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزش یارانه نهضت سوادآموزی به رای گذاشته شد و نمایندگان با 109رای موافق 74رای مخالف و 19 رای ممتنع از مجموع 219 نماینده در صحن با تصویب آن مخالفت کردند.
انتهای پیام/