به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، کارگر در حاشیه بازدید از پروژه احیای منابع طبیعی منطقه طراز ناهید ساوه با بیان این که این اعتبار از محل منابع ملی و بین المللی تامین شده است، افزود: این طرح با مشارکت کمیسیار عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان جنگل ها اجرا می شود.
وی گفت : طرح جامع محور شامل تامین تجهیزات مورد نیاز برای برگزاری دوره های آموزشی مهارت کسب و کار و نیز تقویت معیشت پناهندگان (افاغنه) و اجرای پروژه های امرار معاش و کسب و کار به منظور راه اندازی شغل برای کاهش وابستگی به منابع طبیعی است.
وی گفت: هم اکنون طرح بیابان زدایی در منطقه طراز ناهید ساوه در منطقه ای به وسعت 365 هکتار با همکاری اتباع افاغنه در حال اجراست.
کارگر افزود : در این منطقه نهال اسفناج وحشی آتریپلکس کاشته می شود که نیاز به آب ندارد و با گذر زمان باعث بیابان زدایی می شود.
وی با اشاره به این که اجرای این طرح با موفقیت 95 درصدی مواجه بوده است، گفت: بعد از گذشت شش ماه از اجرای طرح، این نهال پایدار شده و اکوسیستم منطقه را تغییر می دهد.
وی افزود : مناطقی که در گذشته تبدیل به بیابان شده بودند با کاشت 100 هزار اصله نهال به منظور جلوگیری از هدر رفت آب و احیاء مراتع، طرح بیابان زدایی در آن ها در حال اجراست.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: امسال 70 هزار اصله نهال در دست تولید داریم که باید در مناطق بیابانی کاشته شوند.
کارگر افزود: اگر به موقع در مناطق بیابانی طرح بیابان زدایی اجرا نشود، این مناطق به شوره زار تبدیل می شوند./ب