روز اول شهريورماه ، به پاس بزرگداشت ابوعلی سينا ستاره پرفروغ عرصه طب در ايران، روز پزشک ناميده شده است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، در گستره حیات بشری، رشته های گوناگون علوم پزشکی، از آن جا که با جان و روان انسان سروکار داشته اند، منزلت و شرافت ویژه و همگانی میان همه فرهنگ ها یافته اند.

 از سوی دگر، بشر از دیرباز به حرفه پزشکی، به عنوان یک وظیفه مقدس می نگریسته و در این میان، انتظار داشته که افراد شاغل در این حرفه نیز با جذب آراستگی‌های اخلاقی و حذف پیراستگی‌های آن، ضمن حفظ قداست این حرفه، بر جایگاه اجتماعی خویش بیفزایند.

ابن سینا در زمینه‌های مختلف علمی نیز اقداماتی ارزنده به عمل آورده است. او اقلیدس را ترجمه کرد . رصدهای نجومی را به عمل درآورد و در زمینه حرکت، نیرو ، فضای بی هوا ( خلا ) ، نور ، حرارت تحقیقات ابتکاری داشت .

ابن سینا دارای ویژگی‌های خاصی بود که وی را از سایرین متمایز می‌کرد. وی از لحاظ جسمانی، هوش و نبوغ علمی، نیروی تمرکز و تفکر، مطالعه و تألیفات، اخلاق و رفتار، توجه به پروردگار عالم، انسان برجسته‌ای بوده و جمع اینها در او از وی شخصیت نامداری ساخته است.ابوعلی سینا معتقد بود تمام کار یک پزشک بر پایه اخلاقش قرار دارد و برقراری ارتباط صحیح با بیماران را مهم ترین نقش در درمان بیماران می دانست.

وي تلاش کرده گنجينه علمی مناسبی را برای بهره برداری طبيبان فراهم نمايد و همين ويژگی برجسته كتاب قانون باعث شد تاسالها و قرنها در جايگاه مرجع درسی، براي آموزش طبيبان
در دانشگاههای مختلف جهان به كار آيد. 

ابن سینا نسبت به مسائل تربیتی و اخلاقی در حوزه های فردی و اجتماعی اهمیت فراوانی قائل شده است و در تمام دوره ها زندگی کند، هرگز اخلاق پزشکی را از یاد نبرد و با بیماران و سایر طبیبان به گونه ای مهربان و دوستانه رفتار می کرد.

ابوعلی سینا اخلاق پزشکی را مهم ترین رکن برای یک طبیب در تمام عرصه های زندگی یک پزشک می دانست و توصیه می کرد، پزشکان باید در تمام مراحل زندگی خود این امر مهم را هرگز از یاد نبرند.




انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار