٢١ اوت1969 برابر با ٣٠ مرداد 1348 یادآور جنایتی دردناک است. اولین قبله مسلمین و یکی از مقدسترین معابد مورد احترام همه ادیان آسمانی، توسط اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد و موج خروشانی از خشم و درد را در جهان اسلام به وجود آورد. با این گزارش
سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، در همین خصوص همراه باشید:
*** سوزاندن مسجدالاقصی به دست صهیونیستها
نام مقدس "مسجدالاقصی" در نخستین آیه از سوره مبارکه اسراء به معراج نبی اکرم (ص) اشاره دارد. این مسجد در شهر بیتالمقدس یا اورشلیم واقع است و چنانچه میدانیم مهمترین مسجد در مهمترین شهر فلسطین اشغالی است که رژیم صهیونیستی آن را یکی از چهار مقرّ دولتی خود میداند.
45 سال پیش در چنین روزی آتشسوزی گستردهای در مسجدالاقصی رخ داد که طی آن بخشهایی از سقف مسجد کاملاً منهدم گردید و گنبد این مسجد یک هزار ساله نیز سوخت.
رژیم اسرائیل این حادثه را به " دنیس مایکل روهن" (Denis Michael Rohan) یک جهانگرد استرالیایی نسبت داد که وی پس از یک جلسه محاکمه نمایشی با ادعای ابتلا به بیماری روانی تبرئه شد.
در پی این رویداد بسیاری از مسلمانان جهان بپاخاستند و از لزوم واکنش جدی در برابر صهیونیستها سخن گفتند. حیرت و خشم مسلمانان از آتشسوزی مسجد الاقصی به دست صهیونیستها تا بدانجا رسید که تنها دو ماه بعد از واقعه (3 مهر 1348) نشستی با حضور سران دولتهای اسلامی در مراکش برگزار شد.
شاه مخلوع ایران در این نشست هیچ سخنی از آتشسوزی به میان نیاورد. حضرت امام خمینی(ره) که در آن سال در نجف حضور داشتند، این کنفرانس اسلامی را به دلیل نیت غیرصادقانه برخی شرکتکنندگان، فاقد منشأ خدمت به مسلمین دانستند.
سازمان کنفرانس اسلامی/سازمان همکاری اسلامی دومین سازمان بیندولتی پس از سازمان ملل است و57 عضو کشور عضو آن، عضو سازمان ملل هم هستند. اعضای این سازمان به لحاظ جغرافيايي به سه گروه آسيايي، آفريقايي و عربی تقسيم ميشوند.
*** پیشنهاد راهبردی جمهوری اسلامی ایران در سازمان کنفرانس اسلامی
در سیامین نشست این سازمان، روز 21 اوت (30 مرداد) بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران، از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان "روز جهانی مساجد" نامگذاری شد.
مسجدالاقصی از قرون گذشته تاکنون نماد اتحاد ملت مسلمان فلسطین محسوب میشد. "یهودیسازی قدس" در حقیقت پروژهای است که بدون صرف هزینههای هنگفت در حوزههای نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، پیشرفتی نداشته و ندارد؛ کدام دولت است که مانند دولتهای روی کار آمده در ایالات متحده چنین بودجههایی به این رژیم اختصاص دهد؟
"آریل شارون" نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی ملقب به "قصاب صبرا و شتیلا" از سردمداران مهم این پروژه بود که در هدایت اقداماتی نظیر بیرون راندن ساکنان منطقه، ناامن جلوه دادن شرایط اقتصادی، اجتماعی و معیشتی فلسطینیان یا سلب هویت عربی، واداشتن آنها به مهاجرت، توسعه شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری و... نهایت پستی را به خرج داد.
نه فقط در فلسطین و مسجدالاقصی، بلکه مسلمانان منطقه در سالهای اخیر در سوریه، لیبی، یمن، افغانستان، پاکستان و عراق با فتنههای تروریسم ساخته دست آمریکا و اسرائیل دست به گریبان هستند. به جرأت میتوان گفت مساجد، آرامگاههای متبرکه و اماکن مقدس، یکی از اصلیترین اهداف نظامی صهیونیستها و تکفیریهاست.
تروریستهای داعش به تازگی یکی از قدیمیترین مساجد عراق واقع در شهر یعقوبه را تا تخریب کامل منفجر و مؤذن آن را اعدام کردند.
بدین ترتیب رژیم صهیونیستی قصد داشت با آتش زدن و ویرانی تدریجی این مسجد کهن، یک معبد صهیونیستی موسوم به "معبد سوم سلیمان" را در آن مکان بنا کند، اما نه تنها موفق به این عمل خبیثانه و غاصبانه نشد بلکه چنانچه گفته شد، با ابتکار جمهوری اسلامی ایران در نامگذاری این روز به نام "روز جهانی مساجد" بیش از پیش بر اهمیت و استواری قبله نخست مسلمین صحه گذارده شد.
*** مساجد؛ فانوسهایی روشن در تاریکی بحرانهای منطقه
ممالک اسلامی منطقه به دلیل خوی استکباری رژیم صهیونیستی، تکفیریها و ایادی آنان اغلب با بیثباتی و بحران روبرو بودهاند که مساجد این کشورها حتی در دشوارترین روزها نیز پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان محسوب میشوند.
بشار اسد در جمع نمازگزاران مسجدی سوریه
نماز جماعت مسلمانان عراق فارغ از مکتب و مذهب
مساجد مشهور دنیا در شهرهای مکه، مدینه، قاهره، استانبول، اصفهان، کوفه، ایروان، دبی، مزارشریف، کوالالامپور، واشنگتن، نیویورک، پاریس، رم، قرطبه اسپانیا، هامبورگ، بوئنیسآیرس آرژانتین،... واقعند؛ در اروپا و آمریکا که مسلمانان بومی را در خود جای داده، مساجد علاوه بر عهدهدار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی مسلمانان هم هستند. البته در این میان مسجدالاقصی همچنان نبض تپنده مساجد جهان است.
انتهای پیام/