مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: توسعه کشاورزی پایداربا بهره گیری از کود وِرمی کمپوست اقدامی است حیاتی برای حفظ محیط زیست و بقایای خاک که با استفاده از همین منابع طبیعی حاصل خواهد شد.

احمد بایبوردی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: وِرمی کمپوست با داشتن همه ویژگی های یک کود سالم برای رشد و نمو گیاهان علاوه بر تاثیر جدی بر رشد کمّی و کیفی محصولات کشاورزی منجر به ایجاد حالتی ماندگار در خاک شده و درنهایت سلامت غذایی یک کشور را ایجاد می کند.

وی تشریح کرد: بهره‌گیری از ورمی کمپوست افزون بر تثبیت مواد زاید جامد، فضولات حیوانی و لجن فاضلاب، نتایج مفید دیگری نظیر جداسازی مواد زاید غیرآلی، نداشتن شیرابه، نداشتن بوی زباله و کاهش حجم آن تا حدود 80 درصد را نیز به دنبال دارد.

بایبوردی ادامه داد: این کود از جمله آلی پوسیده و تجزیه شده است که توسط نوعی از کرم های خاکی تولید و فرآوری می شود.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کارشناسان وِرمی کمپوست را حاوی بسیاری از عناصر قابل جذب شامل ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی و منگنز می دانند.

وی از میزان تولید سالانه وِرمی کمپوست در آذربایجان شرقی گفت و افزود: سالانه بیش از 2000 تن کود وِرمی کمپوست در آذربایجان شرقی تولید می شود.

بایبوردی تاکید کرد: وِرمی کمپوست اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک است و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم های پاتوژن، باکــــتری های غیرهـــوازی، قارچ ها و علف های هرز است.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: وِرمی ، کمپوست ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.