به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در آیین افتتاح نخستین کنفرانس گردشگری سلامت با اشاره به شرایط پزشکی کشور در روزهای قبل از انقلاب و نخستین دهه انقلاب گفت: خیلی دور نیست از زمانی که در ایران هر بیمار نیازمند آن بود که برای عمل جراحی قلب باز، جراحی های چشمی و یا درمان بیماری های صعب العلاج به کشورهای اروپایی سفر کند، در آن روزها فعالیت هایی چون درمان با سلول های بنیادی و یا زیست فن آوری ها واژه های ناشناخته ای بودند اما امروز به برکت سرمایه گزاری خوبی که از ابتدای پیروزی انقلاب در عرصه های پزشکی انجام شده، به اندازه ای در این حوزه پیشرفت کرده ایم که در چنین مکانی گرد هم جمع آمده ایم تا از گردشگران سلامت کشورهای عضو اکو و همسایگان ایران دعوت کنیم برای درمان بیماری های خود به کشور ما سفر کنند.
سلطانی فر با اشاره به آمارهای وزارت بهداشت مبنی بر 200 تا 300 عمل روزانه جراحی قلب باز و بیش از 1000 جراحی چشم به صورت روزانه در کشور گفت: سطح خدمات درمانی ایران، کشور ما را به یکی از مقاصد بزرگ گردشگران سلامت و متقاضیان خدمات پزشکی بدل کرده و من به عنوان متولی این بخش، هر روزه گزارش های خوبی در این رابطه می شنوم که گروه های مختلف در مناطق مختلف کشور در حال سرمایه گذاری در بخش توریسم سلامت هستند.
وی افزود: علاوه بر امکانات خوبی که در بیمارستان های کشور وجود دارد، بیش از 38 گروه مختلف در حال سرمایه گذاری در بخش گردشگری سلامت هستند که حکایت از آینده ای درخشان و پررونق در این بخش دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تحریم های ظالمانه ای که کشور در چند سال اخیر در خصوص تجهیزات پزشکی و خدمات درمانی و دارویی تجربه کرده افزود: پیشرفتی که امروز در حوزه گردشگری سلامت شاهد آن هستیم با وجود همه این تحریم ها صورت گرفته و این نشان از تلاش گسترده در این عرصه دارد.
سلطانی فر با اشاره به گردش مالی 6 هزار و 500 میلیارد دلاری عرصه گردشگری در جهان گفت: درآمد ارزی حاصل از تردد گردشگران، از محل جابه جایی 1 میلیارد 187 میلیون گردشگر به 1250 میلیارد دلار رسیده است و 7 تا 9 درصد از درآمد ناخالص داخلی را، این درآمد به خود اختصاص داده اگر چه که حداقل 9 تا 12 درصد هم به اشتغال افراد انجامیده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: ایران موزه بزرگی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، طبیعی و ... است که ظرفیت های خوبی در عرصه گردشگری دارد اما با وجود آن، تنها 4 درصد از کل ابنیه، زیارتگاه ها، بناها و سایت های تاریخی کشور مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
وی افزود: در هر بخش گردشگری که نگاه می کنیم دارای ظرفیت بالایی هستیم که با بسیج امکانات می توان از بیشترین ظرفیت های گردشگری سلامت استفاده کرد.
وی همچنین اعلام کرد: گردشگری در ایران به تنهایی این امکان را دارد که تمام نیازهای ارزی کشور را تامین کند به این شرط که در یک دوره 10 تا 15 ساله روی امکانات زیربنایی و امکانات حمل و نقل، پذیرایی و دیگر نیازها در این بخش سرمایه گذاری کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به این که سهم ایران در شرایط فعلی از گردشگری سلامت کافی نیست گفت: می توان سهم 2 تا 3 درصدی ایران را از درامدهای گردشگری در یک دوره چند ساله به 5 درصد رساند تا این بخش به اندازه درآمد نفتی کشور، درآمدزا باشد.
نخستین کنفرانس گردشگری سلامت اکو از امروز در رامسر آغاز شده و تا چهارشنبه، اساتید و پزشکانی از کشورهای مختلف عضو اکو در این کنفرانس به ارائه سخنرانی و پانل خواهند پرداخت. در حایشه این کنفرانس نیز نمایشگاهی امروز صبح با حضور سلطانی فر افتتاح شد.
انتهای پیام/