به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران سلطانیفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در چهارمین همایش بینالمللی بازاریابی اینترنتی، اقتصادی و گردشگری شهری گفت: باید به سمت حل مشکلات مختلف صنعت گردشگری رفت تا در آینده صنعت گردشگری ایران نقش پررنگی در رشد و توسعه کشور داشته باشد.
سلطانیفر افزود: صنعت گردشگری همراه با نفت، صنعت و پتانسیلهای کشاورزی میتواند موتور محرکه اقتصاد کشور باشد.
وی در رابطه با درآمدهای صنعت گردشگری در جهان گفت: در سال 2013 حدود 6 میلیارد و 500 هزار دلار توسط گردشگران خارجی و داخلی در اثر فعالیتهای گردشگری به چرخش درآمده است و همچنین 1 میلیون و 187 هزار گردشگر خارجی در سر تا سر جهان هزار و دویست و پنجاه میلیون دلار را به گردش در آورده اند که به علت محدودیتها و سوء مدیریتها سهم ایران کمتر از نیم درصد شد.
معاون رئیس جمهور رتبه ایران از لحاظ جاذبههای گردشگری را اینگونه بیان کرد: ایران به لحاظ جاذبههای تاریخی، مذهبی، فرهنگی و طبیعی و توریسم سلامت میتواند به عنوان یکی از کشورهای دهم تا پانزدهم قرار گیرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه افزود: از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور حدود 3 درصد مورد کشف و استفاده قرار گرفته که 97 درصد از مکانها و سایتها و محوطههای تاریخی هنوز در دل خاک هستند.
وی تصریح کرد: از سال 1309 تا کنون که اولین قانون عتیقهجات به تصویب رسیده حدود یک میلیون بنا و مکان و سایت و محوطه تاریخی در این 84 سال که فقط 31 هزار و صدتا از آنها مورد شناسایی قرار گرفته و البته به ثبت ملی رسیده است.
سلطانیفر افزود: از مکانها و بناهای تاریخی 17 محوطه به ثبت یونسکو رسیده که شهرسوخته در سه ماه گذشته آخرین اثر به ثبت رسیده در این سازمان است.
معاون رئیس جمهور در رابطه با سابقه تمدنی ایران خاطر نشان کرد: ایران یک موزه بزرگ است که به گستره یک میلیون و ششصد و چهل و هشت متر مربع در سرتاسر این خاک قرار دارد و در خودش آثار و بنای کمنظیر و گرانبهایی جای داده و به تازگی با آثار کشف شده سابقه تمدنی ایران به 11هزار سال رسیده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی درخصوص میزان گردشگر خارجی به کشور گفت: به علت وجود اماکن مذهبی در مشهد، قم و شیراز در سال 92 از عراق یک میلیون وششصد هزار نفر و همچنین 500 هزار نفر از کشورهای حاشیه خلیج فارس به ایران وارد شدند.
معاون رئیس جمهور در رابطه با گسترش ورود گردشگران خارجی به ایران گفت: سهم ما میتواند به 2 الی 3 درصد از حجم گردش گردشگران خارجی افزایش یابد که با گسترش و بهبود زیرساختهای حمل و نقل داخلی، هتلها و مراکز بین راهی این امر میسر میشود و همچنین تمایل دولت و ادبیات مناسب با کشورهای خارجی موجب افزایش توریستهای زیادی در ماههای گذشته به کشور شده است.
سلطانیفر در ادامه افزود: در 11 سال آینده رسیدن به درآمد 25 میلیاردی از ورود گردشگران خارجی به کشور دور از دسترس نیست و با عزم و اراده در بخشهای مختلف ما را به رسیدن به این هدف کمک میکند.
وی در رابطه با صنعت گردشگری در دنیا اظهار داشت: در سال 1950 تنها 25 میلیون گردشگر بین کشورها در گردش بوده که در سال 2013 به یک میلیون و 187 رسیده که پیشبینی شده در سال 2020 به یک میلیارد و 600 هزار نفر و در سال 2050 به 2 میلیارد و 600 هزار نفر برسد.
معاون رئیس جمهور گفت: در طول مدت مسئولیت خود در این بخش از سوی هیچ کدام از گردشگران خارجی عدم رعایت عرف و ملاحظات فرهنگی و اخلاقی اعلام نشده است.
وی در رابطه با امنیت گردشگران در ایران تأکید کرد: خیلی از سایتهای گردشگری به نبود امنیت برای گردشگران هشدار میدهند البته ایران بهترین شرایط امنیتی را برای گردشگران خارجی دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در پایان تأکید کرد: سایت جامع و کامل برای معرفی جاذبههای گردشگری برای گردشگران خارجی با همراهی بخش خصوصی در حال راهاندازی است که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام/