به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، ازدواج در جامعه ایرانی، وصلت دو خانواده است نه دو نفر و این یعنی نقش خانواده در انتخاب همسر، خیلی مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید! شناخت خانواده همسر به اندازه شناخت و انتخاب همسر مهم است و شما حتی اگر فکر کنید فرسخ ها دور از خانواده همسرتان زندگی خواهید کرد، باز از سایه آنها در امان نخواهید بود.
چرا خانواده همسر دور انداختنی نیست؟ چون خانواده ها از دو طریق همیشه در زندگی شما حضور دارند. اول به دلیل رابطه نسبی شان با همسر شما که باعث می شود همیشه، حتی از راه دور، تلفن و ابزارهای ارتباطی دیگر از طریق همسرتان در جریان زندگی شما قرار بگیرند و روی آن سایه بیندازند و دوم به دلیل ویژگی هایی که از طریق ژن ها و تربیت، سال ها به همسر شما منتقل کرده اند. بارها گفته ایم و یک بار دیگر می گوییم، تغییر دادن سبک زندگی و عادات و روش هایی که از کودکی در ذهن یک فرد شکل گرفته به هیچ وجه علنی نیست.
حتی اگر همسرتان ادعا کند از سبک زندگی خانواده اش خوشش نمی آید، باز جایی در ناخودآگاه او، مبنای رفتار و قضاوت همان چیزی است که از خانواده آموخته.
هویت فرهنگی همه افراد جامعه به صورت لایه لایه است كه بسیاری از این لایه ها فقط درصورت ارتباط خانواده ها با یكدیگر خود را نشان می دهند چرا كه خانواده هر فردی نشان دهنده بسیاری از ابعاد شخصیتی اوست.
فرهنگهای متفاوت
ازدواج هایی كه امروزه در جامعه رخ می دهد بیشتر به صورت مدرن و بدون نظارت خانواده هاست در حالی كه شناخت خانواده ها از یكدیگر مهمترین مسئله درازدواج است. اما حتما این ضربالمثل قدیمی را شنیدهاید که «مادر را ببین و دختر را بگیر» این یعنی اثر والدین روی فرزندان نهتنها بسیار عمیق است، بلکه حتی پس از ازدواج نیز این اثرات ادامه دارد. خانوادههای سنتی فرزندانی پایبند به سنت تربیت میکنند و خانوادههای متجدد تمام تلاششان بر این است که فرزندانی شبیه خود تربیت کنند. حالا تصور کنید فرزندی که سالها با راه و روشی متفاوت زندگی کرده قرار است تمام زندگیش را با دیگری تقسیم کند. به نظرتان تا چند وقت میتواند دوام بیاورد و خودش نباشد یا تا چند مرتبه میتواند سوءتفاهمات پیش آمده میان همسر و خانوادهاش را مدیریت کند و هر بار توضیح دهد اتفاقات پیش آمده زیر سر تفاوتهاست و قصد و غرضی در کار نیست؟
تفاوت طبقاتی
بسیاری از خانوادهها نسبت به تفاوت طبقاتی نگاهی منفی دارند، در حالی که تفاوت طبقاتی به خودی خود تفاوت تاثیرگذاری نیست، بلکه نگاه آدمها نسبت به این مقوله میتواند این تفاوت را چشمگیر یا تاثیرگذار کند. برخی گمان میکنند ثروتمند بودن در نهایت به مزایایی همچون تحصیلات، شغل خوب یا حتی ویژگیهای رفتاری مانند ادب، نجابت و وقار منتهی میشود، در حالی که شواهد و نمونههای زیادی در زندگی هر کدام از ما وجود دارد که نشان میدهد افراد با سطح درآمد متوسط یا حتی کم توانستهاند فرزندانی با شرافت و مسئولیتپذیر بار بیاورند؛ بنابراین اگر تفاوت طبقاتی میان دو خانواده، مانعی برای انتخاب است، به بررسی بیشتری برای تصمیمگیری نهایی نیاز است. بسیاری از کسانی که در زندگی از خود لیاقت نشان دادهاند و ما آنها را به عنوان انسانهایی موفق میشناسیم کسانی بودهاند که بدون پشتوانه خانواده و تکیه بر توانایی خویش مسیرشان را یافتهاند.
وصلتی برای دوستداشتن
وقتی به یک نفر بله میگویید و تصمیم میگیرید همسرش باشید، علاوه بر همسر بودن، عروس یا داماد یک خانواده بزرگتر میشوید و باید شریک غم و شادی آنان هم باشید. در صورتی که نتوانید با آنها ارتباط درستی داشته باشید اولین ضربه به رابطه خودتان و همسرتان وارد میشود. ممکن است همسرتان در دوراهیهای سختی برای انتخاب، میان شما و خانوادهاش قرار بگیرد و مجبور باشد قاضی ناخواسته میان شما باشد. حالا هر تصمیمی که بگیرد یک طرف را ناراحت و طرف دیگر را راضی کرده است. به نظرتان این وضع چقدر دوام میآورد؟ ضمن این که دوست داشتن فقط یک حس نیست بلکه امری پویاست که میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات در طول زندگی باشد.
فرزند آینده را دریابید
با تمام این تفاوتها برخی جوانان در نهایت تصمیم به ازدواج میگیرند، چرا که گمان میکنند مسیر زندگی آنها را سازگار خواهد کرد، در حالی که با ورود فرزندان دیگر فقط شما نیستید که باید با این تفاوتها کنار بیایید. معمولا فرزندان در چنین خانوادهای با روابطی از هم گسسته و مشکلدار مواجه میشوند، روابطی که آنها را دچار سردرگمی میکند. آنها در این شرایط نمیدانند آیا اجازه دارند پدربزرگ و مادربزرگشان را دوست داشته باشند؟ مبادا این علاقه سبب دلگیری پدر یا مادرشان شود؟ با بزرگ شدن فرزندان، زمانی که باید هویتی برای خویش انتخاب کنند، نمیدانند آیا با فرهنگ و باورهای مادر چالش کنند یا با فرهنگ و باورهای پدر. چنین موقعیتی بستری برای سرکشی، آشفتگی خانواده، از بین رفتن روابط صمیمانه و در نهایت عدم احراز یک هویت سالم برای نوجوان فراهم میآورد.
اصالت خانوادگی
اصالت خانوادگی اصطلاح دهان پرکنی است که انگار شامل تمام خصوصیات و ویژگیهای مثبت است. بسیاری از پسران و دختران هم داشتن خانواده اصیل را معیاری مهم برای انتخاب میدانند، اما براستی خانواده اصیل یعنی چه؟
حقیقت این است که در جامعه کنونی هیچ تعریف ثابت و دقیقی از اصالت وجود ندارد، چرا که هر کس با توجه به شرایط خود و عرف جامعه تعریفی برای اصالت دارد. برخی اصالت را ثروتمند بودن یک خانواده تعبیر میکنند حالا اگر این ثروت از نیاکان به ارث رسیده باشد که چه بهتر! برخی دیگر هم داشتن خانوادهای تحصیلکرده را معیار اصالت میدانند. عدهای نجیب و خوشنام بودن یک خانواده را در یک محله اصالت میدانند و عدهای دیگر مذهبی و معتقد بودن را.
اصیل در واژه به معنای اصل بودن و ریشه داشتن است. یعنی اگر به سادهترین شکل بخواهیم اصالت را معنا کنیم، اصالت اشاره دارد به داشتن یک پدر و مادر خوب و نه چیزی بیش از این، اما افراد زیادی برای توصیف یک خانواده از این واژه استفاده میکنند، فارغ از درست یا غلط بودن این تعابیر، وقتی معیاری مثل اصالت را مطرح میکنید و خواهان خانوادهای اصیل هستید روشن کنید که اصالت از نظر شما و خانوادهتان به چه ویژگیهایی اطلاق میشود و مراقب باشید مبادا دیگران را با خطکش خودتان بیاصالت بخوانید و در کنار خطکش خودتان حتما خطکش خداوند را هم در نظر داشته باشید که میفرماید: گرامیترین شما نزد من با تقواترین شماست.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
خونواده خودم اروم،مذهبي،مودب،بانظم،هدفمند هستند و خونواده همسرم دعواگرا،بي نظم،بدقول،بد دهن،عدم احترام متقابل
بنه تنها خودم اذيت ميشم بلكه تمام فكرم اينه نكنه بچم اينده ها از رفتار اونا تاثير بپذيره؟متاسفانه راه برگشت ندارم.انگارافتادم تو تنور وتا اخرعمربايد بسوزم.
همسرم خصوصيات خوب داره اما بازم خيلي برخوردهاش شبيه خونوادشه...كاش يه مشاور خوب برام پيدا ميشد.