به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از راشاتودی ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم "دکتر روزالین فولر " محقق ،کارشناس و استاد دانشگاه ملی ایرلند نوشت : تا همین چند ماه گذشته نیز تحریم بعنوان یکی از ابزارهای تنبیهی در قوانین بین المللی حضور داشت . اما اکنون این مسئله مشخص شده که این سیاست نه تنها موجب بدست آوردن اهداف مورد نظر نمی شود بلکه راهی است برای اعمال فشار بر شهروندان بی گناه در یک کشور ؛ ابزاری که برای اعمال فشار بر سیاسیون یا مقامات مورد نظر کشور تحریم کننده بی اثر بوده است .
بنابراین باید از خوابی که در آن کشوری با اعمال تحریم بر علیه کشور دیگر می تواند به اهداف خود برسد , بیدار شویم . این نوع اقدامات فرسوده و قدیمی از سوی ایالات متحده , کانادا و اتحادیه اروپا علیه روسیه اعمال گردید . بانک ها , کارخانجات انرژی , روس نفت و گازپروم بانک از جمله مواردی هستند که از سوی این کشورها در روسیه مورد تحریم قرار گرفته اند .
همچنین کشورهای غربی دارایی های برخی از افراد و مقامات روسی را _ که به ادعای مقامات غربی نزدیک به ولادیمیر پوتین هستند _ بلوکه کرده و مانع صدور هرگونه روادید برای آنها می شوند . این تحریم های و فشارهای غربی با پیوستن کریمه به روسیه در اوایل سال جاری بیش از پیش تشدید گردید . به گفته مقامات آمریکا ریشه تحریم های ضدروسی آنها سیاست های مسکو در اوکراین و بخصوص حمایت های پوتین از جدایی طلبان در شرق این کشور می باشد .
در ادامه این مقاله آمده است : روسیه نیز در واکنش به این تحریم ها واردات محصولات کشاورزی خود از شمال آمریکا و اروپا ممنوع کرد . مسکو همچنین اعلام کرد قصد دارد به سازمان تجارت جهانی شکایت کند چرا که اعمال تحریم های غربی بر ضد روسیه طبق قوانین بین المللی غیرقانونی محسوب می شود . بر این اساس مسکو مجاز است در پاسخ به تحریم ها اقدامات تلافی جویانه انجام دهد .
این نکته غیرقابل اغماض است که کشورهای غربی مدتهای طولانی است که تلاش می کنند ذخایر نفت و گاز را در اوکراین در امنیت نگه دارند و از به مخاطره افتادن آن جلوگیری کنند . اما دشوار است بفهمیم چگونه سرنوشت یک خط لوله گازی اوکراین در یک سرزمین خارجی می تواند ضرورت منافع امنیتی در حال حاضر را شکل دهد .
احتمال دیگری نیز وجود دارد که می توان ریشه تحریم هایی که طی ماه های اخیر بر ضد روسیه اعمال شده در آن یافت : کودتا علیه ویکتور یانکوویچ و حذف وی از سمت ریاست جمهوری اوکراین به این دلیل که وی تصمیم داشت قرارداد تجارت آزاد بجای اتحادیه اروپا با روسیه امضا کند .
اگر توجیهات مقامات آمریکایی و اروپایی را درباره به خطر افتادن منافع امنیتی غرب توسط سیاست های مسکو در اوکراین بپذیریم , پس باید به منافع امنیتی روسیه در سوریه نیز که مدت سه سال است توسط واشنگتن و هم پیمانان غربی و عربی آن در خطر قرار گرفته توجه کرد .
در انتهای این مقاله آمده است : آنچه اکنون از اعمال تحریم هایی که آمریکا و اروپا بر ضد مسکو اعمال کرده اند ،حاصل شده می توان دریافت که نتایج مورد نظر واشنگتن که همانا عقب نشینی پوتین از موضع گیری های خود در قبال اوکراین و جدایی طلبان شرق این کشور است ،بدست نیامده است .
انتهای پیام /