پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست در گزارشی به قلم "بیل وان اوکن" نوشت: همزمان با گسترش مداخله نظامی آمریکا در عراق و تجهیز کردها از سوی این کشور، بغداد با بحران سیاسی مواجه شده است که واشنگتن مسبب اصلی آن است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، ورلد سوسیالیست نوشت: "نوری مالکی" نخست وزیر عراق یکشنبه در نطقی تلویزیونی از فواد معصوم رئیس جمهور و سیاستمدار کرد این کشور به علت خودداری از معرفی وی به عنوان نخست وزیر انتقاد و این اقدام را کودتا علیه قانون اساسی و روند سیاسی این کشور توصیف کرد. 

ساعاتی بعد، رئیس جمهور عراق حیدر العبادی یکی از دو معاون رئیس مجلس این کشور را به عنوان نخست وزیر انتخاب کرد و یک ماه به وی مهلت داد تا دولت جدید را تشکیل دهد. 

انتخاب حیدر العبادی مورد استقبال مقامات آمریکا قرار گرفت و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این اقدام را گامی امیدبخش و رو به جلو  خواند. اوباما و جو بایدن معاون وی در تماس با حیدر العبادی انتخاب وی به عنوان نخست وزیر را تبریک گفتند و متعهد به حمایت از وی شدند. اوباما در این گفتگوی تلفنی از حیدر العبادی خواست تا هرچه سریعتر کابینه جدید را تشکیل دهد. 

وی همچنین اعلام کرد حملات هوایی آمریکا علیه داعش، در روزهای گذشته در پیشبرد آنچه وی اهداف نظامی محدود واشنگتن در عراق می داند موثر بوده است؛ حملاتی که از زمان عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق در اواخر سال 2011 میلادی نخستین مداخله نظامی آمریکا در این کشور محسوب می‌شود. 

مقامات دولت اوباما و رسانه های آمریکا ، مالکی را مسبب بحرانی می دانند که نتیجه اصلی هشت سال جنگ آمریکا و اشغالگری این کشور در عراق است؛ جنگی که بر اثر آن حدود یک میلیون عراقی جان خود را از دست دادند. 

مقامات آمریکایی هم اکنون در عین اینکه خود را حامی قانون اساسی عراق می دانند به رویکردی علیه مالکی متوسل شده اند.

شاید باور ادعاهای اوباما در خصوص اینکه انتخاب حیدر العبادی می تواند تشکیل دولتی را به دنبال داشته باشد که گروه های مختلف عراق را با یکدیگر متحد و خواست همه عراقی ها را تامین می کند دشوار باشد. 

مالکی در اظهارات یکشنبه شب خود به طور مستقیم از ارتش عراق خواست از قانون اساسی حمایت کند.

در پس ادعاهای دروغینی که هدف از مداخله آمریکا در عراق را حمایت از شهروندان آمریکایی و کمک به اقلیت ایزدی عنوان می کند ، امپریالیسم آمریکا در تلاش برای بهره برداری از بحران کنونی عراق به عنوان ابزاری برای اعمال مجدد کنترل خود بر این کشور و ترسیم مجدد نقشه خاورمیانه مطابق با منافع  واشنگتن است. هنوز نتایج مداخله به اصطلاح بشردوستانه(!) آمریکا در عراق آشکار نشده است. 

در واقع نگرانی های آمریکا در خصوص اربیل تنها به خاطر شهروندان آمریکایی نیست بلکه منافع شرکت های آمریکایی همچون اکسون موبیل ، شورون و شرکت های کوچکتر نیز در این منطقه در معرض خطر قرار دارد. فعالیت این شرکت ها بر خلاف موافقت دولت مرکزی عراق صورت می گیرد که تاکید دارد به تنهایی می تواند با شرکت های خارجی قراردادهای نفتی منعقد کند. 

حیدر العبادی ماه ژوئن حملات هوایی آمریکا را علیه داعش خواستار شد و در عین حال هشدار داد چنانچه واشنگتن در این زمینه وارد عمل نشود ، دولت عراق خواستار مداخله ایران خواهد شد. این در حالی است که تاثیر حملات هوایی آمریکا بر اوضاع عراق هنوز مشخص نیست. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار