مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: حمایت غیر مستقیم دولت از طریق ارائه منابع اقتصادی و واگذاری امتیاز فروش برخی محصولات به صندوق ذخیره فرهنگیان می تواند به رشد اقتصادی صندوق، تامین منافع فرهنگیان عضو و در نهایت به افزایش نشاط در بین معلمان بیانجامد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، شهاب الدین غندالی در گردهمایی رؤسای مراکز اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سراسر کشور و حوزه ستادی این وزارتخانه که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به فلسفه وجودی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: این صندوق در سال 1374 با پیشینه مطالعات علمی و با هدف همکاری های دولت و معلمان و ارتقای سطح معیشت فرهنگیان شکل گرفت تا بتواند با ایجاد نشاط در جامعه معلمان، سطح آموزش در کشور را بالا ببرد.

وی افزود: گرچه صندوق ذخیره یک مجموعه اقتصادی است که طبق قانون تجارت عمل می کند و رنگ و لعاب بخش خصوصی دارد ولی در حقیقت این مؤسسه ابزاری در دست دولت، وزارت آموزش و پرورش و شخص وزیر است تا جامعه تعلیم و تربیت را با نشاط بیشتری همراه کند.

مدیرعامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، با اشاره به وظایف دولت در قبال جامعه تعلیم و تربیت و لزوم حمایت های مستقیم و غیرمستقیم از فرهنگیان اظهار داشت: با توجه به بودجه تنظیم شده دولت در سال 1394 بیش از 150 هزار میلیارد تومان هزینه پرداخت حقوق و هزینه های جاری - غیر از هزینه عمرانی - در نظر گرفته شده است، طبعاً با توجه به درآمدهای دولت، توان افزایش حقوق برای دولت میسر نیست و به اعتقاد بنده ظرفیت دولت در بخش حمایت های مستقیم از نظام تعلیم و تربیت اشباع است.

غندالی با تأکید بر اینکه مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در بخش حمایت های غیرمستقیم دولت از فرهنگیان معنا می یابد، تصریح کرد: این مؤسسه ابزاری در دست دولت برای تحقق حمایت های غیر مستقیم از جامعه تعلیم و تربیت است، لذا اگر دولت بتواند از راه های مختلف بخش های خصوصی همچون صندوق ذخیره که سهامدار آن بیش از 800 هزار نفر فرهنگی است را حمایت کند و از ظرفیت های این گونه مؤسسات در انجام  پروژه های کلان کشور استفاده کند، قطعاً از تولید ثروت ناشی از آن برای حمایت از جامعه هدف بهره مند خواهد شد.

وی با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان نهادی مالی متأثر از دولت است که با فعالیت در صحنه بخش خصوصی امکان تولید ثروت دارد اظهار داشت: دولت با هدایت پروژه های کلان کشور به سوی این مؤسسه می تواند حمایت غیر مستقیم خود را از جامعه فرهنگی کشور محقق سازد.

غندالی با اشاره به حمایت های بی دریغ وزیر آموزش و پرورش از ظرفیت های صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: روابط عمومی های آموزش و پرورش سراسر کشور، زبان گویای فعالیت های نهاد تعلیم و تربیت هستند که می توانند با اطلاع رسانی صحیح و به موقع زمینه اعتماد سازی و افزایش تعداد سهام داران صندوق را فراهم کنند.

وی ادامه داد: باید فرایندی را ایجاد کنیم تا بتوانیم ضمن اعلام سالیانه موجودی صندوق، صورت حساب اعضا، ارزش افزوده و سهام مالکانه افراد را به آنان ارائه دهیم تا اعضا از میزان دارایی خود به صورت شفاف اطلاع پیدا کنند.

غندالی از تأسیس سازمان رفاهی معلم به وسیله وزارت آموزش و پرورش در آینده ای نزدیک خبر داد و خاطر نشان کرد: اساسنامه و چگونگی فعالیت آن با کمک کارشناسان در حال طراحی و تدوین است که اطلاع رسانی در این موضوع در زمان مناسب و توسط شخص وزیر صورت خواهد گرفت.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اعلام اینکه نیمی از سرمایه های صندوق قابل استفاده در سرمایه گذاری ها نیست، عنوان کرد: با وجود رکود اقتصادی حاکم بر کشور در حوزه های بازار بورس و املاک توانستیم برای سال مالی جاری بیش از هزار میلیارد تومان سودآوری حاصل کنیم. این در حالی است که همزمان نرخ تورم در کشور نیز تا حد زیادی پایین آمده است و همین مساله ارزش واقعی سود حاصله را بیش از 25 درصد افزایش می دهد.

وی افزود: این دستاوردهای ارزنده در دوران کوتاه مسوولیت آقای فانی، وزیر محترم آموزش و پرورش حاصل شده است لذا تهمت زنی و برچسب سیاسی کاری به ایشان، از جمله جفاهایی است که به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

وی همچنین به اشراف کامل آقای فانی به وظایف و سیاست های صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره و تصریح کرد: نگاه به صندوق نباید شخصی، حزبی و جناحی باشد بلکه باید به صورت کلان امور صندوق پیگیری شود از این رو تیم مدیریتی جدید در حال طراحی سازوکارهایی برای رسیدن به این منظور است. در این راستا قرار شده سطح بنگاه داری موسسه به زیر 15 درصد برسد تا تغییرات مدیریتی در سطح مدیریت کلان موسسه بر فعالیت و ثبات اقتصادی شرکت های زیر مجموعه آن، تاثیر منفی نگذارد و سودآوری صندوق و تامین منافع معلمان در هر وضعیتی مستمر باشد.

غندالی همچنین از پرداخت 56 میلیارد تومان از مطالبات بازنشستگان صندوق در سال 92 خبر داد و افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان معمولا در کمتر از یک ماه پس از خروج اعضا از موسسه با آنها تسویه حساب می کند اما به دلیل عدم وجود نقدینگی در صندوق در سال گذشته، پرداخت مطالبات برخی از بازنشستگان عزیز با تاخیر چند ماهه مواجه شد که از این بابت از آن ها عذر خواهی می کنیم.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان بر لزوم حمایت وزارت نفت، صندوق توسعه ملی و بخش های مختلف دولت در سرمایه گذاری های صندوق تاکید کرد و اظهار داشت: اعضا و روابط عمومی استان ها و مناطق با چشمان تیز و حساسیت خاص می توانند این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و در عین حال می توانند از انحراف های احتمالی جلوگیری کرده و در نهایت از منافع اعضای صندوق صیانت کنند.
 
در این گردهمایی علیرضا جدایی، رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش گفت: روابط عمومی از یک سو مدافع منافع سازمان و از سوی دیگر حافظ منافع مخاطبان است. در صندوق ذخیره فرهنگیان، سازمان، آموزش و پرورش است و مخاطبان نیز معلمان هستند. بنابراین در هر دو سو دفاع از کیان معلم، منافع معلم و سازمان آموزش و پرورش از ضرورت های اجتناب ناپذیر است.

وی همچنین تصریح کرد: مدیر عامل و اعضای هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان از مدیران خوشنام کشور هستند و در همین حال شخص آقای وزیر نیز در تمام جلساتی که به نام صندوق ذخیره فرهنگیان بوده با تمام قوا مدافع مدیران موسسه و منافع فرهنگیان بوده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار