اطلاعیه مشترک سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران:
اطلاعیه مشترک سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران:
به گزارش
گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران و به نقل از وب دا؛ با توجه به اهمیت موضوع کیفیت و ایمنی فرآورده های غذایی به ویژه لبنیات و نگرانی های مردم و پیگیری رسانه های جمعی در روزهای اخیر درباره مصرف روغن پالم در فرآورده های شیر و لبنیات، نتایج اقدامات دستگاه های مسئول طی اطلاعیه ای برای آگاهی عمومی اعلام شد:
در این اطلاعیه با بیان اینکه، در روزهای اخیر بازرسین و مامورین وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ،سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو از صدها واحد تولیدی شیر و لبنیات و همچنین از سطح بازار بازرسی و نمونه برداری های گسترده بعمل آورده اند، تاکید شده است: نتایج بررسی ها در این خصوص نشان دهنده بروز تخلف در تعدادی از واحدهای تولیدی فرآورده های لبنی پرچرب بوده است که با مدیریت و نظارت سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو، تولید و عرضه آنها به بازار ممنوع شده است. کما اینکه در ایام قبل نیز هر دو سازمان با تخلفات انجام شده برخورد قانونی به عمل آورده اند و در کلیه مواردی که بروز تخلف در آزمایش های تکمیلی احراز شود، متخلفین به دستگاه های قضایی معرفی شده و پروانه های کاربرد علامت استاندارد و پروانه های بهداشتی تولید و ساخت فرآورده های مذکور باطل می شود.
بر اساس این اطلاعیه، با توجه به ضرورت ترویج و تلاش برای افزایش سرانه مصرف فرآورده های لبنی در کشور، خاطر نشان شده است که نظارت های وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف با شدت و جدیت ادامه خواهد داشت و از این تاریخ ، مصرف فرآورده هایی که با مجوز رسمی به بازار عرضه می شوند، بلامانع است و بدیهی است توصیه از جنبه تغذیه ای به مردم کماکان کاهش مصرف فرآورده های لبنی پرچرب می باشد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: با توجه به این که در سالهای گذشته برای فرآوده های لبنی و فرآورده بستنی،استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را می دهد،مقرر گردید به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده،استانداردهای مربوطه بازنگری شود به نحوی که نسبت به حذف چربی گیاهی و یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام گردد. در این خصوص سازمان غذا و دارو نسبت به بازنگری پروانه ساخت فرآرده های مذکور اقدام نموده است و نتایج فعالیت هر دو سازمان در این خصوص با هدف کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریورماه 1393 به اطلاع عموم می رسد.
در پایان این اطلاعیه تصریح شده است: براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، موضوع کاهش واردات روغن پالم به کشور و ارتقاء کیفیت روغن های وارداتی به کشور با جدیت پیگیری می شود. در سال جاری نیز سقف واردات روغن پالم حداکثر 30درصد کل واردات روغن در نظر گرفته شده است که با اجرای آن، سرانه مصرف روغن پالم کشور از 10 کیلوگرم به 7 کیلوگرم که معادل سرانه جهانی است، کاهش خواهد یافت و به جای آن روغن های گیاهی مناسب وارد کشور خواهد شد.
انتهای پیام/