سفیر سابق ایران در چین گفت: با پیوستن روسیه به ایران برای ایستادگی در برابر آمریکا، احتمال دارد بعضی از کشورها مثل چین و شاید برزیل و چه بسا بعضی از کشورهای جنوب شرق آسیا وارد این جریان بشوند.

"جواد منصوری" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران گفت: آمریکا در مقابل توافق انرژی ایران و روسیه موضعی بی‌سابقه‌ گرفته‌ است، به گونه‌ای که عملا حق دخالت در تمام کشورها را برای خود محفوظ داشته و به این ترتیب یک حاکمیت بی‌چون و چرا و نادیده‌گرفتن حاکیمت اقتصادی و سیاسی بر دولت‌ها را تحمیل می‌کند.

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: به نظر می‌رسد ایران و روسیه باید به طور جدی و قاطعانه در برابر این قضیه ایستادگی کنند و اجازه ندهند آمریکا در این مسئله به نتیجه برسد، زیرا اگر آمریکایی‌ها بتوانند در این قضیه نظر خودشان را تحمیل کنند، ممکن است زمینه‌ای شود تا در سایر مسائل هم ورود کنند و به این ترتیب مشکلات بزرگی را برای کشورهای دیگر به وجود آورند.

سفیر سابق ایران در چین با اشاره به پیوستن روسیه به ایران برای ایستادگی در برابر آمریکا گفت: احتمال دارد بعضی از کشورها مثل چین و شاید برزیل و چه بسا بعضی از کشورهای جنوب شرق آسیا وارد این جریان بشوند، اگرچه فعلا نمی‌توانیم به طور قطع پیش‌بینی کنیم.

منصوری با بیان اینکه به غیر از مسئله شکسته شدن تحریم‌ها بحث شکسته شدن ادعای ابر قدرتی آمریکا هم حائز اهمیت است، اظهار داشت: با این توافق داعیه ابر قدرتی و تک قدرتی آمریکا از بین می‌رود، و علاوه بر این به سایر دولت‌ها هم این اجازه را می‌دهد، که آنها هم اقدام مشابهی را برای شکست تحریم‌های آمریکا انجام دهند و نیز دولت‌ها از جمله ایران و روسیه می‌توانند به برنامه‌های خودشان خارج از اراده آمریکا ادامه دهند.

وی با بیان اینکه مسئله مقابله با آمریکا می‌تواند در ابعاد سیاسی و بین‌المللی هم وارد شود، تأکید کرد: فعلا فقط تبدیل شدن به یک میدان چالشی از آن انتظار می‌رود، و این که بتواند به یک فضای درگیری تبدیل شده و بتواند به نتیجه برسد بعید است، براساس برنامه‌ریزی که دولت آمریکا در برخورد با ایران دارد، محدودیت و ایجاد موانع در همه زمینه‌ها به عنوان یک برنامه جدی پیگیری می‌شود.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به مسئله فروش نفت و اطلاعاتی که آمریکایی‌ها از وابستگی فروش نفت ما دارند، تاکید کرد: آنها اصرار دارند فروش نفت ما در سطح حداقل انجام شود، تا ما با مشکلات زیادی مواجه شویم، و در عین حال بعضی از خریداران ما هم دچار مشکل نشوند.

وی افزود: آنها تلاش می‌کنند فروش نفت ما را به حداکثر 800 تا 900 هزار بشکه در روز محدود کنند، و اگر قرار باشد براساس قرارداد با هر کشور دیگری از جمله روسیه بحث پایاپای کردن نفت و کالاهای دیگر را دنبال کنیم، عملا به این معناست که فروش نفت ما بالاتر از میزانی است که آمریکا تعیین کرده و براساس آن باید برنامه‌های خودشان، برای فشار بر ایران را اجرا کنند.

منصوری با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه ما و روسیه، به عنوان دو کشوری که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند، می‌تواند کمکی به دور زدن بعضی از تحریم‌ها علیه دو کشور باشد، خاطرنشان کرد: این اقدام در برابر ظلمی که آمریکا به صورت یک طرفه به هر دو کشور تحمیل کرده یک بی‌‍اعتنایی محسوب می‌شود.

این کارشناس سیاست خارجی در پایان اظهار داشت: آنها فکر می‌کنند این توافق می‌تواند آغازی برای شکست برنامه‌های تحریمی که در دو کشور و کشورهای دیگر تحمیل کرده‌اند باشد، و ممکن است این مدل از قرارداد برای ایران هم به کار گرفته شود.
 
شایان ذکر است به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، "دیوید کوهن" معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفته است" اگر ایرانی‌ها و روس‌ها بخواهند چنین قراردادی( قرداد انرژی ایران و روسیه) را پیش ببرند، این قرارداد نگرانی‌های عمده‌ای را دامن خواهد زد."

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار