حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، درباره اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان اظهار داشت:به طور کلی جامعه امروز جامعه فراغت و تمدن امروز تمدن فراغت نام دارد ، به عبارت دیگر یکی از موارد دیگر نشان دهنده پیشرفت از جوامع دیگر محسوب میشود این است که برای فراغتشان برنامهریزی مناسبی دارند ، اما در جامعه ما تعریف درستی از این اوقات فراغت نشده است و متاسفانه برای فرد زمانبندی فشردهای در نظر میگیرند که فرد دیگر قادر به نفس کشیدن نیز نمیباشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه در جامعه امروز برای اوقات فراغت برنامه درستی نیست و فشرده بودن برنامه روزانه برای فرد نه تنها مطلوب نیست بلکه خستگی مضاعف برای او درپی دارد و آرزوی بازگشایی مدارس را خواهد داشت از سوی دیگر خانوادههایی هستند که برای فرزندان برنامه خاصی ندارند و متاسفانه دچار خلاء فراغت میشوند. و حتی شاهد درگیری افراد خانواده در ایام تعطیل ناشی از خلاء فراغت میباشیم.
وی افزود به نظر میرسد اوقات فراغت خیلی سخت گیرانه یا اوقات فراغت بدون برنامه ، آسیبهایی برای فرد همراه دارد.پس باید از روش متعادل استفاده کنیم،روششی که هم برنامه ریزی داشته باشد و هم آرامش فرد حفظ شود و هم برای آینده اش برنامهای داشته باشد.
مقدم در ادامه بیان کرد:این مسئله که اوقات فراغت به یادگیری فنون مختلف برای آینده بپردازیم،تفکر درستی نیست و تنها باید زمان کوتاهی را برای آموزشهایی که در آینده مورد نیاز است اختصاص دهیم ابراهیمی مقدم در پایان خاطرنشان کرد:فشردگی برنامه فراغت افسردگی درپی خواهد داشت و مهمتر از آن بیتوجهی به این موضوع نیز آسیبهایی همانند پوچی،ناامیدی،هدر رفتن عمر،اعتیاد، را درپی خواهد داشت.
انتهای پیام/