به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ، دلاور بزرگنیا درباره شبهه اخیر مبنی بر صدور و فعالیت گنجیاب و آموزشهای گنجیابی گفت: براساس قانون و مقررات میراث فرهنگی کشور هرگونه حفاری، دخل و تصرف به ویژه در مناطق تاریخی و باستانی، جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.
وی گفت: کاوش و گمانهزنی تپههای باستانی و محوطههای تاریخی که سازمان متولی ثبت و حفاظت از این محوطهها است با مجوز رسمی و امضای تفاهمنامه و حضور باستانشناسان و ناظران دستگاههای مربوطه صورت میگیرد.
این مسئول با بیان اینکه حراست از میراث فرهنگی وظیفه هر ایرانی است، گفت: پیگیری مردم و به ویژه رسانهها بهترین بازوی نظارتی برای حفظ و حراست از میراث ملی است.
بزرگنیا یادآور شد: امکانات در اختیار سازمان بسیار کمتر از ظرفیتهای موجود در استان است و انتظار داریم با پیگیری مردم و به ویژه رسانهها از میراث فرهنگی به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری برای رونق صنعت توریسم حراست شود.
بزرگنیا با اشاره به اینکه تورهای گردشگری براساس تعاریف گردشگری دارای شرایط خاصی است، افزود: دفاتر خدمات مسافرتی و شرکتهای گردشگری که تحت نظارت و مجوز سازمان هستند متولی برگزاری سفرهای گروهی در قالب تور شناخته میشوند.
وی گفت: هرگونه تور بدون مجوز غیرقانونی است و در صورت برگزاری یا ارائه هرگونه شکایاتی با برگزارکنندگان برخورد قانونی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به سفرهای گروهی از طریق مراکز رسمی مورد تایید سازمان تاکید کرد و افزود: دفاتر خدمات مسافرتی مجاز استانداردهای لازم را دارند و تنها با داشتن این موارد به آنها مجوز اعطا میشود با توجه به اینکه اگر تخلفی توسط این دفاتر صورت گیرد، مسافر تحت حمایت سازمان بوده و با دفاتر متخلف براساس قانون برخورد میشود.
بزرگنیا ابراز کرد: در حال حاضر 215 دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در سراسر استان با مجوز و نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در زمینه تورهای ورودی و خروجی فعالیت میکنند.
وی متذکر شد: با پیگیری این اداره کل محرز شد توری برای گنجیابی و یا آموزشهای مربوط با آن در استان مازندران صورت نگرفته است و سایتی در مجازی که اقدام به تبلیغ، فروش ،اجاره دستگاههای گنجیاب و برگزاری کمپینگهای آموزش گنجیابی کرده براساس گزارش اداره کل از طریق مراجع ذیصلاح در دست پیگیری است./ز