به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،آن لاین از غزه. تصور کنید شما در خانه پای اینترنت نشستهاید و مشغول سرک کشیدن به شبکههای اجتماعی هستید و کسی دیگر زیر بمباران غزه، جدیدترین وضعیت خودش و غزه را در شبکههای اجتماعی مینویسد و تجربههای شخصیاش از جنگ نابرابری که در دوقدمیاش رخ داده، را با کاربران شبکههای اجتماعی در میان میگذارد. اتفاقی که الان، درحال رخ دادن است و چندتن از ساکنان غزه، لحظه به لحظه اخبار غزه و مشاهداتشان از این جنگ را با دیگران به اشتراک میگذارند.
یکی از تفاوتهایی که امسال در انعکاس اخبار جنگ علیه غزه در مقایسه با دور قبل آن در سال 2009-2008 ایجاد شده است، گستردگی بسیار بیشتر شبکههای اجتماعی نسبت به 5 سال پیش است که باعث شده اخبار به صورت لحظه به لحظه و بدون واسطه از رویدادها توسط شهروند-خبرنگاران مستقر در این منطقه مخابره شود.
این گزارش، مروری بر یادداشتها و عکسهای برخی فعالان شبکههای اجتماعی است. زاویه دید متفاوت این افراد از باریکه غزه، از جمله نکات قابل تامل یادداشتهای آنان است. چندتن از وقایع نگاران آنلاین در غزه، اینها هستند:
مَدس گیلبرت(Mads Gilbert): پزشک 67 ساله نروژی که با نامه اعتراضآمیزش به اوباما معروف شد. او در هر دو جنگ برای کمک به مداوای مردم، به غزه شتافت و در بیمارستان شفا مستقر است.
فرد اکبلاد(Fred Ekblad): سوئدی- 23 ساله- فعال طرفدار فلسطینی که از پیش از جنگ در غزه بوده است.
جو کاترون(Joe Catron): آمریکایی-34 ساله- فعال طرفدار فلسیطین
اکرم الستاری(Akram Al Satarri): فلسطینی- 38 ساله- خبرنگار تلویزیونی
هلا الصفدی(Hala Alsafadi): فلسطینی - 24 ساله- خبرنگار تلویزیونی و مدرس زبان انگلیسی
محمد اسد(Mohammed Asad): فلسطینی- 30 ساله- عکاس
این یادداشتها، مشاهدات این 6 نفر از وقایع غزه است. آخرین وقایعنگاریهای آنان از غزه طی چند روز گذشته را بخوانید.
دوشنبه 13 مرداد- ساعت 7:40
جو: بعد از ساعتها آرامش نسبی –یعنی فقط پهبادها بودند- صداهای مهیبی از نزدیکی بیمارستان شفای غزه شنیده میشود.
دوشنبه 13 مرداد- ساعت 3:30
هلا: خداحافظ مادر
ساعت1 بامداد
هلا عکسی از صبا الجعفراوی را با شرح "این عکس مرا کشت، خدایا بسه" به اشتراک گذاشت.