آزاد شدن نرخ ارز در بورس و افزایش قیمت محصولات، قدرت خرید برخی مصرف کنندگان واقعی کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، طی سالهای گذشته اختلاف قیمت محصولات پتروشیمی ارائه شده در بورس و بازار آزاد یکی از مشکلات اصلی این صنعت به شمار می رفت، زیرا نرخ ارز در بورس بر اساس نرخ مبادله ای بود در حالی که در بازار نرخ ارز آزاد بود، در نتیجه دلالان بیشتر محصولات ارائه شده در بورس را خریداری و در بازار آزاد با نرخ ارز آزاد و بالاتری می فروختند، از این رو این محصولات به دست نیازمند واقعی نمی رسید.

 میزان عرضه نسبت به تقاضا در بورس دوبرابر شده، در نتیجه اختلاف قیمت ۱۵ درصدی محصولات در این دو بخش از بین رفته است.

 از سوی دیگر برخی مجتمعهای بالادستی محصولات خود را به جای نقدی، به صورت اعتباری و سه ماهه در بورس عرضه می کنند.
 
برخی واحدهای پتروشیمی در کشور در ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط خاص این ماه معمولا با ظرفیت کمتری کار می کنند، آثار مثبت تصمیم دولت در زمینه تک نرخی کردن قیمت ارز در بورس و بازار آزاد با افزایش تولید محصولات پتروشیمی بعد از ماه مبارک رمضان بیشتر خود را نشان می دهد.
 
اکثر مجتمعهای پتروشیمی کشور بر مبنای گاز طبیعی ،در آینده با توجه به تفاوت قیمتی گاز با سایر خوراکها در صورت اشباع شدن بازار پتروشیمی و کاهش قیمت این محصولات این واحدهای غیر گازی در کشورهای دیگر هستند که مجبور به تعطیل کردن خط تولید خود هستند.
 
کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران پیش با افزایش میزان خوراک، تولید مجتمعهای پتروشیمی کشور بزودی افزایش می یابد ،در صورت پایداری در تامین خوراک، امسال تولید محصولات پتروشیمی کشور به حدود ٤٨ میلیون تن خواهد رسید.
 
راه اندازی فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی تحولی بزرگ در زمینه تامین خوراک پتروشیمی ها در بخش متان، اتان و میعانات گازی ایجاد خواهد شد،با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده امسال ١٠٠ میلیون متر مکعب گاز طبیعی یا متان از طریق این فازها به تولید کشور افزوده می شود که می تواند کمک زیادی به مجتمعهای پتروشیمی مصرف کننده کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: بورس ، کالا ، سازمان ، قدرت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار