به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،«راحله عسلی»، افزود: در دهههای اخیر تغییرات غلط در سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی سبب شده تا بیشتر زنان، تحرک کافی ندارند و عدم تحرک و استفاده از غذاهای آماده و فست فود موجب افزایش آمار سرطانها شده است.
وی ادامه داد: سبک زندگی سالم و گنجاندن یک برنامهی ورزشی منظم باعث کاهش خطر ابتلا به سرطانها و عامل برخورداری از یک زندگی با نشاط میشود.
مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری – مامایی دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات نشان داده که انجام فعالیتهای روزانهی ورزشی در حد متوسط تا شدید سبب کاهش 30 تا 40 درصدی خطر ابتلا به سرطان پستان میشود.
وی با بیان اینکه تأثیر ورزش برای کاهش سرطان پستان در زنان بسیار است، افزود: زنانی که سابقهی ابتلا به سرطان داشتند در صورت ورزش منظم 34 درصد کاهش خطر عود بیماری و 44 درصد کاهش خطر مرگ داشتند.
وی یادآور شد: ورزش باعث کاهش خطر سرطان رحم به میزان 38 تا 46 درصد میشود.
وی با بیان اینکه ورزش از عواملی است که از بروز سرطان جلوگیری میکند، اظهار کرد: چاقی باعث افزایش خطر سرطانهای پستان، رحم، روده بزرگ، کلیه، لوزالمعده، مری، مثانه و تیروئید میشود و ورزش هوازی منظم و رژیم کم کالری باعث کاهش وزن بخصوص کاهش چربی ناحیه شکمی و کنترل این بیماریها میشود.
عسلی گفت: انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و به بدن کمک میکند تا از قند بعنوان منبع انرژی استفاده کند و مقاومت به انسولین باعث افزایش خطر سرطانها میشود و میتوان با ورزش منظم باعث کاهش مقاومت به انسولین در بدن شد.
وی ادامه داد: التهاب در برخی بیماریها در پاسخ به صدمات ناشی از بیماری ایجاد می شود و بیماری های التهابی مزمن مانند التهاب روده با برخی از انواع سرطان ها مرتبط است که ورزش باعث کاهش التهاب و کاهش خطر سرطان میشود.
وی افزود: ورزش متوسط تا شدید مانند دویدن، راه رفتن سریع و دوچرخه سواری باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی شده و بدن میتواند بخوبی با عفونتها و سلولهای سرطانی مبارزه کند.
عسلی خاطرنشان کرد: افزایش وزن و زندگی بدون فعالیت باعث افزایش هورمونهای زنانه و افزایش خطر سرطان پستان و رحم میشود و زنانی که اضافه وزن دارند و یا چاق هستند سطح بالاتر هورمون استروژن در خونشان دارند که خطرساز است.
انتهای پیام/م