به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، دکتر مهدویانی افزود: استان مرکزی به طور متوسط ماهانه یکهزار و 300 واحد پلاکت تولید می کند که 650 واحد آن در بیمارستان های آیت الله خوانساری و امیرکبیر اراک برای درمان بیماران سرطانی کاربرد دارد.
وی اظهار کرد: بیمارستان آیت الله خوانساری اراک به عنوان قطب درمان بیماران سرطانی و مرکز درمانی امیرکبیر به عنوان کانون درمان کودکان سرطانی فعالیت دارند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی خاطرنشان کرد: درحال حاضر پنج درصد پلاکت خون تولیدی استان به روش آفرزیس یا پلاسما فرز (جداسازی پلاکت از خون با دستگاه ویژه)است که ماهانه معادل 10 تا 14 کیسه را شامل می شود.
دکتر مهدویانی توضیح داد: در روش آفرزیس پلاکت گیری از خون توسط دستگاه انجام می شود و هر واحد آن معادل 10 واحد پلاکت پالایشی است و مزیت آن این است که بقیه خون اهدا کننده نیز به بدن بازگردانده می شود.
وی اظهار کرد: پس از بیماران سرطانی دومین مصرف کننده پلاکت خون در استان مرکزی جراحی های قلب باز در بیمارستان امیرالمومنین(ع) و در مراحل بعد مادران کم خون در حین سزارین و برخی جراحی های بزرگ هستند.
مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: 40 درصد تولید پلاکت در کشورهای پیشرفته به روش آفرزیس است که ایجاد حساسیت احتمالی در مصرف کننده را کم کرده و دریافت مستقیم آن از اهداکننده به مصرف کننده روند آزمایش ها را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: در چهار ماه امسال 13 هزار و 276 نفر از مردم این استان برای اهدای خون به مرکز خونگیری مراجعه داشتند.
بیش از 75 درصد از اهداکنندگان خون در استان مرکزی را اهداکننده مستمر و باسابقه تشکیل می دهند و میزان مشارکت زنان در این امر خداپسندانه هفت درصد است.ش/ن